Tapahtumia ja sattumuksia 2018

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2018. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2018.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015, 2016 ja 2017.
_______________________________________________________________________________________________________

Maanantaina 13.8.2018
Eipä tullut kolmantena päivänä oleellisia mutoksia. Voitajiksi selvisivät siis Tarja Soini, Aki Karjalainen ja Lasse Liikanen. Tiukimmalle joutui Aki, joka lopulta voitti Jukka Soinin vain 3 lyönnillä.

Kilpailuissa herätti huomiota se, että miesten A-sarjaan osallistui vain 12 pelaajaa, naisten sarjaan 4 leidiä ja miesten B-sarjaan 3 kilpailijaa. Naisten B-sarjakin oli tarjolla, mutta siihen ei ilmoitautunut kukaan. Useassa kerhossa mestaruuskilpailt on vuoden keskeinen tapahtuma, mutta Kuusamossa tuntuu olevan toisin. Jotain tarttis tehdä! Mutta mitä?

Edessä on vajaan kahden viikon kilpailutauko täällä omalla kentällä, mutta Venetsialaiset pelataan lauantaina 25.8., LappiCupin viimeinen osakilpailu Rovaniemellä sunnuntaina 26.8. Parisuhdekisa pelataan omalla kentällä sunnuntaina 2.9. ja syyskauden huipputapahtuma eli Ruska-Scramble Kuusamo 150 v -juhlakisa lauantaina 8.9. Se tulee varmuudella keräämään suuren osanottajajoukon, joten ilmoittautuminen kannattaa tehdä ajoissa. Ja kausi päättyy sitten lauantaina 22.9. päättäjäiskisaan ja -ateriaan Tropiikissa.

Lauantaina 11.8.2018
Seuranmestaruuskilpailut ovat käynnissä. Miehet ovat jo pelanneet kaksi päivää, mutta naisilla on takanaan vain yksi päivä. Huomenna on sitten ratkaisujen päivä.

Naisia on mukana valitettavasti vain 4, mutta Tarja on siellä jälleen kerran kärjessä 9 lyönnin erolla ennen Annea. Näyttää siltä, että Tarja vie tämänkin vuoden mestaruuden. Onhan hän vuodesta 1998 alkaen jättänyt voiton muille vain kaksi kertaa, joista ainakin toinen johtui siitä, että Tarja ei osallistunut. ko. vuoden kilpailuun.

B-mestaruudesta on kilpailemassa vain kolme herraa ja sielläkin näyttää peli jo pelatulta. Lasse Liikanen on jo kerännyt kahdelta päivältä 79 bogipistettä ja alentanut tasoitustaan lähes kolmella pisteellä. Muut kaksi osallistujaa ovat jo jääneet 20 ja 31 pistettä.

A-mestaruudesta on kisaamassa 12 urheaa, joista kärkipaikan on ottanut Aki, jolla hänelläkin on jo pitkä mestaruusputki, joka alkoi vuonna 2015. Perjantain jälkeen hänen johtonsa oli 2 lyöntiä Jyrkiin, josta puolestaan Raimo oli jääyt lyöntiä. Lauantain jälkeen on Aki edelleen johdossa, mutta nyt on Jukka, joka oli lauantain paras, toisena 5 lyönnin päässä.

Maanantaina 6.8.2018
Pitää oikein päivitellä, että onpa päivittäjä ollut laiska tms. Yritetään nyt kuitenkin muistella, mitä kaikkea on tapahtunut kuluneiden kahden viikon aikana.

