Tapahtumia ja sattumuksia 2019

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ja kuvat ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2019. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2019.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015, 2016, 2017 ja 2018.
_______________________________________________________________________________________________________

Maanantai 1.7.2019
Heinäkuu on sitten alkanut, samoin jo perinteeksi muodostunut Golf Around the Clock -tapahtumaviikko. Ja komeasti alkoikin: Sateisen päivän jälkeen ilma hieman parani ja niinpä 24h Junnuille -parivaljakko Aki + Jyrki lähti suorittamaan urakkaansa noin 16.15. Avauslyönnit lähtivät kummaltakin mallikkaasti, harvalukuisen katsojajoukon ihalevien katseiden saattelemina. Tiistaina samaan aikaan sitten nähdään kuinka paljon 20 yhteisösponsoria ja 13 henkilösponsoria kartuttavat junnuille kerättävää kassaa.

Eilen sunnuntaina käytiin kahden joukkueen välinen kamppailu Kapteenin maljasta. Kapteenit Aki ja Marja-Leena jakoivat ilmoittautuneet yhteensä 20 pelaajaa kahteen joukkueeseen. Kukin osanottaja pelasi omaa peliään, A-sarjalaiset lyöntipeli Hcp ja B-sarjalaiset Pb lyöntipeli. A-sarjan voittajaksi selvisi Alpo Leinonen hyvällä tuloksella 69 lyöntiä, kun taas B-sarjan parhaaksi peli itsensä Kyösti Tammi tuloksella 35 bp. Kapteenin Maljassa ratkaistiin joukkueiden välinen paremmuus bogipisteilla. Kun 6 pelaajaa kummastakin joukkueesta oli suorittanut osuutensa, näytti peli jo pelatulta. Akin joukkueella oli 37 pisteen murskajoht. Seuraavien kahden pelaajan jälkeen eroa oli enää 20 pistettä, mutta loppujen lopuksi eroa jäi Akin joukkueen eduksi yksi vaivainen piste. Vuonna 2018 voittaja oli Marja-Leenan joukkue.

 

 

Perjantai 28.6.2019
Jälleen on korjailtu paikkoja kentällä. Väylällä 17 (vanha 8) on päästy eroon kaksista punaisista avauspaikoista (vain etumaiset käytössä tästä päivästä alkaen) ja keskellä väylää 13 olevaa suolamparetta on hieman pienennetty, joten sen oikealla puolella on nyt enemmän kuivaa maata. Siinä on tosin vielä sinivalkoiset paalut, joten tuosta korjattavasta alueesta saa vielä vapaan dropin. Ennenhän droppi tuolla alueella maksoin yhden rankun.

Sunnuntai 23.6.2019
Vanhaa sanontaa mukaellen lainaten "Paljon on palloja lentänyt Petäjäkankaan kentälle" siitä kun viimeksi tälle sivustolle kirjoitin. Sama koskee myös kuvasatoa kauden tapahtumista. Jospa nyt päästäisiin hieman suurempaa päivitystiheyteen. Lyhyt kertaus tapahtumista lienee kuitenkin paikallaan näin aluksi.

Kentän kääntö toteutettiin sitten virallisesti kesäkuun puolenvälin tienoilla alkukauden "kokeilujakson" jälkeen. Etuysi ja takaysi siis vaihtoivat paikkaa sekä tuloskortilla ja ajanvarauksessa että kenttäesitteessä ja kentän opastauluissa. Homma sujui yllättävän kivuttomasti, joskin muutama havainto on pelaajien yrityksistä lähteen lenkille vanhalta ykköseltä. Pelaajat ovat vaikuttaeet tyytyväisiltä ja varsinkin caddiemasterit ovat kiitelleet ratkaisua. Heidän tehtäviinsä kuuluva lähtövalvonta on toiminut hyvin. He myös näkevät ryhmän saapumisen 9-griinille ja osaavat varautua esimerkiksi ennakkotilauksiin sopivasti. Esimerkiksi maanmainiot poroburgerit ovat siten valmiit 10 minuutin tauon aikana nautittaviksi. Soitto kentältä etukäteen tai tilaus ennen etuysille lähtöä lyhentää kummasti odotusaikaa. Kannattaa kokeilla.

