Tapahtumia ja sattumuksia 2020

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ja kuvat ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2020. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2020.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015 - 2019.
_______________________________________________________________________________________________________

Keskiviikko 19.2.2020

Tänään se sitten tapahtui, nimittäin uuden tasoitusjärjestelmän käyttöön ottaminen Suomessa. Lisää asiasta voi lukea vaikkapa klikkaamalla tästä. Pikainen vertailu osoitti että seuramme jäsenistöstä 120 oli sellaisia, joiden tarkka tasoitus pysyi ennallaan. Nousua oli 124:llä ja laskua 69:llä.

Tapahtumia ja sattumuksia 2019

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ja kuvat ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2019. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2019.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015, 2016, 2017 ja 2018.
_______________________________________________________________________________________________________

Maanantai 1.7.2019
Heinäkuu on sitten alkanut, samoin jo perinteeksi muodostunut Golf Around the Clock -tapahtumaviikko. Ja komeasti alkoikin: Sateisen päivän jälkeen ilma hieman parani ja niinpä 24h Junnuille -parivaljakko Aki + Jyrki lähti suorittamaan urakkaansa noin 16.15. Avauslyönnit lähtivät kummaltakin mallikkaasti, harvalukuisen katsojajoukon ihalevien katseiden saattelemina. Tiistaina samaan aikaan sitten nähdään kuinka paljon 20 yhteisösponsoria ja 13 henkilösponsoria kartuttavat junnuille kerättävää kassaa.

Eilen sunnuntaina käytiin kahden joukkueen välinen kamppailu Kapteenin maljasta. Kapteenit Aki ja Marja-Leena jakoivat ilmoittautuneet yhteensä 20 pelaajaa kahteen joukkueeseen. Kukin osanottaja pelasi omaa peliään, A-sarjalaiset lyöntipeli Hcp ja B-sarjalaiset Pb lyöntipeli. A-sarjan voittajaksi selvisi Alpo Leinonen hyvällä tuloksella 69 lyöntiä, kun taas B-sarjan parhaaksi peli itsensä Kyösti Tammi tuloksella 35 bp. Kapteenin Maljassa ratkaistiin joukkueiden välinen paremmuus bogipisteilla. Kun 6 pelaajaa kummastakin joukkueesta oli suorittanut osuutensa, näytti peli jo pelatulta. Akin joukkueella oli 37 pisteen murskajoht. Seuraavien kahden pelaajan jälkeen eroa oli enää 20 pistettä, mutta loppujen lopuksi eroa jäi Akin joukkueen eduksi yksi vaivainen piste. Vuonna 2018 voittaja oli Marja-Leenan joukkue.

 

 

Perjantai 28.6.2019
Jälleen on korjailtu paikkoja kentällä. Väylällä 17 (vanha 8) on päästy eroon kaksista punaisista avauspaikoista (vain etumaiset käytössä tästä päivästä alkaen) ja keskellä väylää 13 olevaa suolamparetta on hieman pienennetty, joten sen oikealla puolella on nyt enemmän kuivaa maata. Siinä on tosin vielä sinivalkoiset paalut, joten tuosta korjattavasta alueesta saa vielä vapaan dropin. Ennenhän droppi tuolla alueella maksoin yhden rankun.

Sunnuntai 23.6.2019
Vanhaa sanontaa mukaellen lainaten "Paljon on palloja lentänyt Petäjäkankaan kentälle" siitä kun viimeksi tälle sivustolle kirjoitin. Sama koskee myös kuvasatoa kauden tapahtumista. Jospa nyt päästäisiin hieman suurempaa päivitystiheyteen. Lyhyt kertaus tapahtumista lienee kuitenkin paikallaan näin aluksi.

Kentän kääntö toteutettiin sitten virallisesti kesäkuun puolenvälin tienoilla alkukauden "kokeilujakson" jälkeen. Etuysi ja takaysi siis vaihtoivat paikkaa sekä tuloskortilla ja ajanvarauksessa että kenttäesitteessä ja kentän opastauluissa. Homma sujui yllättävän kivuttomasti, joskin muutama havainto on pelaajien yrityksistä lähteen lenkille vanhalta ykköseltä. Pelaajat ovat vaikuttaeet tyytyväisiltä ja varsinkin caddiemasterit ovat kiitelleet ratkaisua. Heidän tehtäviinsä kuuluva lähtövalvonta on toiminut hyvin. He myös näkevät ryhmän saapumisen 9-griinille ja osaavat varautua esimerkiksi ennakkotilauksiin sopivasti. Esimerkiksi maanmainiot poroburgerit ovat siten valmiit 10 minuutin tauon aikana nautittaviksi. Soitto kentältä etukäteen tai tilaus ennen etuysille lähtöä lyhentää kummasti odotusaikaa. Kannattaa kokeilla.

Caddiemasterit ovat kaikki uusia ja ennen kokemattomia. Breikki ja caddiemastertoimintahan on tänä vuonna ulkoistettu Ravintola Talonpöydän hoitoon, mikä on osoittautunut käytännössä toimivaksi ja hyväksi ratkaisuksi. Ystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta, maittavat tarjoilut ja nopeasti tapahtunut oppiminen caddiemasterin tavoille on huomattu pelaajien ja myös runsastuneen ulkopuolisen kävijäkunnan taholta. Talonpöytä on myös satsannut reippaasti kaikenlaisen purtavan valmistuslaitteistoon, mikä näkyy kasvaneena valikoimana herkullista ja taatusti tuoretta paikalla valmistettua syötävää.

Kilpailutoimintakin pääsi käyntiin AvausScramblen merkeissä lauantaina 15.6. ja jatkui toisien perinteisen tapahtuman eli Juhannus Openin merkeissä juhannuspäivänä kello 18. Jälkimmäisen sääennuste ei oikein hyvää luvannut ja lähtöhetki olikin ennusteiden mukainen: tuulta ja sadetta. Pian ilma kuitenkin tyyntyi ja selkiytyi, joten pitkään saatiin nauttia todella miellyttävästä peli-ilmasta. Viimeiset ryhmät joutuivat kuitenkin pelaamaan jälleen huonommissa olosuhteissa ja palkinnotkin jaettiin Breikin tupaten täysissä sisätiloissa suojassa sateelta ja kovalta tuulelta.

Tänä vuonna siis uudistuivat golfin säännöt, mikä näkyy selvästi kenttämerkinnöissä ja sitä kautta Paikallissäännöissä. Pelin pitäisi uudistusten myötä nopeutua, mutta siihen vaikuttaa tietysti myös pelaajien oma käyttäytyminen, jossa varmaan on parantamisen varaa meillä kaikilla. Myös Kilpailumääräykset ovat kokoneet udistuksen, joten niihinkin kannattaa tutustua joko Breikin ilmoitustaululla tai näillä kotisivuillamme kohdassa PELAAMAAN.

Ensi vuonna uudistuu sitten tasoitusjärjestelmä, kuten varmaan kaikki tietävätkin. Jokaisen pelaajan on syytä vuoden 2019 aikana jättää lukuisia tasoituskortteja, jotta vuosi 2020 alkaisi oikein tasoituksin. Vaikka läheskään kaikki eivät pelaa golfia kilpailumielessä, on kuitenkin suotavaa, että tasoitus on lähellä oikeata.

Ja vielä haluan mainita heinäkuun ensimmäisenä päivänä alkavan Golf Around the Clock- viikon, joka tänä vuonna alkaakin oikein mahtavasti. Aki ja Jyrki lähtevät maanantaina 1.7. klo 16.00 pelirupeamalle, jonka kestää peräti 24 tuntia teemalla 24h JUNNUGOLFILLE. Tästäkin voit ja kannattaa lukea tiedotteesta, jonka läydät Kohdasta UUTISET AJANKOHTAISTA TIETOA. Juuri Sinä voit olla mukana auttamassa varojen keräämistä seuramme junioritoiminnan hyväksi.

-------

Lauantai 25.5.2019
Kentän toiset talkoot on pidetty, tällä kertaa kevyessä sateessa, joka hieman verotti talkoolaisten määrää. Kiitettävästi oli väkeä kuitenkin paikalla ja suuntellut työt saatiin pääsääntöisesti tehtyä. Kenttämerkintöjä joudutaan tänä vuonna muuttamaan jonkin verran juhtuen golfsääntöjen muuttumisesta. Määritelmät eivät enää tunne erikseen vesiestettä ja sivuvesiestettä, nyt on vain estealueita. Ne merkitään aina punaisin reunamerkein. Myös valkoisia OUT-paaluja on vähennetty entisestään.

Kenttä aukesi tänään klo 13 kesäkaudelle aikavarauksin. Toukokuussa saavat jäsenmaksunsa maksaneet oman seuran jäsenet pelata ilmaiseksi. Jos vieraspelaajia on pyrkimässä pelaamaan kentälle, ohjataan heidät soittamaan Alpo Leinoselle (0400 587660). 

Kenttä on tasoituskelpoinen. Kentän merkinnöissä on uusittujen golfsääntöjen vuoksi suoritettu jonkinverran merkintämuutoksia.

Uusien sääntöjen noudattaminen on golfin perusperiaatteiden mukaisesti jokaisen pelaajan velvollisuus ja tehtävä. Breikin ilmoitustaulula löytyvät tärkeimmät muutokset, kannattaa tutustua. Kenttä on siis tasoituskelpoinen, joten kaikkien pelaajien on mahdollista valmistautua vuoden 2020 alussa voimaan astuvaan tasoitusjärjestelmäuudistukseen, joka perustuu viimeisten 20 kierroksen tuloksiin. Tästä tullaan alkaneen kauden aikana puhumaan paljonkin.

Tavallisella harjoituskierroksellakin on syytä noudattaa uusia sääntöjä, mutta toisaalta suositellaan kuitenkin tiin käyttöä väylillä kentän säästämiseksi. Kenttä on talvehtinut hyvin ja viime syksyn hoitotyöt kantavat nyt hyvää hedelmää. Tilannetta ei pidä huonontaa "turhalla" kentän kuopimisella.

Torstai 23.5.2019
Pian se aukeaa, kenttä nimittäin. Kevättyöt hyvin talvehtineella kentällä ovat loppusuoralla.

Lauantai 18.5.2019
Onnistuneet talkoot, kesän ensimmäiset, ovat ohi. Paikalla runsaat 30 talkoolaista, suuret kiitokset kaikille. Väylät, tiiaspaikat ja greenit saivat puhdistuksen ja bunkkerit siivouksen ja tasoituksen. Tästä on hyvä jatkaa. Alkavalla viikolla suoritetaan vielä kevättöitä ennen kentän ottamista aktiiviseen pelikäyttöön. 

Keskiviikko 15.5.2019
Lumi on jo melkein kokonaan sulanut väyliltä ja talvehtiminen näyttää sujuneen hyvin. Märkyyttä on vielä niin paljon, että koneilla ei rangella päästä palloja keräämään. Range avasi kuitenkin "ovensa" tänään ja sinne voi mennä valmistautumaan kesän koitoksiin. Pallot pitää kuitenkin muistaa kerätä takaisin lyöntipaikalla oleviin laatikoihin.

Eräs suuri uutinen kuitenkin jo saatiin: Kuusamon Talonpöytä ottaa solmitun sopimuksen mukaisesti vastuun Breikin kahvila- ja caddiemaster -toiminnoista täksi kesäksi. Asiaa koskeva tiedote on luettavissa klikkaamalla tästä. Seura huolehtii kilpailutoiminnasta (viime kauden mukaisesti): Kilpailujen kokonaisorganisointi; kilpailunjohto, kilpailusta päättäminen / - muoto, tiedottaminen / kutsut, palkinnot, palkintojen jako ym.

Simulaattorikausi on päättymässä, mutta vielä on reikäpelimestaruus ratkaisematta.

Vappupäivä 1.5.2019
Tästä se taas alkaa, nimittäin kauan odotettu pelikauden alkamisen odotus. Hienot ilmat sulattivat talven lumia tehokkaasti, mutta edessä taitaa olla jopa parin viikon takatalvijakso. Ensisilmäysten perusteella näyttää siltä, että kentän talvehtiminen on onnistunut hyvin, mutta ei kannata kuitenkaan vielä nuolaista... Kaikkea ei vielä ole nähty. Toivottavasti lumivaipan alla ei piile ikäviä yllätyksiä!

Seuran ylimääräinen kokous päätti taannoin, että pelaaminen kentällä jatkuu tänä vuonna samoin periaattein kuin viime vuonna. Seura siis vastaa kaikesta toiminnasta Petäjäkankaan kentällä. Kentälle ei ole yrityksistä huolimatta saatu ostajaa tai uutta toiminnan pyörittäjää, joten edessä on toinen ahkeraa talkootoimintaa kaipaava kesäkausi koko Kuusamon yhteiseksi hyväksi.

 

 

 

Tapahtumia ja sattumuksia 2018

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2018. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2018.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015, 2016 ja 2017.
_______________________________________________________________________________________________________

Maanantaina 13.8.2018
Eipä tullut kolmantena päivänä oleellisia mutoksia. Voitajiksi selvisivät siis Tarja Soini, Aki Karjalainen ja Lasse Liikanen. Tiukimmalle joutui Aki, joka lopulta voitti Jukka Soinin vain 3 lyönnillä.

Kilpailuissa herätti huomiota se, että miesten A-sarjaan osallistui vain 12 pelaajaa, naisten sarjaan 4 leidiä ja miesten B-sarjaan 3 kilpailijaa. Naisten B-sarjakin oli tarjolla, mutta siihen ei ilmoitautunut kukaan. Useassa kerhossa mestaruuskilpailt on vuoden keskeinen tapahtuma, mutta Kuusamossa tuntuu olevan toisin. Jotain tarttis tehdä! Mutta mitä?