1. Oman kentän kilpailutulokset löytyvät kilpailukalenterista, joten niistä ei sen enempää.
2. Helteet ja kuivuus ovat jatkuneet aina elokuun 2. päivään asti, jolloin ukkonen, salamat ja kaatosade tulivat Kuusamoonkin
3. Reikäpelimestaruuteen pelasi maanantaina 23.7.  Tarmo Mustonen, joka voitti Heikki Kovalaisen 17. reiällä.
4. Maraton pelattiin tiistaina 24.7. Neljä kierrosta pelasivat Alpo Leinonen ja Jukka Tarjanne (yksi välikierros autolla), kolmeen kierrokseen tyytyivät Hannu Virranniemi ja V-P Hokkanen. Puolikkaan eli 3 kierrosta pelasi 4 urhoollista, joista tällä hetkellä muistissa on Jari Sorja. Muiden kiertäneiden nimet ovat tällä hetkellä unohduksissa, joten APU ON TERVETULLUT.
5. Lauantaina 28.7. oli perinteisen Pölkky-kisan vuoro, teemana OLi Pölkky 50v. Osallistujia oli runsaat 70 ja voittajatkin saatiin selville. Terassit osoittivat taas kerran toimivuutensa. Tarjoilut, joiden valmistamisesta vastasi Ravintola Talonpöytä, olivat mahtavat. Kiitos jälleen Pölkylle mukaan päässeiden puolesta.
6. Sunnuntaina 29.7. oli vuorossa toinen perinteinen kilpailu eli Ladies Open Scramble. Teemana, joka näkyi myös pukeutumisessa, oli Kuusamo 150v sekä asusteissa punainen ja keltainen. Voittajapariksi selvisi M-L Heiskanen + Tiina Lämsä. Parhaaksi asun omistajaksi valittiin Elmi Hakala.
7. Torstaina 2.8. pelattiin Paltamossa SGS:n aluetourin kilpailu, jossa Raimo Määttä oli omassa sarjassaan hienosti toinen ja Alpo Leinonen vastaavasti seitsemäs.
8. Torstaina 2.8. päättyivät heteet ukkosee, jonka seurauksena lauantaista muodostui talkoopäivä. Vesimassat veivät mennessään siirtymisteiden päällysteitä ja bunkkeritkin kaipasivat korjausta vesivahinkojen jäljiltä. Talkooväkea riitti hienosti sekä näihin hommiin että parin puun katkomiseen ja golfautojen pesuun ja siistimiseen unohtamatta puucee-huoltoakaan.
9. Sunnuntaina 5.8. oli kentällämme eräs vuoden kohokohdista, seniorien Lappi Cupin vuoden 3. osakilpailu, johon osallistui Kuusamosta 32 pelaajaa ja yhteensä 81 henkilöä. Sää suosi, hyväkuntoinen kenttä rullasi hyvin ja kaikilla oli mukavaa. Tarjoilu toimi Talopöydän antimin ja talkooväkeä riitti jälleen sekä tarjoilussa auttamiseen että startterina toimimiseen.

Kuusamolaiset leidit näyttivät osaamistaan ottamalla N50-sarjassa kaksoisvoiton (Tuulikki Aho ja Anne-Kaisa Olva) ja N60.sarjassa kolmoisvoiton (Marja-Leena Aikkila, tellervo Tahkola ja Ritva Saapunki). Miesten puolella olivat parhaat sarjakohtaiset sijoitukset M50 Tarmo Mustonen 4., M60 Teijo Karjalainen 2. ja Heikki Huikuri 3. M70 sarjassa Kyösti Tammi oli 4.

Sarjavoittajat kiittivät puheenvuoroissaan kentän kuntoa ja talkooväkeä, mutta toivoivat myös kuusamolaisten aktiivisempaa osallistumista Torniossa, Levillä ja Rovaniemellä käytäviin osakilpailuihin. Tämän kauden viimeinen osakilpailu käydään sunnuntaina 26.8. Rovaniemellä, jonne olisi hyvä lähetä suurella joukolla yhteiskuljetuksella. Laitetaanpa asia mieleen ja toteutukseen. 

Sunnuntaina 22.7.2018
Kuten kilpailutuloksista ilmenee, ei reikäpelimestaruuksia saatu viikonvaihteessa ratkaistua. Lauantain pelattiin sekä ensimmäinen että toinen kierros, mutta sunnuntain finaali jouduttiin sääennusteiden perusteella siirtämään. Se pelataan loppuottelijoiden keskenään sopimana ajankohtana maanantaina.

Sade oli hetkittäin aika rankkaa, mutta kuitenkin tervetullutta.

Maanantaina sitten pitää klo 18 mennessä ilmoittautua Golfarin maratoniin. Mitenkähän käy sääennusteen kanssa?

Torstaina 19.7.2018
Helteet vain jatkuvat ja se näkyy nyt jo lähtöjen määrässäkin! Taitavat golfaajat siirtyä vilvoittavien vetten ääreen? Mutta eivätkö meidänkin lampemme ole uimakelpoisia? Pitäisikö järjestää jonkinlainen yhteinen uinti- ja golftapahtuma? Olisiko jollakulla lukijalla ehdotuksia?

Marja-Leena Maikku ainakin innostui helteistä ja tekaisi holarin keskiviikkona. Onnittelut siitä hänelle! Senioritkin olivat nais- ja mieslukuisesti kisailemassa keskiviikkona.

