Tapahtumia ja sattumuksia 2017

 

Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti menneestä ja tulevasta, sekä Petäjäkankaan että mahdollisesti muidenkin kenttien tapahtumista, aina tilanteen mukaan. Tavoitteena on päivittäinen päivittäminen, mutta... Uusimmat jutut ovat ylinnä ja vanhimmat alinna. Vinkit ovat tervetulleet Jukalle (040-5282819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) joka myös on vastuussa tässä esitetyistä mielipiteistä.

Tähän on kertynyt mainintoja seuran ja kentän tapahtumista vuonna 2017. Kuvia tapahtumista löytyy klikkaamalla oikean reunan KUVIA ja edelleen Tapahtumat 2017.
Erillisessä kirjoituksissa ja kuvakoosteissa kerrotaan tapahtumista vuosina 2015 ja 2016. _______________________________________________________________________________________________________

Sunnuntaina 1.10.2017
Sen ihmeemmin asiaa ihmettelemättä voidaan todeta: Ulkokausi on päättynyt ja simulaattorikausi alkaa tiistaina 3.10. Tervemenoa pelaamaan ILMAISEKSI parin viikon ajan. Katso tarkemmin kohdasta SIMULAATTORI

Maanantaina 18.9.2017
Päivittäjän tietoon tuli vasta tänään, että väylältä 14 on pari viikkoa sitten kadonnut tiiauspaikan penkki. Toivottavasti on mennyt tarpeeseen! Asiasta jotain tietäviä pyydetään kertomaan tietonsa tavalla tai toisella!

Sitten tämän päivän tapahtumiin. Olisi kiva että ihmisaivoihin saataisiin sellainen tallennusjärjestelmä, jossa silmin nähty tapahtuma voitaisiin myöhemmin toistaa. Siis jonkinlainen digitaalinen videotallennusjärjestelmä. Sellaista olisi tarvittu tänään väylällä 11 (Hirsipuu). Matti E avasi griinin etuvasemmalla olevaan bunkkeriin, josta hän löi onnistuneen kakkoslyönnin suoraan kuppiin! Tuloksena oli siis birdie. Tämä ei sinänsä ollut Matille mitenkään tavatonta. Poikkeukselliseksi tapauksen tekee se, että pallo lähti melko matalana ja olisi varmasti mennyt metrikaupalla griinin yli, ellei se olisi osunut lipputankoon noin metrin korkeudella sillä seurauksella, että pallo putosi sukkana reikään!

Mainittakoon vielä sekin, että Matin päivää kruunasi vielä kaksi muutakin birdie tuossa 18 reiän kierroksessa!

Sunnuntaina 17.9.2017
Tänään oli vuorossa seuran tarjoama päättäjäisateria ja mestareiden palkitseminen kaulaan ripustetuilla mestaruusmitaleilla. Paikalle oli saapunut tavaoamaiset noin 40 jäsentä, jotka saivat puheenjohtajan Hannun suusta kuulla faktoja menneestä kesäkaudesta pelaamisen ja kentän käytön kannalta. keskustelussa tuotioin esille runsaasti ajatuksia tulevan kauden varalta liittyen tiedottamiseen, palkitsemisiin ja maksuihin. Hannu lupasi kaikesta keskusteltavan sekä johtokunnassa että tulevissa syys-ja kevätkokouksissa.

Esillä oli myös kysymys jäsenmaksun suuruudesta sekä sen perimistavasta ja -ajasta.

Ensimmäinen tilaisuus tällaiseen on jo seuran syyskokouksessa, joka pidetään sunnuntaina lokakuun 29. päivänä. Tuolloin on esille mm. johtokunnan jäsenten vaaleja, koska ainakin Heikki Levón ja Joonas Tuovinen ovat poissa laskuista.

Lauantaina 16.9.2017
Kilpailukausi päättyi sitten tänään PäättäjäisScramblen päättyessä. Ellei sitten lasketa mukaan, niinkuin pitäisi, viikkokilpauluja, jotka päätyvät vasta huomenna sunnuntaina.

Kauden viimeisiksi voittajiksi selviytyivät Tarja ja Jukka Soini, jotka voittivat tasatuloksella 67 toiseksi jääneen parin Jyrki Oikarinen ja Kyösti Salmirinne. Seuraavat 5 paria löivät tuloksen 68, joten tasaista oli. Kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Huomenna sunnuntaina syödään sitten seuran tarjoama päättäjäisateria Kuusamon Tropiikissa alkaen klo 16.