Edessä on vajaan kahden viikon kilpailutauko täällä omalla kentällä, mutta Venetsialaiset pelataan lauantaina 25.8., LappiCupin viimeinen osakilpailu Rovaniemellä sunnuntaina 26.8. Parisuhdekisa pelataan omalla kentällä sunnuntaina 2.9. ja syyskauden huipputapahtuma eli Ruska-Scramble Kuusamo 150 v -juhlakisa lauantaina 8.9. Se tulee varmuudella keräämään suuren osanottajajoukon, joten ilmoittautuminen kannattaa tehdä ajoissa. Ja kausi päättyy sitten lauantaina 22.9. päättäjäiskisaan ja -ateriaan Tropiikissa.

Lauantaina 11.8.2018
Seuranmestaruuskilpailut ovat käynnissä. Miehet ovat jo pelanneet kaksi päivää, mutta naisilla on takanaan vain yksi päivä. Huomenna on sitten ratkaisujen päivä.

Naisia on mukana valitettavasti vain 4, mutta Tarja on siellä jälleen kerran kärjessä 9 lyönnin erolla ennen Annea. Näyttää siltä, että Tarja vie tämänkin vuoden mestaruuden. Onhan hän vuodesta 1998 alkaen jättänyt voiton muille vain kaksi kertaa, joista ainakin toinen johtui siitä, että Tarja ei osallistunut. ko. vuoden kilpailuun.

B-mestaruudesta on kilpailemassa vain kolme herraa ja sielläkin näyttää peli jo pelatulta. Lasse Liikanen on jo kerännyt kahdelta päivältä 79 bogipistettä ja alentanut tasoitustaan lähes kolmella pisteellä. Muut kaksi osallistujaa ovat jo jääneet 20 ja 31 pistettä.

A-mestaruudesta on kisaamassa 12 urheaa, joista kärkipaikan on ottanut Aki, jolla hänelläkin on jo pitkä mestaruusputki, joka alkoi vuonna 2015. Perjantain jälkeen hänen johtonsa oli 2 lyöntiä Jyrkiin, josta puolestaan Raimo oli jääyt lyöntiä. Lauantain jälkeen on Aki edelleen johdossa, mutta nyt on Jukka, joka oli lauantain paras, toisena 5 lyönnin päässä.

Maanantaina 6.8.2018
Pitää oikein päivitellä, että onpa päivittäjä ollut laiska tms. Yritetään nyt kuitenkin muistella, mitä kaikkea on tapahtunut kuluneiden kahden viikon aikana.

1. Oman kentän kilpailutulokset löytyvät kilpailukalenterista, joten niistä ei sen enempää.
2. Helteet ja kuivuus ovat jatkuneet aina elokuun 2. päivään asti, jolloin ukkonen, salamat ja kaatosade tulivat Kuusamoonkin
3. Reikäpelimestaruuteen pelasi maanantaina 23.7.  Tarmo Mustonen, joka voitti Heikki Kovalaisen 17. reiällä.
4. Maraton pelattiin tiistaina 24.7. Neljä kierrosta pelasivat Alpo Leinonen ja Jukka Tarjanne (yksi välikierros autolla), kolmeen kierrokseen tyytyivät Hannu Virranniemi ja V-P Hokkanen. Puolikkaan eli 3 kierrosta pelasi 4 urhoollista, joista tällä hetkellä muistissa on Jari Sorja. Muiden kiertäneiden nimet ovat tällä hetkellä unohduksissa, joten APU ON TERVETULLUT.
5. Lauantaina 28.7. oli perinteisen Pölkky-kisan vuoro, teemana OLi Pölkky 50v. Osallistujia oli runsaat 70 ja voittajatkin saatiin selville. Terassit osoittivat taas kerran toimivuutensa. Tarjoilut, joiden valmistamisesta vastasi Ravintola Talonpöytä, olivat mahtavat. Kiitos jälleen Pölkylle mukaan päässeiden puolesta.
6. Sunnuntaina 29.7. oli vuorossa toinen perinteinen kilpailu eli Ladies Open Scramble. Teemana, joka näkyi myös pukeutumisessa, oli Kuusamo 150v sekä asusteissa punainen ja keltainen. Voittajapariksi selvisi M-L Heiskanen + Tiina Lämsä. Parhaaksi asun omistajaksi valittiin Elmi Hakala.
7. Torstaina 2.8. pelattiin Paltamossa SGS:n aluetourin kilpailu, jossa Raimo Määttä oli omassa sarjassaan hienosti toinen ja Alpo Leinonen vastaavasti seitsemäs.
8. Torstaina 2.8. päättyivät heteet ukkosee, jonka seurauksena lauantaista muodostui talkoopäivä. Vesimassat veivät mennessään siirtymisteiden päällysteitä ja bunkkeritkin kaipasivat korjausta vesivahinkojen jäljiltä. Talkooväkea riitti hienosti sekä näihin hommiin että parin puun katkomiseen ja golfautojen pesuun ja siistimiseen unohtamatta puucee-huoltoakaan.
9. Sunnuntaina 5.8. oli kentällämme eräs vuoden kohokohdista, seniorien Lappi Cupin vuoden 3. osakilpailu, johon osallistui Kuusamosta 32 pelaajaa ja yhteensä 81 henkilöä. Sää suosi, hyväkuntoinen kenttä rullasi hyvin ja kaikilla oli mukavaa. Tarjoilu toimi Talopöydän antimin ja talkooväkeä riitti jälleen sekä tarjoilussa auttamiseen että startterina toimimiseen.

Kuusamolaiset leidit näyttivät osaamistaan ottamalla N50-sarjassa kaksoisvoiton (Tuulikki Aho ja Anne-Kaisa Olva) ja N60.sarjassa kolmoisvoiton (Marja-Leena Aikkila, tellervo Tahkola ja Ritva Saapunki). Miesten puolella olivat parhaat sarjakohtaiset sijoitukset M50 Tarmo Mustonen 4., M60 Teijo Karjalainen 2. ja Heikki Huikuri 3. M70 sarjassa Kyösti Tammi oli 4.

Sarjavoittajat kiittivät puheenvuoroissaan kentän kuntoa ja talkooväkeä, mutta toivoivat myös kuusamolaisten aktiivisempaa osallistumista Torniossa, Levillä ja Rovaniemellä käytäviin osakilpailuihin. Tämän kauden viimeinen osakilpailu käydään sunnuntaina 26.8. Rovaniemellä, jonne olisi hyvä lähetä suurella joukolla yhteiskuljetuksella. Laitetaanpa asia mieleen ja toteutukseen. 

Sunnuntaina 22.7.2018
Kuten kilpailutuloksista ilmenee, ei reikäpelimestaruuksia saatu viikonvaihteessa ratkaistua. Lauantain pelattiin sekä ensimmäinen että toinen kierros, mutta sunnuntain finaali jouduttiin sääennusteiden perusteella siirtämään. Se pelataan loppuottelijoiden keskenään sopimana ajankohtana maanantaina.

Sade oli hetkittäin aika rankkaa, mutta kuitenkin tervetullutta.

Maanantaina sitten pitää klo 18 mennessä ilmoittautua Golfarin maratoniin. Mitenkähän käy sääennusteen kanssa?

Torstaina 19.7.2018
Helteet vain jatkuvat ja se näkyy nyt jo lähtöjen määrässäkin! Taitavat golfaajat siirtyä vilvoittavien vetten ääreen? Mutta eivätkö meidänkin lampemme ole uimakelpoisia? Pitäisikö järjestää jonkinlainen yhteinen uinti- ja golftapahtuma? Olisiko jollakulla lukijalla ehdotuksia?

Marja-Leena Maikku ainakin innostui helteistä ja tekaisi holarin keskiviikkona. Onnittelut siitä hänelle! Senioritkin olivat nais- ja mieslukuisesti kisailemassa keskiviikkona.

Pari uutta jäsentäkin on saatu seuraan tällä viikolla. Tervetuloa Susanna ja Lasse. Kentällä tavataan!

Helle siirsi keskiviikoksi suunniteltua maraton -tapahtumaa ensi viikon tiistaisiksi, mutta saa nyt nähdä miten käy. Helteet kun näyttävät jatkuvan!

Viikonvaihteen reikäpelimestaruudet ovat vähän liipasimella, kun tänään puolenpäivän jälkeen kolmisen tuntia ennen ilmoittautumisajan päättymistä listalla oli vain 7 nimeä, kun tavoitteena on 16. Niinpä ilmoittautumisaikaa jatkettiin vuorokaudella, joten se päättyy nyt perjantaina klo 18. Ja mahdollisuus on siihenkin, että helteen takia kilpailunjohtaja myöntää poikkeuksellisesti kaikilla autonkäyttöoikeuden (???).

Maanantaina 16.7.2018
Tulipa pitkä päivitystauko, mutta nyt se pättyi. Paljon on tapahtunut, mutta historiaan on paha palata. Niinpä yritän keskittyä jatkossa uutisiin, jotka eivät ole paria päivää vanhempia.

Viime lauantaina ratkaistiin hienossa säässä seniorien seuranmestaruudet. Tuttuja olivat sarjojen voittajanimet: naisten puolella Tarja Soini ja Ritva Saapunki. Miesten puolelta löytyvät nuorimmasta luokasta alkaen Jukka Soini, Raimo Määttä, Matti Etelämäki ja Kyösti Tammi.

Tänään maanantaina talkoiltiin kahden kohteen puitteissa, joista kummastakin on puhuttu varmaan 2-3 vuoden ajan. Väylän 8 naisten tiiauspaikkaa valmisteltiin noin 30 m eteenpäin nykyiseltä paikalta, siis kohti edessä olevaa suoaluetta. Valmista tullee runsaan viikon kuluttua, jolloin myös luovutaan nykyisestä tilapäisestä tiiauspaikasta.

Toisena kohteena oli väylän 15 kiviä, tai oikeastaan betonikappaleita, sisältänyt kaivanto väylän puolivälissä vasemmalla. Nuo kovat kappaleet poistettiin ja siirrettiin toiseen paikkaan, missä ne eivät häiritse pelaamista.

Tänään myös tehtiin tärkeä päätös keskiviikoksi suunnitellun Golfarin Maratonin siirtämisestä vajaalla viikolla helteisen sään johdosta. Katsotaan nyt miten helteet jatkuvat, mutta saattavat ne jatkua vielä silloinkin.

Lauantaina 30.6.2018
Niin se on kesäkuu jo loppumassa, kylläpä aika kuluu. Tänään käytiin perinteinen Kapteenin Malja -kilpailu yksipäiväisenä ja muutenkin uusitussa muodossa. Pienemmän tasoituksen omaavat A-sarjalaiset pelasivat tasoituksellista lyöntipeliä ja suuremman tasoituksen omaavat tasoituksellista pistebogipeliä. Kummalla puolella ilmoittautuneet jaetiin tasan kapteenien Aki ja Marja-Leena joukkueisiin. Joukkuekilpailussa sitten A-sarjassa laskettiin bogipisteet.

Täydelliset tulokset läöytyvät kilpailukakalenterista, mutta todettakoon tässä kummankin sarjan kolem parasta

A-sarja
1. Marja-Leena Aikkila loistavasti 66 lyöntiä  ja  42 bp
2. Matti Etelämäki     69 lyöntiä
3. Jouko Virranniemi 73 lyöntiä

B-sarja
1. Tapani Ketola         36 bp
2. Elmi Hakala            36 bp
3. Tellervo Tahkola    35 bp

Pisimmät avaukset menivät Hannu Virranniemen ja Marja-Leena Aikkilan nimii, kun taas Pekka Ylisoivio löi avauksensa lähimmäs lippua. Pienimmällä lyöntimäärällä eli 78 lyönnillä selvitti kierroksen Aki Karjalainen.

MUISTATTEHAN, että ensi viikko on perinteinen GOLF AROUND THE CLOCK -viikko. Siis golfia 24 / 7. Viikkoon sisältyy kaksi kilpailua: Kuusamo 150 -erikoiskilpailu torstai-iltana ja LähiTapiola Open lauantaina.

Sunnuntaina 24.6.2018
Juhannus Open saatiin pelattua ihan kohtuullisissa suomalaisissa juhannusolosuhteissa: sadetta vain nimeksi ja lämpöasteitakin tuollaiset 9-10. Ei lunta eikä räntää, ei myrskyäkään. Kentällä toki oli muutama lammikko normaaleilla väylillä, mutta niistähän selvisi pelaamalla sääntöjen mukaisesti.

Vain yksi henkilö eli A-sarjan voittaja Kyösti Salmirinne pääsi alentamaan tasoitustaan ja lisäksi muutama onnistui tekemään bufferituloksen.

Erkoiskilpailuissa selvisivät voittajiksi:
- pisin avaus keltaiselta Aaro Vuolteenaho
- pisin avaus punaiselta Jukka Tarjanne
- lähimmäs lippua Elmi Hakala (4,24 m)
- paras scratch miehet Aki Karjalainen 79 lyöntiä
- paras scatch naiset Tellervo Tahkola 92 lyöntiä

Torstaina 21.6.2018
SGS:n scratch-tourin (Pohjois-Suomi) vuoden ensimmäinen kilpailu käytiin Paltamossa tiistaina. Saraan M60 osallistui kaksi kuusamolaista eli Raimo Määttä ja Alpo Leinonen. Heistä paremmin sijoittui Rami, jonka sijoitus 37  kilpailijan joukossa oli hieno 7.

Omalla kentällämme oli keskiviikkona tarkoitus pelata senioreiden Keskiviikkokisailu, mutta runsas sade karkotti innokkaimmatkin kisailijat ilmeisesti sisätöihin.

Jännityksellä seuraamme miten juhannuspäivän perinteisen Open-kilpailun käy. Luna tai räntää ei ennusteissa ole näkynyt, mutta vettä kyllä turhan paljon.

Maanantaina 18.6.2018
Sunnuntaina kävi M60 -nelikko pelaamassa Lappi Cupin osakilpailun Torniossa. Parhaiten selvisi Tauno Tahkola, joka löi itsensä viidenneksi.

Lauantaina 16.6.2018
Voisi sanoa kilpailukauden nyt todella alkaneen. Seniorit kisailivat siis keskiviikkona. Sitten torstaina mutama aktiivinen seniori kävi Kalajoella Senioreiden aluetourin kilpailussa (valitettavasti menestys ei ollut kummoinen). Kenttä oli kuulemme erinomaisessa kunnossa, joskin greenien nopeus oli yllättävä.