Caddiemasterit ovat kaikki uusia ja ennen kokemattomia. Breikki ja caddiemastertoimintahan on tänä vuonna ulkoistettu Ravintola Talonpöydän hoitoon, mikä on osoittautunut käytännössä toimivaksi ja hyväksi ratkaisuksi. Ystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta, maittavat tarjoilut ja nopeasti tapahtunut oppiminen caddiemasterin tavoille on huomattu pelaajien ja myös runsastuneen ulkopuolisen kävijäkunnan taholta. Talonpöytä on myös satsannut reippaasti kaikenlaisen purtavan valmistuslaitteistoon, mikä näkyy kasvaneena valikoimana herkullista ja taatusti tuoretta paikalla valmistettua syötävää.

Kilpailutoimintakin pääsi käyntiin AvausScramblen merkeissä lauantaina 15.6. ja jatkui toisien perinteisen tapahtuman eli Juhannus Openin merkeissä juhannuspäivänä kello 18. Jälkimmäisen sääennuste ei oikein hyvää luvannut ja lähtöhetki olikin ennusteiden mukainen: tuulta ja sadetta. Pian ilma kuitenkin tyyntyi ja selkiytyi, joten pitkään saatiin nauttia todella miellyttävästä peli-ilmasta. Viimeiset ryhmät joutuivat kuitenkin pelaamaan jälleen huonommissa olosuhteissa ja palkinnotkin jaettiin Breikin tupaten täysissä sisätiloissa suojassa sateelta ja kovalta tuulelta.

Tänä vuonna siis uudistuivat golfin säännöt, mikä näkyy selvästi kenttämerkinnöissä ja sitä kautta Paikallissäännöissä. Pelin pitäisi uudistusten myötä nopeutua, mutta siihen vaikuttaa tietysti myös pelaajien oma käyttäytyminen, jossa varmaan on parantamisen varaa meillä kaikilla. Myös Kilpailumääräykset ovat kokoneet udistuksen, joten niihinkin kannattaa tutustua joko Breikin ilmoitustaululla tai näillä kotisivuillamme kohdassa PELAAMAAN.

Ensi vuonna uudistuu sitten tasoitusjärjestelmä, kuten varmaan kaikki tietävätkin. Jokaisen pelaajan on syytä vuoden 2019 aikana jättää lukuisia tasoituskortteja, jotta vuosi 2020 alkaisi oikein tasoituksin. Vaikka läheskään kaikki eivät pelaa golfia kilpailumielessä, on kuitenkin suotavaa, että tasoitus on lähellä oikeata.

Ja vielä haluan mainita heinäkuun ensimmäisenä päivänä alkavan Golf Around the Clock- viikon, joka tänä vuonna alkaakin oikein mahtavasti. Aki ja Jyrki lähtevät maanantaina 1.7. klo 16.00 pelirupeamalle, jonka kestää peräti 24 tuntia teemalla 24h JUNNUGOLFILLE. Tästäkin voit ja kannattaa lukea tiedotteesta, jonka läydät Kohdasta UUTISET AJANKOHTAISTA TIETOA. Juuri Sinä voit olla mukana auttamassa varojen keräämistä seuramme junioritoiminnan hyväksi.

-------

Lauantai 25.5.2019
Kentän toiset talkoot on pidetty, tällä kertaa kevyessä sateessa, joka hieman verotti talkoolaisten määrää. Kiitettävästi oli väkeä kuitenkin paikalla ja suuntellut työt saatiin pääsääntöisesti tehtyä. Kenttämerkintöjä joudutaan tänä vuonna muuttamaan jonkin verran juhtuen golfsääntöjen muuttumisesta. Määritelmät eivät enää tunne erikseen vesiestettä ja sivuvesiestettä, nyt on vain estealueita. Ne merkitään aina punaisin reunamerkein. Myös valkoisia OUT-paaluja on vähennetty entisestään.

Kenttä aukesi tänään klo 13 kesäkaudelle aikavarauksin. Toukokuussa saavat jäsenmaksunsa maksaneet oman seuran jäsenet pelata ilmaiseksi. Jos vieraspelaajia on pyrkimässä pelaamaan kentälle, ohjataan heidät soittamaan Alpo Leinoselle (0400 587660). 