Pari uutta jäsentäkin on saatu seuraan tällä viikolla. Tervetuloa Susanna ja Lasse. Kentällä tavataan!

Helle siirsi keskiviikoksi suunniteltua maraton -tapahtumaa ensi viikon tiistaisiksi, mutta saa nyt nähdä miten käy. Helteet kun näyttävät jatkuvan!

Viikonvaihteen reikäpelimestaruudet ovat vähän liipasimella, kun tänään puolenpäivän jälkeen kolmisen tuntia ennen ilmoittautumisajan päättymistä listalla oli vain 7 nimeä, kun tavoitteena on 16. Niinpä ilmoittautumisaikaa jatkettiin vuorokaudella, joten se päättyy nyt perjantaina klo 18. Ja mahdollisuus on siihenkin, että helteen takia kilpailunjohtaja myöntää poikkeuksellisesti kaikilla autonkäyttöoikeuden (???).

Maanantaina 16.7.2018
Tulipa pitkä päivitystauko, mutta nyt se pättyi. Paljon on tapahtunut, mutta historiaan on paha palata. Niinpä yritän keskittyä jatkossa uutisiin, jotka eivät ole paria päivää vanhempia.

Viime lauantaina ratkaistiin hienossa säässä seniorien seuranmestaruudet. Tuttuja olivat sarjojen voittajanimet: naisten puolella Tarja Soini ja Ritva Saapunki. Miesten puolelta löytyvät nuorimmasta luokasta alkaen Jukka Soini, Raimo Määttä, Matti Etelämäki ja Kyösti Tammi.

Tänään maanantaina talkoiltiin kahden kohteen puitteissa, joista kummastakin on puhuttu varmaan 2-3 vuoden ajan. Väylän 8 naisten tiiauspaikkaa valmisteltiin noin 30 m eteenpäin nykyiseltä paikalta, siis kohti edessä olevaa suoaluetta. Valmista tullee runsaan viikon kuluttua, jolloin myös luovutaan nykyisestä tilapäisestä tiiauspaikasta.

Toisena kohteena oli väylän 15 kiviä, tai oikeastaan betonikappaleita, sisältänyt kaivanto väylän puolivälissä vasemmalla. Nuo kovat kappaleet poistettiin ja siirrettiin toiseen paikkaan, missä ne eivät häiritse pelaamista.

Tänään myös tehtiin tärkeä päätös keskiviikoksi suunnitellun Golfarin Maratonin siirtämisestä vajaalla viikolla helteisen sään johdosta. Katsotaan nyt miten helteet jatkuvat, mutta saattavat ne jatkua vielä silloinkin.

Lauantaina 30.6.2018
Niin se on kesäkuu jo loppumassa, kylläpä aika kuluu. Tänään käytiin perinteinen Kapteenin Malja -kilpailu yksipäiväisenä ja muutenkin uusitussa muodossa. Pienemmän tasoituksen omaavat A-sarjalaiset pelasivat tasoituksellista lyöntipeliä ja suuremman tasoituksen omaavat tasoituksellista pistebogipeliä. Kummalla puolella ilmoittautuneet jaetiin tasan kapteenien Aki ja Marja-Leena joukkueisiin. Joukkuekilpailussa sitten A-sarjassa laskettiin bogipisteet.

Täydelliset tulokset läöytyvät kilpailukakalenterista, mutta todettakoon tässä kummankin sarjan kolem parasta

A-sarja
1. Marja-Leena Aikkila loistavasti 66 lyöntiä  ja  42 bp
2. Matti Etelämäki     69 lyöntiä
3. Jouko Virranniemi 73 lyöntiä

B-sarja
1. Tapani Ketola         36 bp
2. Elmi Hakala            36 bp
3. Tellervo Tahkola    35 bp

Pisimmät avaukset menivät Hannu Virranniemen ja Marja-Leena Aikkilan nimii, kun taas Pekka Ylisoivio löi avauksensa lähimmäs lippua. Pienimmällä lyöntimäärällä eli 78 lyönnillä selvitti kierroksen Aki Karjalainen.

MUISTATTEHAN, että ensi viikko on perinteinen GOLF AROUND THE CLOCK -viikko. Siis golfia 24 / 7. Viikkoon sisältyy kaksi kilpailua: Kuusamo 150 -erikoiskilpailu torstai-iltana ja LähiTapiola Open lauantaina.