Tänään lauantaina kilpailtiin sitten Avaus Scramble 2-pelaajaisin joukkuein omalla kentällämme. Tulokset löytyvät Kilpailukalenterista, mutta todettakoon tässä kuitenkin voitajapari Heino Patosalmi ja Kaarle Päivärinta. Parhaan scratch-tuloksen tekivät Aki Karjalainen ja Jaakko Virranniemi. Lähimmäs lippua löi Jaakko Virranniemi, pisimmät draivit olivat punaiselta Teijo Karjalainen ja keltaiselta Kaarle Päivärinta.

Kiertelin kilpailun johtajan ominaisuudessa seuraten eri peliryhmien toimintaa. Pääosin kaikki meni ihan hyvin, mutta valitettavia poikkeuksiakin oli. Kun 2-pelaajan scramblejoukkueen pelaajien lyöntisuoritusten välillä on jatkuvasti reilusti yli minuutti aikaa, on jossain jotain vikaa. Myös griini- ja griininläheistyöskentelyssä on parantamisen ja selkiyttämisen varaa. Omaan suoritukseen voi kyllä valmistautua etukäteen, kunhan ei häiritse lyöntivuorossa olevia. Valitettavasti ilmoittautuneiden määrä oli sellainen, että yhteen peliryhmään tuli 3 joukkuetta, joten tämän viimeisenä pelanneen joukkueen peliaika venyi kuuteen tuntiin. Tästä puolestaan oli seurauksena, että palkintojenjako venyi eikä paikalla ollut juuri muita kuin palkitut, jotka saivat Pölkyn lahjoittamat palkinnot. Johtokunnan kokouksessa tulevana keskiviikkona on esille mm. tämä palkintoasia, josta informoidaan sitten ajallaan.

Ladyt puolestaan ovat viikonvaiheessa kilpailu- ja pelailumatkalla Oulun alueella. Lauantaina oli 6 ladya (3 paria) mukana Sankivaarassa Naisten pankki Openissa. Joukkueita oli kaikkiaan 38, joista 3 Kuusamosta. Parhaiten menestyivät Marja-Leena Aikkila ja Tellervo Tahkola sijoituksen ollessa 16.

Keskiviikkona 13.6.2018
Eivätpä ole sään haltijat olleet kovi suosiollisia viime päivinä. Mutta sen kai olemme ansainneet täällä Koillismaan ylängöllä. Nyt alkaa kuitenkin ennusteiden mukaan taas lämmetä.

Kisailukausikin pääsi tänään käynnistymään, kun seniorit aloittivat kautensa 9 henkilön voimin.Ja lauantaina on sitten vuorossa Avaus Scramble 2 pelaajan joukkuein lämpöisissä (?) olosuhteissa. Leidit puolestaan matkaavat viikonvaihteessa Oulun alueelle kilpailemaan ja pelailemaan.

Tiistaina 5.6.2018
Olikohan niin, että kesän lämpimimmät päivät ovat jo takana päin? Toivottavasti ei kuitenkaan! Kenttää päästiin kuitenkin tehokkaasti käyttämään ja hyväksi se todettiin. Nyt on sitten muutama viileämpi ja sateisempi päivä, mutta otetaan sekin positiivisella mielellä vastaan. Kenttä kyllä jo kaipasi vettä.

Lauantaina 9. päivä on kentällä golffiin tutustumisen merkeissä ns. avoimet ovet ja maanantaina 11.6. alkavat koko kesän kestävät junnuharkot, joihin toivotaan runsaasti nuorisoa mukaan. 

Torstaina 31.5.2018
Huomenna se kausi sitten virallisesti pyörähtää käyntiin. Voi kai sanoa vihdoinkin! Tai myös onneksi! Haasteita on ollut ja on edessä monessa mielessä, joten jäsenistöltä toivotaan aktiivisuutta ja osallistuvaa mieltä.

Sunnuntaina 27.5.2018
On jo korkea aika aloittaa vuoden 2018 tapahtumien kirjaaminen ja kommentointi. Tästä siis aloitetaan.

Saatiinhan se kenttä auki tänäkin vuonna, vaikka vaikeuksien kautta! Kenttäyhtiön hakeutuminen konkurssiin ei ollut varsinainen yllätys asioita seuranneille. Sen sijaan se, että monien monien kuukausien pituiset sitkeät neuvottelut sijoittajien, kaupungin ja konkurssipesän sekä HCR:n kanssa ja kesken, oli vähemmän odotettu lopputulos. Niinpä sitten toukokuun alkupuolella ratkaisuksi tuli, että Kuusamo Golf ry otti koko kenttätoiminnan hoitaakseen. Tällä pelastettiin kentän vaipuminen hoitamattomaan tilaan, josta puolestaan olisi ollut vakavat seuraukset seuraavien vuosien kannalta ja mahdollisesti jopa golfin loppuminen Kuusamossa. Golfin jatkuminen on pelaajien kannalta positiivinen asia, mutta tulee myös vaatimaan seuran jokaisen jäsenen panostusta. Kaikki aktiivipelaajat ottavat toivottavasti kausikortin (hinnat PELAAMAAN -> Hinnat) ja myös tekevät positiivista PR- toimintaa muilla kentillä pelatessaan ja pelaajia tavatessaan.

Range aukesi toukokuun puolivälissä ja ensimmäiset talkoot, joihin osallistui hieno määrä reippaita työntekijöitä, pidettiin lauantaina 19.5. Kenttä aukesi sitten seuran omille jäsenille lauantaina 26.5. ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, alkaa normaalikausi perjantaina 1.6..

Kenttä on siellä jo pelanneiden mukaan yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Kahtena ensimmäisenä päivänä on jo kirjattu pitkälti toista sataa lähtöä, joten tilausta on tosiaan ollut. Muutama vieraspelaajakin pääsi pelaamaan ja uusia jäseniäkin on tullut muutama. Näyttää siis erittäin hyvältä.

Tapahtumia ja sattumuksia 2017

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2017. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2017.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015 ja 2016. _______________________________________________________________________________________________________

Sunnuntaina 1.10.2017
Sen ihmeemmin asiaa ihmettelemättä voidaan todeta: Ulkokausi on päättynyt ja simulaattorikausi alkaa tiistaina 3.10. Tervemenoa pelaamaan ILMAISEKSI parin viikon ajan. Katso tarkemmin kohdasta SIMULAATTORI

Maanantaina 18.9.2017
Päivittäjän tietoon tuli vasta tänään, että väylältä 14 on pari viikkoa sitten kadonnut tiiauspaikan penkki. Toivottavasti on mennyt tarpeeseen! Asiasta jotain tietäviä pyydetään kertomaan tietonsa tavalla tai toisella!

Sitten tämän päivän tapahtumiin. Olisi kiva että ihmisaivoihin saataisiin sellainen tallennusjärjestelmä, jossa silmin nähty tapahtuma voitaisiin myöhemmin toistaa. Siis jonkinlainen digitaalinen videotallennusjärjestelmä. Sellaista olisi tarvittu tänään väylällä 11 (Hirsipuu). Matti E avasi griinin etuvasemmalla olevaan bunkkeriin, josta hän löi onnistuneen kakkoslyönnin suoraan kuppiin! Tuloksena oli siis birdie. Tämä ei sinänsä ollut Matille mitenkään tavatonta. Poikkeukselliseksi tapauksen tekee se, että pallo lähti melko matalana ja olisi varmasti mennyt metrikaupalla griinin yli, ellei se olisi osunut lipputankoon noin metrin korkeudella sillä seurauksella, että pallo putosi sukkana reikään!

Mainittakoon vielä sekin, että Matin päivää kruunasi vielä kaksi muutakin birdie tuossa 18 reiän kierroksessa!

Sunnuntaina 17.9.2017
Tänään oli vuorossa seuran tarjoama päättäjäisateria ja mestareiden palkitseminen kaulaan ripustetuilla mestaruusmitaleilla. Paikalle oli saapunut tavaoamaiset noin 40 jäsentä, jotka saivat puheenjohtajan Hannun suusta kuulla faktoja menneestä kesäkaudesta pelaamisen ja kentän käytön kannalta. keskustelussa tuotioin esille runsaasti ajatuksia tulevan kauden varalta liittyen tiedottamiseen, palkitsemisiin ja maksuihin. Hannu lupasi kaikesta keskusteltavan sekä johtokunnassa että tulevissa syys-ja kevätkokouksissa.

Esillä oli myös kysymys jäsenmaksun suuruudesta sekä sen perimistavasta ja -ajasta.

Ensimmäinen tilaisuus tällaiseen on jo seuran syyskokouksessa, joka pidetään sunnuntaina lokakuun 29. päivänä. Tuolloin on esille mm. johtokunnan jäsenten vaaleja, koska ainakin Heikki Levón ja Joonas Tuovinen ovat poissa laskuista.

Lauantaina 16.9.2017
Kilpailukausi päättyi sitten tänään PäättäjäisScramblen päättyessä. Ellei sitten lasketa mukaan, niinkuin pitäisi, viikkokilpauluja, jotka päätyvät vasta huomenna sunnuntaina.

Kauden viimeisiksi voittajiksi selviytyivät Tarja ja Jukka Soini, jotka voittivat tasatuloksella 67 toiseksi jääneen parin Jyrki Oikarinen ja Kyösti Salmirinne. Seuraavat 5 paria löivät tuloksen 68, joten tasaista oli. Kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Huomenna sunnuntaina syödään sitten seuran tarjoama päättäjäisateria Kuusamon Tropiikissa alkaen klo 16.

Sunnuntaina 10.9.2017
Menneellä viikolla oli muutama oikein hyvä pelipäivä, joita sitten seurasi muutama lähinnä myöhäissyksyinen päivä. Eilen lauantaina vietiin läpi Perinteinen RuskaScramble 39 joukkueen eli 117 pelaajan (66  ns. vieraspelaajaa!!) voimin. Kiitos kaikille muualta Kuusamoon tulleille ja tervetuloa uudestaan ensi vuonna! Sää onneksi suosi siinä mielessä, että olosuhteet eivät olleet aivan niin huonot kuin ennusteet antoivat ymmärtää. Lämpöä tosin ei ollut liiemmälti, mutta eipä oikein kaatosadettakaan. Suurimman osan aikaa (runsaista 6 tunnista) ainoa haitta lämmön puutteen lisäksi oli kova tuuli. Kovatasoisen kilpailun (vain yhden joukkueen tulos oli yli 72 lyöntiä) voitti kuusamolaisten oma kolmikko (Soini, Soini, Levón) tuloksella 61 lyöntiä. Seuraavat kolme sijaa menivät vierasjoukkueille tasatuloksella 62 lyöntiä. Vielä 5. sijakin edellytti samaa tulosta. Sijat 6-12 otettiin sitten tuloksella 63 lyöntiä.

Ihme kyllä päivän aikana ei tehty yhtään eagle-tulosta, mutta alla hieman tilastoa:
- birdie: 84 kpl
- par: 461 kpl
- bogey: 139 kpl
- tuplabogey: 18 kpl

Eniten birdie-tuloksia (8 kpl) teki toiseksi sijoittunut slopella 2 pelannut MessiläGolfin joukkue.
Pelkillä birdie- ja par-tuloksilla selvisi 4 joukkuetta ja vastaavasti ilman birdie-tuloksia jäi vain 10 joukkuetta.

Päivittäjää, samoin kuin muutamaa muutakin kuusamolaista,jäi ihmetyttämään se tosiasia, että kilpailun aikana näkyi yllättävän paljon
- korjaamattomia alastulojälkiä greeneillä
- syviäkin paikkaamattomia lyöntijälkiä ja irronneita lättyjä väylillä
- hiekoittamattomia lyöntijälkiä lyöntipaikoilla.

Eikö tällaisiin asioihin kiinnitettä huomioita muualla kuin Kuusamossa? On tietenkin väärin väittää kategorisesti, että nuo kaikki laiminlyönnit olisivat olleet vieraspelaajien syytä, mutta ero normaaliin tilanteeseen verrattuna oli todella huomattava ja silmiin pistävä! Henkilökohtaisesti paikkasin jokaisella lyöntipaikalla ja jokaisella greenillä lukuisia laiminlyöntejä.

Nyt on sitten jäljellä vain yksi kilpailukalenterin mukainen kilpailu eli Päättäjäiskisa lauantaina 16.9. Sääennuste ei oikein hyvältä näytä tuolle päivälle, mutta viikolla pitäisi olla pari selvästi lämpimämpää päivää. Ei muuta kuin pelailemaan!

Sunnuntaina 3.9.2017
Jälleen on yksi viikko takana! Kausi menee vääjämättä loppuaan kohti, mutta vielä on ainakin syyskuu aikaa harrastaa hyöyliikuntaa valkoisen (tai keltaisen tai punaisen) pienen pallon parissa. Kilpailukalenterin kilpailutkin alkavat olla vähissä. Viikon kuluttua on RuskaScramble ja sitten viikko siitä seuran Päättäjäiskilpailu.

Tässä viikonvaihteessa oli ohjelmassa sekä osakaskilpailu lauantaina että parisuhdekilpailu sunnuntaina. Lauantain kilpailu oli viimeinen henkilökohtainen kilpailu, joka tuloksellisesti oli komea: Voittaja 41 bp ja toiseksi tullut 40 bp. Kaikki tulokset löytyvät täedellisina tavalliseen tapaan kilpailukalenterista klikkaamalla tästä

Sunnuntaina 27.8.2017
Mukavan viileä pelipäivä, joka olosuhteiden puolesta muistutti syyskuun loppupuolta! Omat havainnot ja mediankin jutut kertovat kuinka lähes kaikki asiat ovat 2-3 viikkoa myöhässä. Mutta nyt on tilanne päinvastainen. Mitenkähän käy ruskan?
Torniossa pelattiin kahden valtakunnan kentällä senioreiden LappiCupin viimeinen neljäs osakilpailu. Tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Päivän tuloksista mainittakoon Tuulikki Ahon ja Anne-Kaisa Olvan ottama kaksoisvoitto sarjassa N50. Kokonaistuloksissa selvisi Pohjois-Suomen mestariksi Anne-Kaisa, kun taas Tuulikki otti kolmannen sijan. Hieno leidit, niin sitä pitää!