Kenttä on tasoituskelpoinen. Kentän merkinnöissä on uusittujen golfsääntöjen vuoksi suoritettu jonkinverran merkintämuutoksia.

Uusien sääntöjen noudattaminen on golfin perusperiaatteiden mukaisesti jokaisen pelaajan velvollisuus ja tehtävä. Breikin ilmoitustaulula löytyvät tärkeimmät muutokset, kannattaa tutustua. Kenttä on siis tasoituskelpoinen, joten kaikkien pelaajien on mahdollista valmistautua vuoden 2020 alussa voimaan astuvaan tasoitusjärjestelmäuudistukseen, joka perustuu viimeisten 20 kierroksen tuloksiin. Tästä tullaan alkaneen kauden aikana puhumaan paljonkin.

Tavallisella harjoituskierroksellakin on syytä noudattaa uusia sääntöjä, mutta toisaalta suositellaan kuitenkin tiin käyttöä väylillä kentän säästämiseksi. Kenttä on talvehtinut hyvin ja viime syksyn hoitotyöt kantavat nyt hyvää hedelmää. Tilannetta ei pidä huonontaa "turhalla" kentän kuopimisella.

Torstai 23.5.2019
Pian se aukeaa, kenttä nimittäin. Kevättyöt hyvin talvehtineella kentällä ovat loppusuoralla.

Lauantai 18.5.2019
Onnistuneet talkoot, kesän ensimmäiset, ovat ohi. Paikalla runsaat 30 talkoolaista, suuret kiitokset kaikille. Väylät, tiiaspaikat ja greenit saivat puhdistuksen ja bunkkerit siivouksen ja tasoituksen. Tästä on hyvä jatkaa. Alkavalla viikolla suoritetaan vielä kevättöitä ennen kentän ottamista aktiiviseen pelikäyttöön. 

Keskiviikko 15.5.2019
Lumi on jo melkein kokonaan sulanut väyliltä ja talvehtiminen näyttää sujuneen hyvin. Märkyyttä on vielä niin paljon, että koneilla ei rangella päästä palloja keräämään. Range avasi kuitenkin "ovensa" tänään ja sinne voi mennä valmistautumaan kesän koitoksiin. Pallot pitää kuitenkin muistaa kerätä takaisin lyöntipaikalla oleviin laatikoihin.

Eräs suuri uutinen kuitenkin jo saatiin: Kuusamon Talonpöytä ottaa solmitun sopimuksen mukaisesti vastuun Breikin kahvila- ja caddiemaster -toiminnoista täksi kesäksi. Asiaa koskeva tiedote on luettavissa klikkaamalla tästä. Seura huolehtii kilpailutoiminnasta (viime kauden mukaisesti): Kilpailujen kokonaisorganisointi; kilpailunjohto, kilpailusta päättäminen / - muoto, tiedottaminen / kutsut, palkinnot, palkintojen jako ym.

Simulaattorikausi on päättymässä, mutta vielä on reikäpelimestaruus ratkaisematta.

Vappupäivä 1.5.2019
Tästä se taas alkaa, nimittäin kauan odotettu pelikauden alkamisen odotus. Hienot ilmat sulattivat talven lumia tehokkaasti, mutta edessä taitaa olla jopa parin viikon takatalvijakso. Ensisilmäysten perusteella näyttää siltä, että kentän talvehtiminen on onnistunut hyvin, mutta ei kannata kuitenkaan vielä nuolaista... Kaikkea ei vielä ole nähty. Toivottavasti lumivaipan alla ei piile ikäviä yllätyksiä!

Seuran ylimääräinen kokous päätti taannoin, että pelaaminen kentällä jatkuu tänä vuonna samoin periaattein kuin viime vuonna. Seura siis vastaa kaikesta toiminnasta Petäjäkankaan kentällä. Kentälle ei ole yrityksistä huolimatta saatu ostajaa tai uutta toiminnan pyörittäjää, joten edessä on toinen ahkeraa talkootoimintaa kaipaava kesäkausi koko Kuusamon yhteiseksi hyväksi.

 

 

 

Yhteystiedot

KUUSAMO GOLF ry
Kylpyläntie 4, 93600 KUUSAMO

caddie@kuusamogolf.fi 

Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Caddiemaster- palvelut ja Breikki on suljettu 1.10.2019 alkaen talven ajaksi