Sunnuntaina 24.6.2018
Juhannus Open saatiin pelattua ihan kohtuullisissa suomalaisissa juhannusolosuhteissa: sadetta vain nimeksi ja lämpöasteitakin tuollaiset 9-10. Ei lunta eikä räntää, ei myrskyäkään. Kentällä toki oli muutama lammikko normaaleilla väylillä, mutta niistähän selvisi pelaamalla sääntöjen mukaisesti.

Vain yksi henkilö eli A-sarjan voittaja Kyösti Salmirinne pääsi alentamaan tasoitustaan ja lisäksi muutama onnistui tekemään bufferituloksen.

Erkoiskilpailuissa selvisivät voittajiksi:
- pisin avaus keltaiselta Aaro Vuolteenaho
- pisin avaus punaiselta Jukka Tarjanne
- lähimmäs lippua Elmi Hakala (4,24 m)
- paras scratch miehet Aki Karjalainen 79 lyöntiä
- paras scatch naiset Tellervo Tahkola 92 lyöntiä

Torstaina 21.6.2018
SGS:n scratch-tourin (Pohjois-Suomi) vuoden ensimmäinen kilpailu käytiin Paltamossa tiistaina. Saraan M60 osallistui kaksi kuusamolaista eli Raimo Määttä ja Alpo Leinonen. Heistä paremmin sijoittui Rami, jonka sijoitus 37  kilpailijan joukossa oli hieno 7.

Omalla kentällämme oli keskiviikkona tarkoitus pelata senioreiden Keskiviikkokisailu, mutta runsas sade karkotti innokkaimmatkin kisailijat ilmeisesti sisätöihin.

Jännityksellä seuraamme miten juhannuspäivän perinteisen Open-kilpailun käy. Luna tai räntää ei ennusteissa ole näkynyt, mutta vettä kyllä turhan paljon.

Maanantaina 18.6.2018
Sunnuntaina kävi M60 -nelikko pelaamassa Lappi Cupin osakilpailun Torniossa. Parhaiten selvisi Tauno Tahkola, joka löi itsensä viidenneksi.

Lauantaina 16.6.2018
Voisi sanoa kilpailukauden nyt todella alkaneen. Seniorit kisailivat siis keskiviikkona. Sitten torstaina mutama aktiivinen seniori kävi Kalajoella Senioreiden aluetourin kilpailussa (valitettavasti menestys ei ollut kummoinen). Kenttä oli kuulemme erinomaisessa kunnossa, joskin greenien nopeus oli yllättävä.

Tänään lauantaina kilpailtiin sitten Avaus Scramble 2-pelaajaisin joukkuein omalla kentällämme. Tulokset löytyvät Kilpailukalenterista, mutta todettakoon tässä kuitenkin voitajapari Heino Patosalmi ja Kaarle Päivärinta. Parhaan scratch-tuloksen tekivät Aki Karjalainen ja Jaakko Virranniemi. Lähimmäs lippua löi Jaakko Virranniemi, pisimmät draivit olivat punaiselta Teijo Karjalainen ja keltaiselta Kaarle Päivärinta.

Kiertelin kilpailun johtajan ominaisuudessa seuraten eri peliryhmien toimintaa. Pääosin kaikki meni ihan hyvin, mutta valitettavia poikkeuksiakin oli. Kun 2-pelaajan scramblejoukkueen pelaajien lyöntisuoritusten välillä on jatkuvasti reilusti yli minuutti aikaa, on jossain jotain vikaa. Myös griini- ja griininläheistyöskentelyssä on parantamisen ja selkiyttämisen varaa. Omaan suoritukseen voi kyllä valmistautua etukäteen, kunhan ei häiritse lyöntivuorossa olevia. Valitettavasti ilmoittautuneiden määrä oli sellainen, että yhteen peliryhmään tuli 3 joukkuetta, joten tämän viimeisenä pelanneen joukkueen peliaika venyi kuuteen tuntiin. Tästä puolestaan oli seurauksena, että palkintojenjako venyi eikä paikalla ollut juuri muita kuin palkitut, jotka saivat Pölkyn lahjoittamat palkinnot. Johtokunnan kokouksessa tulevana keskiviikkona on esille mm. tämä palkintoasia, josta informoidaan sitten ajallaan.

Ladyt puolestaan ovat viikonvaiheessa kilpailu- ja pelailumatkalla Oulun alueella. Lauantaina oli 6 ladya (3 paria) mukana Sankivaarassa Naisten pankki Openissa. Joukkueita oli kaikkiaan 38, joista 3 Kuusamosta. Parhaiten menestyivät Marja-Leena Aikkila ja Tellervo Tahkola sijoituksen ollessa 16.