Sarjassa M60 otti päivän voiton Alpo Leinonen, joka yhteistuloksissa löytyy toiseksi parhaana kuusamolaisena sijalta 7. Yhteistuosten pronssitilan ottiPekka Ylisoivio.

Sarjassa M50 oli V-P Hokkanen yhteistuloksissa neljäs, vaikka tänään ei ollutkaan hänen päivänsä.

Tässä yhteydessä päivittäjä kiittää omasta ja seuran puolesta kaikkia aktiivisia senioreita, jotka ovat kunnialla ja vaihtelevalla menestyksellä edustaneet kuusamolaista golfia. KIITOS.

Lauantaina 26.8.2017
Viikko vilahti ihan päivittäjän huomaamatta, mutta taas on lauantai. Ohjelmassa oli kolme erillistä kilpailua, joihin osallistuminen tosin oli mahdollista yhden kierroksen aikana! Tulokset löytyvät tavan mukaan kilpailukalenterin kautta klikkaamalla tästä, mutta eräs asia todettakoon tässä. Yksilösuorituksista erottui selvästi Karri Koramon 42 bogipisteen kierros. Hän oli ainoa, jonka tulous ylitti maagisen 36 pisteen rajan.

Tähän kolmen kilpailun yhdistelmään oli eräänä syynä kahden aiemmaksi suunnitellun saama pienehkö ilmoittautumisaktiviteetti. Olikohan tämän seurausta sitten se luontoon liittyvä havainto, jonka ainakin klo 11.00 liikkeelle lähtenyt peliryhmä teki viimeisillä väylillä. Heitä kävi yläilmoissa tervehtimässä haikara, joka vaikutti jotenkin eksyneeltä. Vauvaa ei näkynyt, joten ehkäpä se oli jo ehditty toimittaa perille.

Rotarien mestaruus ratkaistiin jo viikko sitten, mutta vasta eilen perjantaina annettiin tulokset julkisuuteen. Voittajaksi pb-kilpailussa saatiin Kyösti Tammi, jolle mestaruus oli 2000-luvulla jo ainakin 5. Tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä.

Lauantaina 19.8.2017
Takana on pari hyvää peli- ja kilpailupäivää. Perjantaina ratkaisivat rotarit oman mestaruutensa, mutta tulokset julkaistaan vasta tulevana perjantaina. Lauantaina oli vuorossa Puumiesten SM-kilpailut, jotka olivat avoimet kaikille. Tosin mestaruuteen vaadittiin puumies-status. Kovatasoisen kilpailun kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä, mutta muutama poiminta:
Avoimen A-sarjan voitti Helge Määttä tuloksella 69 lyöntiä ja avoimen B-sarjan Lasse Liikanen tuloksella 42 bp.
Scratch-kilpailun voittivat Raimo Määttä 78 lyöntiä (A-sarja) sekä Jukka Tarjanne ja Lasse Liikanen 88 lyöntiä (B-sarja)

Päivän huippuhetki koettiin kuitenkin vasta kilpailun päätyttyä ja kellon näyttäessä aikaa 16.20. Tällöin onnistui Ritva Saapunki väylällä 11 lyömään rauta 7:lla HOLARIN. Tämä oli kauden toinen ja kaikkiaan 12.

Tiistaina 15.8.2017
Kenttä senkun paranee. Alkukaudesta valitettiin ruohon puutetta ja nyt sitä on paikotellen jo liikaakin! Ainakin raffiin lyöneiden mielestä!
Viikonvaihde meni mestaruuskilpailujen merkeissä. Tulokset löytyvät Kilpailutuloksista tai Kilpailukalenterista Yllättävän vähän oli kilpailijoita nytkin mukana. Varsinkin jälleen henkiin herätetty miesten B-sarja oli järjestäjille pettymys: vain 4 rohkeata. Jos joku tämän lukijoista tietää (hyvän) keinon kilpailuaktiviteetin lisäämiseksi, hän on tervetullut kertomaan siitä päivittäjällä. 

Keskiviikkona 9.8.2017
Kulunut viikko on tuonut esille (ainakin) yhden ihmeellisyyden: Minne on kadonnut kuusamolaisten (ja ehkä muidenkin) kilpailuhenkisyys? Viime lauantain Holiday Club Golf Tourin osailpailu Kuusamossa peruutettiin järjestäjien taholta erittäin pienen ilmoittautumisaktiviteetin vuoksi. Nyt on tapahtunut sama juttu kahden muun kilpailutapahtuman (liittyvät BusunessGolf tapahtumaan) vuoksi. Tarkemmin ottaen kilpailun on siirretty Venetsialaisten yhteyteen, jonne tulee uusi kutsu aivan lähipäivinä. Lisäksi seuranmestaruuskilpailuihin on vain 17 osallistumisilmoitusta (tilanne keskiviikona ap) runsas vuorokausi ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Ja tämä vaikka miehille on lisätty B-sarja ja naiset pelaavat mestarudesta puneiselta tiiltä.

Kertokaapa päivittäjälle miksi tilanne on tämä ja miten meihin voisi vaikuttaa aktivoivasti. Tämä kesä on vielä kesken, mutta varsinkin ensi vuotta ajatellen jotain uutta pitää keksiä!

Seniorit kilpailivat LappiCupin kolmannen osakilpailun Leville viime sunnuntaina ja nyt on edessä vain se viimeinen ja ratkaiseva kilpailu elokuun lopulla Torniossa. Tämän kilpailun tulokset löytyvät osoitteesta mlgk.nexgolf.fi/mlgk/tournaments. Alareunasta löytyvät myös kokonaistilanteet sarjoittain.

Sarjassa N50 ovat Tuulikki Aho ja Anne-Kaisa Olva hyvissä asemissa sijoilla 2 ja 3. Neljästä osakilpailusta lasketaan kullekin pelaajalla kolmen parhaan kilpailun pisteet.

Sarjassa N60 ei kenelläkään kuusamolaisille ole enempää kuin yksi tulos, joten loppusijoituksista ei kannata puhua.

Sarjassa M50 on V-P Hokkanen piikkipaikalla, mutta erot eivät ole vielä mitenkään ratkaisevat. Lisäksi ainakin kahdella kilpailijalla on kaksi hyvää suoritusta, joten Tornio ratkaisee lopputulokset.

Sarjassa M60 on kahdeksan kärkipelaajan joukossa 4 kuusamolaista, joista parhammissa asemissa ovat Jouko Virranniemi ja Pekka Ylisoivio, joista varsinkin jälkimmäisellä on hyvät mahdollisuudet onnistuessaan paranaa asemiaan huomattavastikin.

Sarjassa M70 taitaa kuusamolaisten peli olla pelattu, mutta kärjessä on sitäkin tiukempaa ennen viimeistä kilpailua.

Keskiviikkona 2.8.2017
Golfsenioreiden aluetourin kilpailu tänään oli menestys. Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä, mutta lyhyesti:

Kaikkiaan kuudesta sarjasta peräti kaksi sarjavoittoa tuli Kuusamoon: Pekka Ylisoivio voitti sarjan M60 ja Tauno Tahkola sarjan M65 tuloksella 71. Molemmat löivät myös sarjansa parhaan scratch-tuloksen. Pekan jälkeen toisen sijan vei Alpo Leinonen samalla hyvällä tuloksella 73. Netin tuloksissa Tane näkyy vasta toisena, mutta parhaaksi merkitty Esa Juntunen oli mukana ulkopuoisena koko aluetourin koordinaattorina.

Lisäksi kilpailuihin osallistuivat vaihtelevalla menestyksellä Airi Määttä, Ritva Saapunki, Ulla Määttä, Hannu Virranniemi, V-P Hokkanen, Raimo Määttä, Kari Saapunki, Jouko Virranniemi, Sauli Tuulimo ja Jukka Tarjanne. Kiitokset myös heille osallistumisesta ja lipun näyttämisestä.

Kaikkiaan mukana oli 105 kilpailijaa, jota voidaan pitää todella hyvänä lukemana. Ilma oli suosiollinen, aamuyöstä satoi ja kilpailujen päättymisen satoi vettä, mutta kilpailu vietiin läpi lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Kenttä oli saatu olosuhteet huomioon ottaen hyvään kuntoon, joka paljastui selvästi myös pelaajien lausunnoista. On turha moittia omaa kenttää vieraspelaajille!

VALITETTAVASTI lauantaiksi suunniteltu Holiday Club Golf Tourin osakilpailu on peruutettu järjestäjien päätöksellä. Syyksi on ilmoitettu vähäinen ilmoittautumisaktiviteetti huolimatta siitä, että ilmoittautumisaika olisi päättynyt vasta perjantaina illalla.

Sunnuntaina 30.7.2017
Tulipa pitkä päivitystauko! Kyllä kentällä tapahtuu koko ajan, mutta kaikki mielenkiintoinen ja kertomisen arvoinen ei aina tule päivittäjän tietoon. Ja kaikkea ei myöskään voi eri syistä kertoa!

Pölkky Golf pelattiin 29.7. jo noin kahdennenkymmenennen kerran. Sää suosi ihan mukavasti, vaikka välillä vähän satoikin. Alku ja loppu olivat lähes ihanteellista peli-ilmaa, joten hyvä muisto senkin suhteen jäi. Kilpailut päättyivät maittavaan ruokailuun juomineen Breikin terasseilla, minne oli katettu hyvät "pöperöt". Palkinnotkin jaettiin ja arvontojakin oli. Kilpailuun oli sijoitettu myös uusi erikoiskilpailu. Väylälle 8 oli viritetty keskiviivaa myötäilevä nauha, jonka päälle tai ainakin mahdollisimman lähelle avauslyönti oli saatava. Voittajan saavutus oli 29 cm. Samanlainen kilpailu oli muutaman kerran jo Rukalla, mutta nyt se herätettiin uudelleen henkiin.

Naisten perinteinen Ladies Scramble Open pelattiin sunnuntaina 31.7. vajaan 20 leidin voimin teeman ollessa tänä vuonna, aivan oikeutetusta SININEN JA VALKOINEN. Parhaan puvun palkinto meni Tuula Granrothille.

Torstaina 20.7.2017
Eilen pelatiin sitten maraton todella hyvissä olosuhteissa - ei liian kuuma eikä juurikaan tuulta. Osallistujia oli erilaisten vaiheiden jälkeen täysi tusina. Yksi ilmoitti ennakkoon pelaavansa 4 kierrosta ja loput 11 tyytyivät 2 kierrokseen. Lopulta tuo 4 kierrosta typistyi kolmeen. Toisaalta yksi puolikkaalle halunnut pelasi kuitenkin kolme kierrosta. Kaikki tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä. Saavutettuja pistebogilukemia ei ole asetettu paremmuusjärjestykseen, koska kysymyksessä ei ollut kilpailu vaan tapahtuma. Voittajia olivat kaikki mukana olleet!

Tilastonikkari voi kuitenkin todeta seuraavaa:
1. Kolmen kierroksen pelaajista Jukka sai kokoon 93 bp ja Tane 92 bp.

2. Kahden kierroksen pelaajista keräsi pisteitä eniten Teijo 81 bp, toiseksi eniten V-P ja Kyösti T 63, ja seuraavina olivat Marja-Leena, Kari H ja Reijo M 61. Seuraavina olivat Helge ja Alpo pisteen välein. Tellervo T:lle päivä ei ollut paras mahdollinen ja Jalolta on saatu voin 2. kierroksen tiedot.

3 Kun katsotaan parhaita kierrostuloksia bogipisteiden valossa, löytyvät kärjestä Teijo 43, Kyösti T 37 ja Jukka 36. Seuraavina olivat sitten Marja-Leena 34, Tane 33 sekä Kari, Reijo ja V-P M 32.

Erinäisistä syistä mureni tapahtuman tarkoitettu läpivienti siten, että osallistujat olisivat koko päivän kiertäneet peräkkäisissä lähdöissä. Myös aikataulutus osoittautui hieman tiukaksi. Kehtittämisen varaa on sekä järjestelyissä että toteutuksessa ja tulosten kirjaamisessa. Tässä on parantamisen paraa sekä järjestely- että osallistujapuolella.
 

Sunnuntaina 16.7.2017
LappiCupin Kuusamon osakilpailu tältä vuodelta on käyty. Mukana oli 50 senioria ja veteraania, jotka saivat nauttia hienosta kesäsäästä, joskin muutamalla väylällä oli turhan paljon isoja paarmoja. Voittajat saatiin kuitenkin selville.

Tulostaso ei muodostunut kovin korkeaksi, kun vain yksi osallistuja alensi tasoitustaan ja 7 pelasi bufferiinsa.

Naiset pelasivat pb-kilpailut, joissa tulokset olivat kuusamolaisten osalta seuraavat:
Sarja N50
1. Anne-Kaisa Olva 42 bp
3. Tuulikki Aho 32 bp

Sarja N60
6. Tellervo Tahkola
7. Elmi Hakala

Miehet pelasivat tasoituksellista lyöntipeliä seuraavin tuloksin
Sarja M50
1. Hannu Virranniemi 77 lyöntiä
5. V-P Hokkanen

Sarja M60
1. Pekka Ylisoivio 75 lyöntiä
3. Jouko Virranniemi
6. Alpo Leinonen
13. Tauno Tahkola

Sarja M70
3. Helge Määttä 79 lyöntiä
4. Sauli Tuulimo
9. HJukka Tarjanne
11. Juhani Wendelin

Lauantaina 15.7.2017
Vuoden 2017 ensimmäiset seuranmestaruudet ratkaistiin tänään hyvän sään vallitessa. Tosin ensimmäiset sadepisarat lankesivat aivan viime minuuteilla, joten viimeiset pari ryhmää taisivat saada muutaman pienen pisaran. Enemmänkin kilpailijoita olisi mukaan mahtunut, mutta ehkäpä ensi vuonna...

JUNIORIT pelasivat 9 reikää seuraavin tuloksin:
1. Tuomas Väisänen
2. Aapo Väisänen
3. Luka Karjalainen
4. Anssi Aikio

Mainittakoon, että kaksi parasta puolustivat menestyksellisesti vuoden 2016 sijoitruksiaan, kun taas kaksi seuraavaa vaihtoivat keskenään paikkaa paremmusjärjestyksessä.

NAISTEN kilpailuun oli ilmoittautunut vain 3 leidiä, jotka pelasivat näin ollen yhdessä sarjassa. Voittaja ratkesi 2 lyönnin erolla hopeatilaan.
1. Marja-Leena Heiskanen
2. Tellervo Tahkola
3. Elmi Hakala

MIESSENIORIT pelasivat yhdistetyssä M50 + M60 -sarjassa 8 miehen voimin. Voitto ratkesi yhden lyönnin erolla seuraavaan, samoin hopeatilan erotti pronssista yksi lyönti. Todettakoon, että Harrin tulos tiesi tasoituksen laskemista 1,2 pisteellä.
1. Harri Heiskanen
2. Raimo Määttä
3. Tauno Tahkola

MIESVETERAANIT, siis yli 70-vuotiaat, ratkaisivat paremmuuden 5 pelaajan kesken. Voittaja ratkesi selvällä 6 pisteen erolla.
1. Helge Määttä
2. Jukka Tarjanne
3. Juhani Wendelin

Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Parhaat kiitokset kaikille osallistumisesta ja onnittelut hyvin pelanneille.

Tiistaina 11.7.2017  
Tänään vieraili 9 KuuG:n jäsentä Virpiniemessä osallistumassa Suomen Golfsenioreiden pohjoisen aluetourin tämän vuoden toiseen osakilpailuun. Tämäkin oli Nivalan tapaan loppuunmyyty eli 144 kilpailijaa. Toivottavasti sama määrä saadaan mukaan myös Kuusamoon 2.8.

Kuusamolaisten menestys oli Hannu V:n varassa hänen oltuaan M60 -sarjassaan 3. tuloksella 71. Eli tasoitus aleni. Hyvä Hannu! Samassa sarjassa oli mukana myös V-P (26.).
Sarjassa M60 olivat mukana Alpo Leinonen (9.), Tapio Selkälä (10.) ja Raimo M (23.)
Sarjassa M65 olivat mukana Tauno T (16.) ja Jouko Vi...(23)
Sarjassa M70 olivat mukana Sauli T (14.) ja Jukka T (25).  

Maanantaina 10.7.2017
Eilen sunnuntaina käytiin Rovaniemellä aiemmin rästiin jänyt LappiCupin osakilpailu. Kuusamosta oli mukana 10 kilpailijaa, mutta tulokset jäivät valitettavan alhaisiksi, siis tuloksellisesti. Naisten sarjassa N50 Tuulikki Aho oli kuitenkin kolmas, samoin V-P Hokkanen sarjassa M50. Sarjassa M60 oli Pekka Ylisoivio paras kuusamolainen sijoituksellaan 12. Saman sijoituksen keräsi myös sarjassa M70 prarhaaksi kuusamolaiseksi selviytynyt Helge Määttä. Toinen osakilpailu käydään jo viikon kuluttua Kuusamossa, jossa on varmasti kupa odottaa runsaanpaa osallistujamäärää Kuusamosta, eikö niin!

Tänään päättyi myös Golf Around the Clock -viikko, joka valitettavasti kärsi pahoin pelaajakadosta viikon alkupuolen huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Toivottavasti vuosi 2018 on parempi. Kiitokset kaikille mukana olleille, ensi vuonna yöpelataan jälleen!

Sunnuntaina ja maanantaina olivat myös yhteydet poikki vuorokauden verran kotisivuillemme, mutta nyt kaikki tuntuu jälleen toimivan. Vika oli jossain, mutta en tiedä missä. Ei kuitenkaan meillä!

Huomenna tiistaina ahkerat seniorit vierailevat runsaslukuisina Virpiniemessa, missä käydään Suomen Golfsenioreiden pohjoisen alueen senioritourin toinen osakilpailu. Ensimmäinen käytiin Nivalassa kesäkuussa ja kolmas sitten 2.8. Kuusamossa.

Lauantaina 8.7.2017
Pari Selkälä + Reijonen voitti soitten tuon SUOMI 100 -.kilpailun. Osallistujapareja oli lopulta vain 10, mikä oli pienoinen pettymys. Samoin lauantain LähiTapiola Open-kilpailun keräämän osallistujamäärä 24 jäi yllättävän pieneksi. Jos joku lukija keksii syyn näihin alhaisiin lukemiin, niin tervetuloa kertomaa se Päivittäjällä. LähiTapiolan voittajiksi selviytyivät A-sarjassa paremmuusjärjestyksessä Paula Kemppainen, Aki Karjalainen ja Jouko Viranniemi. B-sarjassa olivat kolme parasta vastaavasti Tapio Selkälä, Tuulikki Aho ja Tellervo Tahkola. Pisin avaus keltaiselta teeltä löi Aki Karjalainen, joka myös löi lähimmäksi lippua.

Perjantaina 7.7.2017
Aamulla viileätä, suorastaan kylmää, ja tuulista. Iltaa kohtiaurinkoisempaa ja lämpimämpää. Ehkäpa viikonvaihyeeksi tulee suotastaa kesäistä?? SUOMI 100 -golf alkoi aamusella ja tuossa kahden aikaan oli pisimmälle päässyt pari Tapio Selkälä - Martti Reijonen. Lopetuslyönti päätyi väylällä 14 greenin rinteeseen. Pari edellistä merkintää olivat väylän 13 greenillä. Vielä on kuitenkin pareja matkalla (kellon näyttäessä ilta kahdeksaa).

Lauantain sääennuste näyttää kohtalaisen lupaavalta, joten ehkäpä videokuvauksetkin onnistuvat.

Torstaina 6.7.2017
Tänään piti videokuvata kenttää ja pelaajia. Mutta eipä kuvattu! Uusi yritys tehdään lauantaina aamuvarhaisella ja / tai illansuussa. Toivottavasti ilmojen haltijat sallivat tämän.

Keskiviikkona 5.7.2017
Sääennustus näyttää pitävän paikkansa, valitettavasti: aamulla taivas on tasaisen harmaa ja veden tulokin onn tasaista. Huominenkin näyttää vielä huonolta, mutta katsotaan nyt miten torstaiksi suunnitellun maratonin käy. Iltapäivä näyttää jo paremmalta, joten ehkäpä videokuvaukset Kuusamon kansainvälisen matkailun tarpeeseen saadaan hoidettua kunnialla?

Ja niinhän siinä sittren kävi, että kilpailukalenteriin oli tehtävä muutoksia:
1. Suomi 100 siirtyi siis perjantaille ja toteutustapakin muuttui. Enää ei pelata best ballia, vaan kumpikin joukkueen jäsen pelaa omaa tasoituksellista lyöntipeliään. Lähtöajan voi vapaasti valita normaalisti ajanvarauksesta välillä 10.00 - 24.00. Ilmoittautuminen caddiemasterille ennen kierrokselle lähtöä. Tarkemmat ohjeet löytyvät kilpailukalenterista. Kaikkien pelaajien toivotaan osallistuvan tähän 100-vuotistapahtumaan. Osallistusmaksu 10 euroa / hlö sisältäen pullakahvit.

2. Maraton siirrettiin keskiviikoksi 19.7.

Tiistaina 4.7.2017
Eilen maanantaina alkoi sitten koko viikon kestävä GOLF AROUND THE CLOCK. Vuorokausi on takana ja kaikki hyvin. Sääennuste ei tosin oikein hyvältä näytä ja tuo SUOMI 100 -golf jouduttiin jo siirtämään perjantaiksi surkean sääennusteen vuoksi. Tilanne on mikä on eikä siitä miksikään valittamalla muutu.

Ja tänään ratkoivat kuusamolaiset yrittäjät perheenjäsenineen paremmuuttaan. A-sarjassa Matti Wendelin oli ylivoimainen tasoituksellisessa lyöntipelissä hyvällä tuloksellaan 68, joka oli 7 lyöntiä parempi kuin seuraavalla eli Jouko Virranniemellä. B-sarjassa pelattiin pistbogikisaa. Voittajaksi selviytyi Tuulikki Aho, joka voitti toiseksi tulleen Kalevi Ingetin ja kolmanneksi itsensä lyöneen Sirpa Virranniemen.

Sunnuntaina 2.7.2017
On koettu muutama hieno pelipäivä, joiden aikana Kapteeni Malja löysi uuden omistaja. Se siirtyi nyt Akin joukkueelta Marja-Leenan joukkueelle yhden pisteen voittomarginaalin turvin. Sama tilanne oli voimassa jo ensimmäisen päivän eli lauantain jälkeen. Tarkemmat tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä.

Alkava viikko on sitten täynnä tapahtumia. Toivottavasti sääennusteet eivät toteudu aivan niin surkeina kuin miltä tilanne juuri nyt näyttää.(ikävä pelata yöllä sateessa tai koko päivä sateessa!!):
- golfia periaatteella 24/7 yötäpäivääyötäpäivää viikon ajan
- tavallisia open-kilpailuja
- erikoiskilpailu SUOMI 100
- maraton ja puolikas

Viikon kaikista tapahtumista löytyy lisää tietoa seuran tiedotustoimikunnan sivuilta tai kilpailukutsuista.

Torstaina 29.6.2017
Eipä ole paljon kerrottavaa: kentällä pelaajia, ruoho kasvaa, kenttä vihertyy jne. Todellinen superviikko lähestyy: viikonvaihteessa Kapteenin Malja ja sitten Golf Around the Clock lukuisine kilpailuineen ja tapahtumineen. Yöpelaamista 24/7, golffari  maraton eli 4x18 putkeen.

Sunnuntaina 25.6.2017
Juhannus on vietetty ja Juhannuskisan (24.6.) voittajat selvitetty. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan kilpailukalenterista klikkaamalla tästä. Sarjavoittajiksi selvisivät Harri Heiskanen (A-sarja) ja Sirpa Virranniemi (B-sarja).

Sunnuntaina saatiin sitten myös kauden 2017 ensimmäinen HOLARI. Sen tekijä oli Aija Orjasniemi väylällä 3 ja kelloaika oli 11.04. Päivittäjä onnittelee ja kiittää samalla tarjoilusta.

Juhannusaattona, perjantaina 23.6.2017
Tulipa taas pitkä päivitystauko, mutta eipä ole ollut paljon kerrottavaakaan. Ilmat ovat olleet mitä ovat olleet, joten kentällä on ollut pelaajia harvakseltaan. Sen verran edistystä on kuitenkin ollut, että huomenna juhannuspäivänä saamme kesägriinit käyttöön. Kannattaa muuten käydän katsomassa Kenttämestarin sivulla hieman kentänhoidollisia asioita otsikoilla Kentänhoidon tietoisku 1 ja Kentänhoidon tietoisku 2. Ei mene muuallakaan kovin hyvin: LappiCupin ensimmäinen osakilpailu Rovaniemellä jouduttiin keskeyttämään ja peruuttamaan viime sunnuntaina ukkosen ja rankkasateen vuoksi. Seuraava yritys tehdään sunnuntaina 9.7.

Lauantaina 17.6.2017
Kesän kilpailukausi Petäjäkankaan kentällä Kuusamossa on sitten avattu. Sääolosuhteet olivat kerrassaan mainiot: lämpöä oli sopivasti, sade ei päässyt muutamasta pisarasta huolimatta häiritsemään, talvigriinit osoittautuivat todella haastaviksi, lyöntipaikat olivat loistavassa kunnossa, väyliltä pelaaminenkaan ei tuottanut suurempia vaikeuksia. Voittajat löytyivät, vaikka tasaista olikin. Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkamalla tästä, mutta lyhyesti ne näkyvät myös tästä:
1. Vakio(scramble)pari Marja-Leena ja Matti, 60 lyöntiä
2. Aviopari Tarja ja Jukka, 61 lyöntiä
3. Aviopari Tuula ja Pekka, 64 lyöntiä
4. Senioripari Helge ja Lasse, 66 lyöntiä
5. Veteraanipari Martti ja Jukka, 67 lyöntiä
6. Junioripari Joonas ja Riku, 68 lyöntiä
7. Naispari Airi ja Maija, 69 lyöntiä

Lähimmäksi lippua (1,5m) väylällä 11 avasi Pekka Y. Pisimmät draivit väylällä 16 menivät Jukka S:n ja Maija K:n nimiin. Varsinkin Maijan avaus (runsaasti yli 200m) par 4 väylän griinin yli on huomion arvoinen ja harvoin nähty asia.

Perjantaina 16.6.2017
Uutisia vierailta kentiltä:
Suomen Golfsenioreiden pohjoisen alueen aluetourin osakilpailuun (tasoituksellinen lyöntipeli) Nivalassa 15.6. osallistui 6 kuusamolaista. Tässä ote tuloksista:
- Sarja M60 (28 osallistujaa): 1. Tapio Selkälä 63;  8. Alpo Leinonen 72;  20, Raimo Määttä;  27. Kari Saapunki
- Sarja M65 (26): 22. Tauno Tahkola
- Sarja M70 (25): 7. Jukka Tarjanne 75

Mexcedes Trophy Virpiemessä 15.6.
- Sarja Kutsuvieraat (39): 3. Esa Niinisalo 39 bp
- Sarja Friends (19): 2. Paula Kemppainen 39 bp

Maanantaina 12.6.2017 
Tulipa pitkä tauko näissä päivityksissä. Jokin tuntematon - mutta nyt ainakin osittain selvitetty - ongelma iski kotisivuillemme. Eihän tässä mitään korvaamatonta tapahtunut. Kesäsäitä riitti usean päivän ajan ja kyllähän niitä vieläkin tulee, vaikka pari viime päivää onkin ollut viileän puoleisia. Ruoho kasvaa kohinalla ja griinejä hoidetaan hellästi, jotta ne saadaan pelikäyttöön mahdollisimman nopeasti. Päivämäärää ei kenttämestari vielä ole suostunut ennustamaan, mutta parhaansa hän joukkoineen tekee. Ei hän pelaajia halua kiusata, joten luotetaan hänen ammattitaitoonsa eikä valitella ja hoputeta, ainakaan kovin paljon!