Keskiviikkona 13.6.2018
Eivätpä ole sään haltijat olleet kovi suosiollisia viime päivinä. Mutta sen kai olemme ansainneet täällä Koillismaan ylängöllä. Nyt alkaa kuitenkin ennusteiden mukaan taas lämmetä.

Kisailukausikin pääsi tänään käynnistymään, kun seniorit aloittivat kautensa 9 henkilön voimin.Ja lauantaina on sitten vuorossa Avaus Scramble 2 pelaajan joukkuein lämpöisissä (?) olosuhteissa. Leidit puolestaan matkaavat viikonvaihteessa Oulun alueelle kilpailemaan ja pelailemaan.

Tiistaina 5.6.2018
Olikohan niin, että kesän lämpimimmät päivät ovat jo takana päin? Toivottavasti ei kuitenkaan! Kenttää päästiin kuitenkin tehokkaasti käyttämään ja hyväksi se todettiin. Nyt on sitten muutama viileämpi ja sateisempi päivä, mutta otetaan sekin positiivisella mielellä vastaan. Kenttä kyllä jo kaipasi vettä.

Lauantaina 9. päivä on kentällä golffiin tutustumisen merkeissä ns. avoimet ovet ja maanantaina 11.6. alkavat koko kesän kestävät junnuharkot, joihin toivotaan runsaasti nuorisoa mukaan. 

Torstaina 31.5.2018
Huomenna se kausi sitten virallisesti pyörähtää käyntiin. Voi kai sanoa vihdoinkin! Tai myös onneksi! Haasteita on ollut ja on edessä monessa mielessä, joten jäsenistöltä toivotaan aktiivisuutta ja osallistuvaa mieltä.

Sunnuntaina 27.5.2018
On jo korkea aika aloittaa vuoden 2018 tapahtumien kirjaaminen ja kommentointi. Tästä siis aloitetaan.

Saatiinhan se kenttä auki tänäkin vuonna, vaikka vaikeuksien kautta! Kenttäyhtiön hakeutuminen konkurssiin ei ollut varsinainen yllätys asioita seuranneille. Sen sijaan se, että monien monien kuukausien pituiset sitkeät neuvottelut sijoittajien, kaupungin ja konkurssipesän sekä HCR:n kanssa ja kesken, oli vähemmän odotettu lopputulos. Niinpä sitten toukokuun alkupuolella ratkaisuksi tuli, että Kuusamo Golf ry otti koko kenttätoiminnan hoitaakseen. Tällä pelastettiin kentän vaipuminen hoitamattomaan tilaan, josta puolestaan olisi ollut vakavat seuraukset seuraavien vuosien kannalta ja mahdollisesti jopa golfin loppuminen Kuusamossa. Golfin jatkuminen on pelaajien kannalta positiivinen asia, mutta tulee myös vaatimaan seuran jokaisen jäsenen panostusta. Kaikki aktiivipelaajat ottavat toivottavasti kausikortin (hinnat PELAAMAAN -> Hinnat) ja myös tekevät positiivista PR- toimintaa muilla kentillä pelatessaan ja pelaajia tavatessaan.

Range aukesi toukokuun puolivälissä ja ensimmäiset talkoot, joihin osallistui hieno määrä reippaita työntekijöitä, pidettiin lauantaina 19.5. Kenttä aukesi sitten seuran omille jäsenille lauantaina 26.5. ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, alkaa normaalikausi perjantaina 1.6..

Kenttä on siellä jo pelanneiden mukaan yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Kahtena ensimmäisenä päivänä on jo kirjattu pitkälti toista sataa lähtöä, joten tilausta on tosiaan ollut. Muutama vieraspelaajakin pääsi pelaamaan ja uusia jäseniäkin on tullut muutama. Näyttää siis erittäin hyvältä.

Yhteystiedot

CADDIEMASTER
Tropiikin vastaanoton yhteydessä
caddie@kuusamogolf.fi
puh. 0400 215341

KUUSAMO GOLF ry
Kylpyläntie 4, 93600 KUUSAMO
Kaikki kilpailuihin liittyvät asiat hoidetaan
alla olevin yhteyksin
toimisto@kuusamogolf.fi
puh. 0400 215552

 

       Kuvia

Aukioloajat

Caddiemaster toimii 24/7 Tropiikin vastaanoton yhteydessä.