Lauantaina 10.6. oli toinen talkoorupeama, jonka aikana luotiin alku Breikin ympäristön kukkamerelle, valmistettiin ensimmäiset 7 uutta penkkiä eri lyöntipaikoille ja rangelle, maalattiin ensimmäiseen kertaan rangen varastorakennus ja siivottiin pysäköintialueen, Breikin ja 18. greenin ympäristöä edustuskuntoon. Paljon saivat ahkerat kädet ja jalat aikaan. Suurkiitokset kaikille mukana olleille.

Talkoissa kerättiin myös huomattava määrä tupakantumppeja, joiden jättäjät eivät varmaankaan ole kaikki olleet talven hiihtäjiä.

Vetoan jälleen kaikkiin kentällä liikkujiin: Pidetään kenttä ja kenttäalue siistinä! Tuodaan pois kaikki se tavara ym, jonka sinne viemme: pullot takaisin tyhjinä, tupakantumpit, karamellipaperit, tyhjät pullot ym ym ym. Muistattehan, että kenttä pysyy parhaiten siistinä, kun huolehdimme siitä yhdessä joka päivä!

Torstaina 8.6.2017
Kenttä avautui sitten 7.6. heti talkoiden jälkeen. Kiitos senioreille, jotka huolehtivat siitä, että bunkkeriroskat poistettiin ja bunkkerit tasoitettiin pelikuntoon. Pelaajia riitti mukavasti koko iltapäivän ja illan. Aurinko paistoi ja lämpöäkin riitti. Ruoho kasvoi melkein silmissä, kun se vihdoinkin sai kaipaamaansa lämpöä.

Torstain sää jatkoi samaan malliin ja pelaajat olivat tyytyväisi. Aurinkoa, lämpöä ym.

Tiistaina 6.6.2017
Pitkä kylmä kevät on takana ja kenttä aukeaa keskiviikkona 7.6., voisi sanoa vihdoinkin. Range on tosin ollut auki jo toista kuukautta, sillä se avattiin jo niinkin aikaisin kuin 14.5. Vuonna 2016 rangelle päästiin 6.5., joten alku näytti lupaavalta. Sitten alkoivat vaikeudet sään kanssa. Vuonna 2016 kenttä aukesi jo 14.5., mutta tänä vuonna jäätiin tuosta ennätysaikaisesta päivämäärästä 3,5 viikkoa.

Simulaattorissa tapahtuu

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti seuran käytössä olevaan simulaattoriin liittyvistä asioista, sekä menneestä että tulevasta. Uusimmat asiat ovat aina ylimpänä.

Sivustoon liittyvät kommentit pyydetään osoittamaan Jukka Tarjanteelle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 040-5282819)

Simulaattori sijaitsee teollisuusalueella osoitteessa Teollisuustie 8 A (Teollisuustieltä viitta Rakennustarvikekierrätys). Ulko-oven yläpuolella on kilpi VOIMATEL ja ovessa KUUSAMO GOLF SIMULAATTORI.

Simulaattoritoiminnasta antavat lisätietoja Hannu Virranniemi (0400-686220) ja Jukka Tarjanne (040-5282819).

Tässä sitten SIMULAATTORIOHJEET lyhyesti. Tarkat täydelliset ohjeet löytyvät simulaattoritiloista.

Klikkaamalla sivun oikeassa reunassa ylimpänä olevaa Golf Simulaattori -tekstiä saat näkyviin valikon, josta pääset eteenpäin muille Simulaattori-sivuille.

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti seuran käytössä olevaan simulaattoriin liittyvistä asioista: sijainti ja käyttö, kilpailukutsut ja -tulokset. ym ym.
Kilpailukutsut löytyvät klikkaamalla tästä. Kilpailutulokset löytyvät vastaavasti klikkaamalla tästä. Käyttöohjeet löytyvät klikkaamalla tästä. Sekalaista simulaattoriin liittyvää asiaa löytyy klikkaamalla tästä.

-------------------

 

MAKSUT
- Kausikortti A maksaa 250 euroa ja oikeuttaa simulaattorin käyttöön 14.10.-31.12.2019. Kausikortti A oikeuttaa pelaamaan 7/24 eli kaikkina viikonpäivinä kaikkina aikoina.

- Kausikortti B maksaa 200 euroa ja oikeuttaa simulaattorin käyttöön 14.10.-31.12.2019. Kausikortti B oikeuttaa pelaamaan arkipäivisin (ma-pe) klo 9-16 ja viikonloppuisin kaikkina aikoina.

- Kausikortti Juniorit maksaa 100 euroa ja oikeuttaa simulaattorin käyttöön 14.10.-31.12.2019. Kausikortti Juniorit oikeuttaa pelaamaan 7/24 eli kaikkina viikonpäivinä kaikkina aikoina.

- Kuukausikortti (30 perättäistä päivää) maksaa 100 euroa ja oikeuttaa pelaamaan 7/24 kaikkina päivinä kaikkina aikoina. Jakso ei ole sidottu kalenterikuukauteen.  

- Tuntihinnalla pelattaessa hinta on 10 euroa / henkilö / tunti. Pisin varausaika on 2 tuntia. Max pelaajamäärä on 4 hlöä. Laskutus tapahtuu jälkikäteen varausten perusteella.

Lisäksi: Samaan talouteen kuuluva toinen henkilö maksaa kausikortista vain 100 euroa!

Kaikista kausi- ja kuukausikorteista ja niiden maksamisesta on sovittava Hannu Virranniemen (0400 - 686 220) kanssa.

Peliaikojen varaaminen:
- Peliajat ovat varattavissa netissä Nexgolfin kautta samoin kuin kesällä.
- Kirjaudu omilla tunnuksillasi normaaliin tapaan ja valitse pelattavaksi "Golf simulaattori".
- Varaa aika kesäiseen tapaan ottaen huomioon alla olevat erityisohjeet

VARAUKSET tehdään kesäiseen tapaan NexGolfista. Varauksia tehtäessä on huomioitava seuraavat rajoitukset:

- 1-2 henkilöä saa varata kerrallaan 1 tunnin peliajan. Jos tulijoita ei peliajan päättyessä ole, voi peliaikaa jatkaa 1 tunti kerrallaan. Jatkovaraus on kuitenkin pyrittävä laittamaan näkyville Nexgolfiin. - 3-4 henkilöä saa varata kerrallaan 2 tunnin peliajan. Jos tulijoita ei peliajan päättyessä ole, voi peliaikaa jatkaa 2 tuntia kerrallaan. Jatkovaraus on kuitenkin pyrittävä laittamaan näkyville Nexgolfiin. Kausikortilla pelaajat voivat varata suoraan 2 tunnin peliajan.

- 3-4 henkilöä saa varata kerrallaan 2 tunnin peliajan. Jos tulijoita ei peliajan päättyessä ole, voi peliaikaa jatkaa 2 tuntia kerrallaan. Jatkovaraus on kuitenkin pyrittävä laittamaan näkyville Naexgolfiin.

Jos et ole aiemmin pelannut simulaattorissa, ota yhteyttä Hannu Virranniemeen, Jukka Tarjanteeseen tai johonkin muuhun simulaattorin tuntevaan henkilöön.

Tapahtumia ja sattumuksia 2016

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. )

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2016. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2016.
Erillisessä kirjoituksessa ja kuvakoosteessa kerrotaan tapahtumista vuonna 2015.
_______________________________________________________________________________________________________

Lauantaina 24.9.2016
Niin on sitten se kauden viimeinen kilpailukalenterin mukainen kilpailukin käyty nuoriso jyräsi sekä tasoituksellisesti että tasoituksettomasti. Onnittelut Vili-Jussille ja Eemilille. Vtoiseksi tulivat Elmi ja Jaakko jättäen Tarjan ja Jukan kolmanneklsi.

Peli kausi jatkuu vielä viikon verran, mutta muistattehan, että kuuraiselle ja jäsiselle kentälle meneminen on ehdottomasti kielletty!!!

Keskiviikkona 21.9.2016
1. Petäjäkankaan kentän kausi on vääjäämättömästi päättymässä. Breikki on auki viimeistä päivää sunnuntaina 2.10. Seuraavana päivänä, siis maanantaina 3.10 siirrytään talvigriineille ja caddiemasterit aloittavat "talvilomansa". Pelaaminen on kuitenkin mahdollista green fee -maksun ollessa 0 euroa. Muistattehan, että kuuraisella / jäisellä kentällä pelaaminen ja liikkuminen on ehdottomasti KIELLETTY.

2. Kauden päättäjäiset järjestetään sunnuntaina 2.10. alkaen klo 17.00 Tropiikissa. Ohjelmasssa on katsaus päättyneeseen kauteen 2016, kauden mestaruuskilpailujen palkintojen jakaminen ym mukavaa. Lopuksi seura tarjoaa päivällisen.

3. Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään Tropiikisssa sunnuntaina 16.10. alkaen klo 18.00. Esillä ovat sääntömääräiset syyskokousasiat eli mm.
- toimintasuunnitelma seuraavalle toimintavuodelle
- jäsen- ja liittymismaksut
- talousarvio alkavalla toimintavuodelle
- seuran puheenjohtajan ja johtokunnan jäsenten vaalit erovuoroisten tilalle

Virallinen kokouskutsu julkaistaan aikanaan KoillisSanomissa.

Sunnuntaina 10.9.2016
Harvakseltaan on päivityksiä tullut tälle sivulle näin syyskuun alettua. Tämä johtuu osittain siitä, että päivittäjä on Helsingissä ja muualla eteläisessä Suomessa valmistelemassa muuttoa Kuusamoon ja osittain siitä, että päivittäjä ei ole saanut tietoja Petäjäkankaan kentän tapahtumista.

Tänään käytiin kuitenkin Holoday Club Saimaan kentällä Lappeenrannan Rauhan alueella Holiday Club Golf Tourin finaali, jossa kuusamolaista golfia edusti neljä pelaajaa. Finaaliinhan oli kutsuttu Tourin osakilpailujen (mm. Kuusamo) sarjojen 5 parasta.

Parhaimmasta tuloksesta vastasi Tuulikki Aho, joka selvisi B-sarjassa KOLMANNEKSI tuloksella 37 bp . Onnittelut hienosta sijoituksesta ja tuloksesta. Samassa B-sarjassa, johon osallistui 45 naista ja miestä, olivat mukana myös Jukka Tarjanne ja Alpo Leinonen tasapistein 30 ja sijoituksin 18 ja 21.

A-sarjassa (lyöntipeli hcp) oli mukana Raimo Määttä, jonka sijoitus 17 / 35.

Kaikki kuusamolaiset olivat siis sarjoissaan parhaan puoliskon joukossa. Hyvä niin!

Finaalin kaikki tulokset löytyvät osoitteesta hcgolf.nexgolf.fi/hcgolf/tournaments/

Omalla Petäjäkankaan kentällä käytiin pikkuhiljaa perinteeksi muodostuva osakaskisa, jota edelsi katsaus kenttätilanteeseen ja sen tulevaisuuteen. Kisassa selvisi voittajaksi pari Mikko ja Kyösti. Onnittelut heille! Täydelliset tulokset löytyvät Kilpailutuloksista klikkaamalla tästä.

Maanantaina 29.8.2016
Olipa viikonloppu. Sääennuste oli huono ja niinhän siinä sitten kävikin, että Venetsialaisgolf peruutettiin. Sama Rauli-myrsky lieveilmiöineen vaikeutti pelaamista lähes koko Suomessa eikä Kuusamo ollut mitenkään pahimmassa tilanteessa.

Sama ongelma kohdistui myös Senioreiden Lappi Cupin viimeiseen osakilpailuun Levillä, jossa lauantai oli se pahin päivä sateineen ja tuulineen. Harjoituskierros ei ollut mitenkään kovin miellyttävä kokemus, mutta sunnuntaina olosuhteet olivat aivan hyvät säätilan puolesta. Välillä jopa aurinko pilkahti näyttäytymässä eikä pisaraakaan tullut taivaalta. Kenttä sen sijaan oli todella märkä ja vain muutamassa bunkkerissa ei ollut sinistä keppiä osoittamassa tilapäistä vettä ja vapautumista koko bunkkerista.

Olimme saaneet hyvän senioreista koostuvan pelaajaporukan Leville. Sekä osakilpailun että koko kilpailusarjan tulokset löytyvät osoitteesta levigolf.nexgolf.fi/levigolf/tournaments ja osittaisina omilta kotisivuiltamme Kilpailutuloksista. Asiaan liittyvää tekstiä löytyy myös Senioritoimikunnan sivulta klikkaamalla tästä.

Lauantaina 27.8.2016
Breikillä koettiin miellyttävä yllätys, kun sinne saatiin kaunis kukkalaite, joka on kuvana nähtävissä Kuvia - Tapahtumat 2016 - päivämäärän mukaisesti viimeisenä.

Kortissa oli ja on seuraava teksti:

           "City Siistiksi"
     Tunnustuspalkinto 2016
        Kuusamon Golf Oy
  "Viihtyisä ja kaunis kesäilme,
joka vuosi eteenpäin kehittyen"
Kuusamossa 27.8.2016 Kuusamon kaupynkikeskustan
                                  kehittämistyöryhmä

Sunnuntai 21.8.2016
Jälleen tiivis kilpailupäivä Petäjäkankaan kentällä, mutta tällä kertaa täysin erilaisissa olosuhteissa kuin lauantaina. Nyt oli tuulta ja hetkittäin jopa aurinkoa. Sade pysyi täysin poissa eikä ukkostakaan ollut lähimailla. Senioreiden LappiCup oli kerännyt paikalle yli 50 kilpailijaa Torniosta, Kemistä, Leviltä, Rovaniemeltä ja tietenkin Kuusamosta. Suurkiitokset runsaalle 20 kuusamolaiselle, jotka takasivat sen, että kaikkien sarjojen (N50, M55 ja M65) joukkuevoitot jäivät Kuusamoon. Lyhyt yhteenveto tuloksista löytyy Kilpailutuloksista klikkaamalla tästä ja täydelliset tulokset sekä kumulatiivinen tilanne osoitteesta levigolf.nexgolf.fi/levigolf/tournaments.

N50 -sarjan paras kuusamolainen oli Tuulikki Aho kolmantena. Häntä seurasivat seuraavilla sijoilla Tellervo Tahkola ja Elmi Hakala.
M55 -sarjan paras kuusamolainen oli voittajaksi pelannut Tapio Selkälä. Seuraavat kuusamolaiset olivat Pekka Ylisoivio kakkosena ja Kyösti Salmirinne viidentenä.
M65 -sarjan paras kuusamolainen oli Matti Etelämäki sijalla 3. Tauno Tahkola oli viides ja Kyösti Tammi seitsemäs.

Kiitos kaikille mukana olleilla kuusamolaisille senioreille, yhteensä 21.

LappiCupin viimeinen tämän vuoden osakilpailu käydään viikon kuluttua Levillä Sinne on jo ilmoittautunut koko joukko kuusamolaisia, mutta lisääkin vielä mahtuu näyttämään kuusamolaista seniorigolfkulttuuria.

Lauantaina 20.8.2016
Olipahan lauantai! Ennustettu sade alkoi tuossa puolelta päivin ja jatkui koko kilpailun ajan kevyempänä ja rankempana. Onneksi ukkonen ja tuuli pysyivät poissa, joten lämpötilakin oli ihan kohtuullinen. Yhteensä 32 kilpailijaa (A-sarjassa 10 ja B-sarjassa 22) kiersi normaalit 18 reikää kilpailussa, jonka nimi oli Holiday Club Golf Tour, Kuusamon osakilpailu.

Lähimmäs lippua löi Aki Karjalainen ja pisimmän avauksen esitti Riku Oikarinen.

A-sarjan Hcp-lyöntipelin kolme parasta olivat
1. Tarmo Mustonen, KuuG           71 lyöntiä
2. Tapio Honkamaa, LGV              76 lyöntiä
3. Raimo Määttä, KuuG                76 lyöntiä

B-sarjan pb-kilpailun kolme parasta olivat
1. Anja Salmela, KGK                   36 bp
2. Alpo Leinonen, KuuG              36 pb
3. Jukka Tarjanne, KuuG             36 pb


Huomenn sunnuntaina on sääennuste hieman lohdullisempi, mutta sadetta on kuitenkin luvassa myös senioreiden LappiCupin osakilpailun pelaajille. Mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 53 pelaajaa viidestä eri seurasta:
- KuuG    21
- ArG      14
- MLGK   13
- LeviG     2
- KGK      3

Torstaina 18.8.2016
Reikäpelit jatkuvat ja nyt tiedetään jo loppuottelupari, joksi muotoutui tämän päivän pelien perusteella Vili Päivärinta - Aki Karjalainen. Katso koko kaavio ottelutuloksineen kllikkaamalla tästä.

Tiistaina 9.8.2016
Kamppailu vuoden 2016 reikäpelimestarista nytkähti jälleen askelen eteen päin. Jäljellä on nyt enää 4 kilpailijaa,jotka ratkaisevat loppukilpailupaikan pareina Vili Päivärinta - Matti Wendelin ja Tarmo Mustonen - Aki Karjalainen. Vajaan kahden viikon kuluttua tiedetään sitten loppuottelijat.

Maanantaina 8.8.2016
Ja ilmat sen kun hellivät meitä edelleen. Käykääpä katsomassa muutamaa Alpon ottamaa kuvaa aamuyön tunteina. (KUVIA - Tapahtumat 2016 ja Loppuun.

Sunnuntaina 7.8.2016
Kylläpä oli tapahtumarikas päivä kentällä.

1. Sää vaihteli melkoisesti tämänkesäiseen tapaan, mutta ukkonen kiersi kenttää kiitettävästi estämättä pelaamista sen enempää.

2. Kello kymmeneltä aloittivat leidit oman ROCK-aiheisen scramblekilpailunsa, jonka tulokset löytyvät Kilpailukalenterista klikkaamalla tästä. Kuvia löytyy polusta KUVIA - Tapahtumat 2016 ja edelleen kohdasta 9 alkaen.
Voittajakolmikoksi selvisi 18 reiän kilpailussa Anne Alho + Liisa Pitkänen + Ritva Saapunki mahtavalla tuloksella 70 - 18 = 52
Pisimmän avauksen löi Ritva Saapunki.
Lähimmäs lippua avasi Elmi Hakala, joka myös palkittiin parhaimmasta rock-henkisestä asusta.

3.Tuskin olivat leidien ensimmäiset pelaajat lähteneet liikkeelle niin jo Martti Kekäläinen kirjoitti itsensä kentän historiaan. Väylällä 9 näki päivänvalon kesän 5. ja kentän 10. holari. Parhaat onnittelut Martille. Aika ihme juttu, että tänä vuonna on tehty jo 5 holaria, kun kolmena edellisenä kesänä niitä tehtiin yhteensä tuo sama 5 kpl!

4. Myös reikäpelin osalta tapahtui. Toinen kierroksen yksi ottelu saatiin suoritettua ja siinä jatkoon meni Aki Karjalainen. Yksi ottelu on jouduttu siirtämään, joten Tarmo Mustonen ja Joonas Tuovinen ratkaisevat oman paremmuutensa alkuviikolla.

5. Viikkokilpailun viikko 31 saatiin suoritettua ja tulokset löytyvät aikanaan klikkaamalla tästä.

Lauantaina 6.8.2016
Olipa taas loistava päivä Petäjäkankaan kentällä: aurinkoa, lämpöä, hyväkuntoinen kenttä, hieno kilpailu, maittava ruoka! Vain tuulta ei ollut juuri nimeksikään. Suurkiitokset järjestäjille, kenttähenkilökunnalle ja Breikin väelle. Ja tietenkin kaikille mukana olleille: eihän koko tilaisuutta olisi ollut ilman kilpailijoita.

Pölkky Golfin sarjavoittajiksi selvisivät Jukat:
A-sarja Jukka Soini
B-sarja Jukka Tarjanne

Kiertopalkinnon vei itselleen vuodeksi parhaan pb-tuloksen (A+B -sarja) lyönyt Jukka Soini

Lähimmäksi lippua löi Jarmo Rankinen ja pisimmät avaukset tulivat Elmi Hakalalta ja Sami Siurualta.

Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Kuvia päivän tapahtumista KUVIA -Tapahtumat 2016 - kohdat 8 ja 9.

Ja vielä koulutusta: PGA -pro Pertti Oja on saapunut Kuusamoon ja odottaa koulutusvarauksia. Katso tarkemmin SEURA - Kurssit ja koulutus - tai klikkaa tästä. Varaukset parhaiten suoraan Pertiltä puhelimitse 0500-833545.

Perjantaina 5.8.2016
Kentällä on jälleen tapahtunut pelaamiseen vaikuttavia asioita.

Viikko sitten poistettiin eräitä sinivalkoisia paaluja mm. väylältä 15. Asia on herättänyt kysymyksiä, joihin tässä vastauksia: Sinivalkoiset paalut ovat oikeastaan vain tilapäisiä ratkaisuja, josta ei varsinaisesti ole ollut kysymys. Lisäksi droppaukset on suureksi osaksi suoritettu virheellisesti, josta syystä tämä pelaamiseen vaikuttava päätös on tehty. Pelaajien on epäselvissä tapauksissa nyt lyötävä varapallo.

Lisäksi on väylältä 12 poistettu greenin läheisyydessä olleet ylös johtavan rinteen suojapuut. Sähkökaapin siirtokin on työlistalla, mutta...

Greenilippuja on nyt kolme sarjaa: Punaiset osoittavat reiän olevan tulosuunnassa greenin etuosassa, keltaiset keskellä ja valkoiset takana.

Kaikista edellä mainituista löytyy kuvia kohdasta KUVIA / tapahtumat 2016 / kohta 7.

Keskiviikkona 3.8.2016
Tänään käytiin Suomen Golfsenioreiden aluetourin osakilpailu Ounasvaaralla. Parhaimmasta kuusamolaissuorituksesta vastasi Alpo Leinonen, jonka sijoitus sarjassa M55 oli 10. / 30. Samassa sarjassa oli mukana myös Ari Korva. Sarjassa M65 oli mukana Tauno Tahkola. Kiitokset kaikille kolmella Kuusamon golffaajia edustaneille.

Onpahan taas ollut pari vaihtelevaa päivää: aurinkoa sekä sadetta ja ukkosta.

Maanantaina 1.8.2016
Elokuu alkoi kentällä holarin merkeissä, kun Anne Alho onnistui väylällä 11 kello 15.35. Parhaat onnittelut! Tämä oli jo vuoden 4. holari.

Sunnuntaina 31.7.2016
Kenttä on edelleen ollut hyvässä käytössä ja vieraspelaajiakin on riittänyt mukavasti. Tänään ratkaistiin hyvissä olosuhteissa, ukkosen uhan alaisena, seniorimiesten seuranmestaruudet. Tulokset löytyvät kilpailukalenterista tai kilpaiölutuloksista, mutta tässä lyhyesti sarjojen voittajat:
- M55: Pekka Ylisoivio
- M&5: Tauno Tahkola
- M75: Jukka Tarjanne

Tänään piti ratkaista myös seniorinaisten ja junioreiden seuranmestaruudet, mutta ilmoittautuneita ei ollut lainkaan.

Reikäpelimestaruuksista käytävän kilpailun ensimmäinen kierros saatiin tänään loppuun ja tilanne löytyy klikkaamalla tästä. Seuraava kierros on pelattava iimeistään sunnuntaina 7.8.2016. Toedettakoon, että tämäkään mestaruuskilpailu ei saanut yhään naispuolista jäsentä innostumaan.

Virpiniemessä kilpailtiin pari päivää sitten presidentti Martti Ahtisaaren nimikkokilpailu, jossa Teppo ja Jouko Virranniemi olivat sijalla 10 / 35.

Torstaina 28.7.2016
Kentällä käymättömille kerrottakoon, että tuo punainen nosturiauto (päivitys 15.7.2016) toi Rukan vanhalta 1. teeltä siirretyn katoksen uuteen paikkaan 5. väylän tiiauspaikalle. Sateita ja ukkostakin on ollut, mutta tiedossa ei ole onko katos ollut tosikäytössä.

Vaikka peräti kaksi viikkoa on vierähtänyt viimeisestä päivityksestä, ei se kerro siitä etteikö mitään olisi tapahtunut. Kenttää on kierretty ahkerasti sekä hyvissä että huonommissa olosuhteissa sekä vieraspelaajien (joita on ollut määrällisesti erittäin mukavasti) että oman väen toimesta. Kenttä ja kenttähenkilökunta samoin kuin Breikin caddiemasterit ovat saaneet aivan ansionsa mukaan paljon kiitosta. Kilpailuja on käyty ja voittajia leivottu. Hyviä tuloksia on saavutettu mm. viikkokilpailuissa (ainakin kaksi 41 bogipisteen suoritusta). Kamppailu miesten reikäpelimestaruudesta on alkanut, mutta missähän ovat naiset?

Tänään havaittiin kentällä kaksi pelaamiseen vaikuttavaa tekijää:
- Griinit on syväilmastettu, josta syystä puttaaminen on muutaman päivän ajan tavallista haasteellisempaa.
- Muutamilta väyliltä (esim. 15) on poistettu sinivalkoisia paaluja, mikä kannattaa ottaa huomioon sekä avaus- että jatkolyöntien pelilinjoja suunniteltaessa.

Paikallissäännöt tullaan päivittämään ja julkaisemaan kotisivuilla lähipäivinä, joten kannattaa seurata tilannetta.

Perjantaina 15.7.2016
Tänään nähtiin kenttää kiertävillä tieurilla outo näky: Punainen nosturilla varustettu auto, joka kuljetti jotain kaukaa epämääräiseltä näyttävää puutavaraa. Mistähän mahtoi olla kysymys? Vastaus selviää klikkaamalla KUVIA ja edelleen TAPAHTUMAT 2016 ja sitten vielä LOPPUUN.

Keskiviikkona 13.7.2016
Suomen Golfsenioreiden pohjoisen aluetourin kilpailuun Oulun Sankivaarassa osallistui eilen neljä kuusamolaista:
- N50: Ulla Määttä 23./33
- M55: Raimo Määttä 5./45 (lyöntipeli Hcp, tulos 71) ja Alpo Leinonen 16./45 (lyöntipeli Hcp, tulos 75)
- M65: Jouko Virranniemi (11./28)

Täydelliset tulokset osoitteeessa oulugolf.fi/kilpailut/kilpailukalenteri

Maanantaina 11.7.2016
Tänään klo 12 se sitten päättyi, nimittäin viikon mittainen rutistus eli Golf Around the Clock eli GOLFIA PERIAATTEELLA 24/7. Ja tässä on sitten hieman tilastotietoa tästä tapahtumasta:
- varausten määrä ylitti 700 lähtöä
- oman seuran jäsenten lähtöjä oli 429 ja muiden seurojen pelaajien lähtöjä 279
- edustettuina oli 59 suomalaista golfseuraa ja lisäksi oli muutama pelaaja, joiden seura ei näy varaustilastoissa
- viikon aikana käytyihin kilpailuihn osallistui 85 pelaajaa, joista "omia" pelaajia oli 65
- maratoniin osallistui 9 henkilöä, joista yksi kiersi koko maratonin eli 72 reikää ja muut tyytyivät puolikkaaseen eli 36 reikään

Viikon ajaksi julistettuun birdie-kilpailuun osallistui yhteensä 25 ilmoitustaululle kirjattua suoritusta, mutta niitä oli todellisuudessa huomattavasti enemmän. Tilastoiduista suorituksista 6 kpl kirjattiin väylälle 18 ja samoin 6 kpl väylälle 3. KIrjaamattomia väyliä olivat 2, 7, 11, 15 ja 16.

Mainittakoon erityisesti, että kaksi väylän 3 suorituksista tallentui videolle, kun YLE Oulun toimittaja onnistui saamaan putit livenä talteen ja YLE Oulun facebookiin ja nettisivuille. Kannattaa käydä katsomassa.

Viikon aikana kiersi ainakin 3 henkilöä kentän vähintään 10 kertaa.

Yöpelaajia (kentällä 21-07 välisenä aikana) oli 80 kpl.

Valitettavasti tavoitteena ollut jatkuva pelaajien läsnäolo ei toteutunut, kun pari yörupeamaa jäi tyhjäksi. KIITOS KAIKILLE ÖYPELAAJILLE. Ensi vuonna yritetään uudelleen.

Sunnuntaina 10.7.2016
Lions Punainen Sulka -hyväntekeväisyyskilpailu käytiin hyvissä olosuhteissa sekä sään että kentän puolesta. Tulokset löytyvät kilpailukalenterista.

Edessä on viimein Golf Around the Clock -yö. Huomenna saadaan sitten yhteenveto kuluneesta viikosta. 

Lauantaina 9.7.2016
LähiTapiola Open oli onnistunut kokonaisuus, jossa lytiin myös todellinen huipputulos, kun Petri Palkinen (LeviG) löi tuloksen 65 (74-9)!!! Eivät seuraaviksi lyöneet Esa ja Paulakaan huonosti pelanneet, kun voittokolmikon yhteenlaskettu tasoituksen pudotus oli 3,8. B-sarjan kärkikolmikkokin löi bufferiin, mutta tasoitukset eivät kuitenkin laskeneet.

Perjantaina 8.7.2016
Hyvin jatkuu yöpelaaminen, kiitos kaikille osallistuneille.
Maraton (1 pelaaja) ja puolikas (8 pelaajaa) vietiin läpi erinomaisissa olosuhteissa torstaina. Toinen täydelle matkalle ilmoittautui jätti kesken puolessavälissä, mutta Jukka jatkoi loppuun asti. Kokonaispeliaajaksi muodostui hieman alle 15 tuntia, koska viimeinen kierros sujui autolla ajaen aikaan 1h 40min. Kiitos niille neljälle peliryhmälle, jotka antoivat esimerkillisesti tilaa. Vaikka kysymyksessä oli tapahtuma, löytyvät tulokset klikkaamalla tästä.

Tänään kävi Ensio Karjalainen tekemässä pienen videojutun YLEn someen. Väylällä 11 hän pääsi livenä todistamaan ja kuvaamaan kaksi birdietä, joiden tekijöinä olivat Matti Wendelin ja Topi Naamanka. Harvoinpa Petäjäkankaan kentältä saadaan lähes live-kuvaa!

Viikonvaihteessa kilpaillaan kentällä ensin LähiTapiola Open lauantaina ja sitten Punainen Sulka -hyväntekeväisyyskilpailu sunnuntaina. Toivottavasti varsinkin sunnuntaina saadaan runsaasti osanottajia hyväntekemisen merkeissä.

Keskiviikkona 6.7.2016
Toinen yö on pelattu hyvälä menestyksellä. Kiitos omien lisäksi myös vieraspelaajille, jotka osallistuivat yöpelaamiseen.

Tiistaina 5.7.2016
GAtC eli Golf Around the Clock suurtapahtuma lieveilmiöineen lyötiin sitten käyntiin maanantaina klo 12. Ensimmäisessä ryhmässä lähtivät kentälle Jouko Virranniemi, Kyösti Salmirinne, Hannu Virranniemi ja Jukka Tarjanne. Etuysi saatiin pelattua, mutta sitten alkoivat salamat ja jyrinät, joten kenttä oli valitettavasti tyhjänä pelaajista joitakin hetkiä iltapäivän kuluessa. Kello 21 alkoi Yöttömän Yön greensome, josta muodostui kansainvälinen tapahtuma, kun mukana oli myös yksi ruotsalaisjoukkue. Voittajajoukkue ei ollut mikään yllätys, kun Marja-Leena (Aikkila) ja Matti (Etelämäki) löivät itsensä voittajiksi. Kilpailu vietiin läpi hyvissä olosuhteissa, kun sadekaan ei haitannut - kuin ihan vähän. Ukkonen pysyi onneksi poissa. Katso tulokset kilpailukalenterista klikkaamlla tästä.

Samalla käynnistyivat maanantaina myös Viikkokilpailut ja GAtC:n ajan käytävä Valokuvauskilpailu. Kannattaa osallistua molempiin.

Tiistaina ratkaistiin myös Kuusamon yrittäjien paremmuus kahdess sarjassa. A-sarjassa voittajaksi selviytyi huipputuloksella Tauno Tahkola ja B-sarjassa samoin erinomaisella tuloksella Simo Orjasniemi. Tulokset löytyvät kilpailukalenterista. Ukkonen oli kyllä lässäkin tapahtumassa.

Tiistain ja keskiviikon vastainen yö on sitten toinen GAtC-yö. Ainakin varuaksien perusteella palaaminen jatkuu tauotta.

Sunnuntaina 3.7.2016
Onneksi sääennusre piti paikkansa, joten Kapteenin malja saatiin vietyä läpi kunnialla sateetta, vaikkakin kovassa tuulessa. Viimevuotinen tasatulos vaihtui Akin joukkueen niukkaan yhden pisteen voittoon. Täydelliset tulokset ovat nähtävissä Kilpailutulokset -sivulla.

Huomenna maanantain alkaa sitten tuo viikon rypistys, johon eräiden kilpailujen lisäksi mahtuu yöpelaamista, birdien tekoa ja tilastointia sekä valokuvauskilpailu, jolla kerätään materiaalia kotisivujemme tarpeisiin. 

Torstaina 30.6.2016
Normaalin kentän voi nyt pelata myös par 3 -kenttänä, jolloin lyöntipaikat ovat 75 - 160 metrin etäisyydellä normaaleista greeneistä. Näin pelaten saa hyvää lähipeliharjoitusta, jota me kaikki tarvitsemme. On tunnettua että LÄHIPELI RATKAISEE.

Tulevassa viikonvaihteessa ratkaistaan Kapteenin kannun kohtalo. Maanantaina 4.7. on täynnä toimintaa: Viikkokilpailut alkavat ja Golf Around the Clock -viikko käynnistyy, maraton-golfia on ohjelmassa ja kentällä on ympäri vuorokauden pelaajia. Katsokaapa Kilpailukutsuista.

Viikolla kilpaillaan myös birdie- ja eagle -tulosten tekemisessä ja hyvien valokuvien ottamisessa.

Sunnuntaina 26.6.2016
Juhannus Open on kisailtu. Osanottajia oli ennätyksellisen vähän! Mistähän tämä mahtaa johtua / kertoa. Tellervo Tahkola voitti B-sarjan ja pisimmän draivin punaiselta teeltä. Jouni Hakala voitti vastaavasti A-sarjan ja löi avauksensa lähimmäksi lippua. Pisin draivin keltaiselta teeltä esitti Mikä Rytkönen.

Nyt sitten vedetään muutama päivä henkeä, mutta jo ensi lauantaina ja sunnuntaina ratkaistaan Kapteenin Maljan kohtalo! Viime vuonnahan kilpailu päättyi tasapeliin, joten puoliustavaa joukkuette ei oikeastaan ole olemassa.

Ja sitten maanantaina 4.7. alkaa perinteinen Golf Around the Clock -viikko monine tapahtumineen. Siitä tarkemmin muualta tnäiltä sivuilta, Breikin ilmoitustauluilta ja paikallislehdistä.

Keskiviikkona 22.6.2016
Seniorit kävivät eilen 14 pelaajan voimin kisailemassa Paltamossa. Väylällä 11 saadut griiniosumat palkittiin, ja niitä kertyikin peräti 9:llä pelaajalle!

Maanantaina 20.6.2016
Eilen 19.6.2016 se sitten tapahtui -- nimittäin kauden ensimmäinen kesägriiniholari! Tekijänä Antti Nieminen ja väylänä 9. Harsot on myös poistettu kaikilta griineiltä, joten siltä osin on siirrytty "normaaliaikaan".

Perjantaina 17.6.2016
Porkkatörmän palvelukeskuksessa vietettiin tänään pienoisgolfradan avajaisia. Keskuksen asiakkaat olivat itse tehnet 4 pienoisgolfrataa, ja nyt ne saatiin käyttöön kiitos seuran jäsenten, jotka kävivät Hannu Virranniemen johdolla luovuttamassa puttereita ja palloja. Samalla annettiin innokkaille vastaanottajille pikakoulutus, joka tuottikin välittömästi useita onnistuneita putteja.

Jos joltain jäseneltä vielä liikenisi vasurin putteri, se otettaisiin kiitollisuudella vastaan. Yhteys Jukkaan niin asia hoituu, kiitos. 

Keskiviikkona 15.6.2016
Kenttä on tasoituskelpoinen, joten nyt kannattaa tarkistaa oman tasoituksen oikeellisuus. Sehän on helppoa ilmoittamalle caddie masterille lähdöstä tasoituskierrokselle. Leima korttiin ja sitten sen palautus allekirjoitettuna caddiemasterille.

Seniorit aloittivat tänään oman kisailukautensa 16 urhoollisen voimin (keski-ikä 70,3 vuotta!) Seuraava kisailu on vasta kahden viikon kuluttua eli 29.6., koska 22.6. toteutetaan kisailumatka Paltamoon.

Lauantaina 4.6.2016
Oli ihan pelikelpoinen viikko, vaikka hellelukemia ei mitattukaan. Tänään aukesivat sitten ensimmäiset kesägriinit, kaikkiaan 9.  Vain 4 talvigriiniä on enää käytössä ja loput 5 griiniä ovat puolikkaina käytössä kesägriineinä. Aika sitten näyttää, miten asiassa edistytään, kun jatko näyttää ennusteiden valossa melko viileältä. Tänään oli aamulla vain pari astetta ja hieman lumihiutaleitakin oli havaittavissa.

Kenttähenkilökunta on tehnyt hyvää työtä griinien hellimisessä ja hoitamisessa, samoin väylien osalta. V-P työryhmineen on jatkanut risukasojen poistamista. Suuret kiitokset kaikkien pelaajien puolesta!

Sunnuntaina 29.5.2016
Kiitos taas kaikille lauantain auttavaisille talkoolaisille. Maalauksia, risuja ym.

Tuntuu siltä, että nyt kaivattaisiin taas hieman "taivaallista" kosteutta. Ruoho itää ja kasvaa, griiniharsoja otetaan leikkaamisen vuoksi ja laitetaan taas takaisin. Kenttähenkilökunnalla riittää puuhasteltavaa. Kenttämestarin mukaan ensi lauantaiksi ehkä saadaan pääosa griinejä käyttöön. Nyt ei pidä hoppuilla muutaman päivän takia! Kyllä kenttämestari tietää mitä tekee ja teettää!

Tiistaina 24.5.2016
Lähes hellettä, mutta ei ihan vielä. Joutsenet uiskentelevat (katso KUVIA) lammessamme, hillat kukkivat ja kenttäaluetta rumentaneet risukasat vähenevät päivä päivältä. Ja ennen kaikkea: ruoho kasvaa ryminällä. Lintuja näkyy päivä päivältä enemmän, samoin birdietä.

Lauantaina 21.5.2016
Olipa päivä! Enemmän tällaisia! Runsaasti väkeä talkoissa, kiitokset kaikille. Risusavotta jatkui, väylänvarren puut saivat merkkimaalia, punaisia ja keltaisia sekä valkoisia merkkipaaluja siirreltiin ja poistettiin, isompi terassa maalattiin. Ja lopuksi vielä kentällä koettiin kauden 2016 ensimmäinen HOLARI, kun Pirkko Määttä onnistui täydellisesti väylällä 3. Todistajina olivat Jari, Martti ja Jukka. Viime vuonna holareita oli vain yksi, mutta nyt näyttää lupaavammalta.

Tiistaina 17.5.2016
Sade teki hyvää ja maanantaina ruoho oli kasvanut reippaasti. Ja sama näyttää toistuvan tiistain sateen ja keskiviikon lämmön (?) ansiosta. Eipä näytä hassummalta.

Sunnuntaina 15.5.2016
Suunnitellut talkoot peruutettiin sateen vuoksi.
Simulaattorin viikkokilpailun viimeinen viikko päättyi, mutta simulaattori on edelleen auki 24/7.

Lauantaina 14.5.2016
Talkoot noin 50 henkilön voimin, hienoa. Breikin väki toimi joustavasti viimehetken tilauksista huolimatta. KIITOS. Paljon saatiin aikaan hienossa kesäsäässä. Kauden virallisen avauslyönnin löi Matti Etelämäki, jonka nimiin meni myös kesän ensimmäinen birdie.

Tiistaina 10.5.2016
Tänään tuli kaivattu tieto: Kenttä aukeaa kesäkaudelle 2016 tulevana lauantaina klo 13. Ensimmäisenä pääsevät pelaamaan aamulla klo 10 alkavien talkoiden osallistujat ja heidän jälkeensä muut palloränniperiaatteella. Lue tarkemmin etusivulta ja klikkaamalla tästä.

Perjantaina 6.5.2016
Kentän hiljaiselo päättyi, kun range avautui innokkaimmille kello 15. Hiljaiseloa (pelaamisen ja harjoittelun osalta) kesti siis 183 vrk eli joksenkin tasan puoli vuotta.

Yhteystiedot

KUUSAMO GOLF ry
Kylpyläntie 4, 93600 KUUSAMO

caddie@kuusamogolf.fi 

Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Caddiemaster- palvelut ja Breikki on suljettu 1.10.2019 alkaen talven ajaksi