Sunnuntaina 10.9.2017
Menneellä viikolla oli muutama oikein hyvä pelipäivä, joita sitten seurasi muutama lähinnä myöhäissyksyinen päivä. Eilen lauantaina vietiin läpi Perinteinen RuskaScramble 39 joukkueen eli 117 pelaajan (66  ns. vieraspelaajaa!!) voimin. Kiitos kaikille muualta Kuusamoon tulleille ja tervetuloa uudestaan ensi vuonna! Sää onneksi suosi siinä mielessä, että olosuhteet eivät olleet aivan niin huonot kuin ennusteet antoivat ymmärtää. Lämpöä tosin ei ollut liiemmälti, mutta eipä oikein kaatosadettakaan. Suurimman osan aikaa (runsaista 6 tunnista) ainoa haitta lämmön puutteen lisäksi oli kova tuuli. Kovatasoisen kilpailun (vain yhden joukkueen tulos oli yli 72 lyöntiä) voitti kuusamolaisten oma kolmikko (Soini, Soini, Levón) tuloksella 61 lyöntiä. Seuraavat kolme sijaa menivät vierasjoukkueille tasatuloksella 62 lyöntiä. Vielä 5. sijakin edellytti samaa tulosta. Sijat 6-12 otettiin sitten tuloksella 63 lyöntiä.

Ihme kyllä päivän aikana ei tehty yhtään eagle-tulosta, mutta alla hieman tilastoa:
- birdie: 84 kpl
- par: 461 kpl
- bogey: 139 kpl
- tuplabogey: 18 kpl

Eniten birdie-tuloksia (8 kpl) teki toiseksi sijoittunut slopella 2 pelannut MessiläGolfin joukkue.
Pelkillä birdie- ja par-tuloksilla selvisi 4 joukkuetta ja vastaavasti ilman birdie-tuloksia jäi vain 10 joukkuetta.

Päivittäjää, samoin kuin muutamaa muutakin kuusamolaista,jäi ihmetyttämään se tosiasia, että kilpailun aikana näkyi yllättävän paljon
- korjaamattomia alastulojälkiä greeneillä
- syviäkin paikkaamattomia lyöntijälkiä ja irronneita lättyjä väylillä
- hiekoittamattomia lyöntijälkiä lyöntipaikoilla.

Eikö tällaisiin asioihin kiinnitettä huomioita muualla kuin Kuusamossa? On tietenkin väärin väittää kategorisesti, että nuo kaikki laiminlyönnit olisivat olleet vieraspelaajien syytä, mutta ero normaaliin tilanteeseen verrattuna oli todella huomattava ja silmiin pistävä! Henkilökohtaisesti paikkasin jokaisella lyöntipaikalla ja jokaisella greenillä lukuisia laiminlyöntejä.

Nyt on sitten jäljellä vain yksi kilpailukalenterin mukainen kilpailu eli Päättäjäiskisa lauantaina 16.9. Sääennuste ei oikein hyvältä näytä tuolle päivälle, mutta viikolla pitäisi olla pari selvästi lämpimämpää päivää. Ei muuta kuin pelailemaan!

Sunnuntaina 3.9.2017
Jälleen on yksi viikko takana! Kausi menee vääjämättä loppuaan kohti, mutta vielä on ainakin syyskuu aikaa harrastaa hyöyliikuntaa valkoisen (tai keltaisen tai punaisen) pienen pallon parissa. Kilpailukalenterin kilpailutkin alkavat olla vähissä. Viikon kuluttua on RuskaScramble ja sitten viikko siitä seuran Päättäjäiskilpailu.

Tässä viikonvaihteessa oli ohjelmassa sekä osakaskilpailu lauantaina että parisuhdekilpailu sunnuntaina. Lauantain kilpailu oli viimeinen henkilökohtainen kilpailu, joka tuloksellisesti oli komea: Voittaja 41 bp ja toiseksi tullut 40 bp. Kaikki tulokset löytyvät täedellisina tavalliseen tapaan kilpailukalenterista klikkaamalla tästä

Sunnuntaina 27.8.2017
Mukavan viileä pelipäivä, joka olosuhteiden puolesta muistutti syyskuun loppupuolta! Omat havainnot ja mediankin jutut kertovat kuinka lähes kaikki asiat ovat 2-3 viikkoa myöhässä. Mutta nyt on tilanne päinvastainen. Mitenkähän käy ruskan?
Torniossa pelattiin kahden valtakunnan kentällä senioreiden LappiCupin viimeinen neljäs osakilpailu. Tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Päivän tuloksista mainittakoon Tuulikki Ahon ja Anne-Kaisa Olvan ottama kaksoisvoitto sarjassa N50. Kokonaistuloksissa selvisi Pohjois-Suomen mestariksi Anne-Kaisa, kun taas Tuulikki otti kolmannen sijan. Hieno leidit, niin sitä pitää!

Sarjassa M60 otti päivän voiton Alpo Leinonen, joka yhteistuloksissa löytyy toiseksi parhaana kuusamolaisena sijalta 7. Yhteistuosten pronssitilan ottiPekka Ylisoivio.

Sarjassa M50 oli V-P Hokkanen yhteistuloksissa neljäs, vaikka tänään ei ollutkaan hänen päivänsä.

Tässä yhteydessä päivittäjä kiittää omasta ja seuran puolesta kaikkia aktiivisia senioreita, jotka ovat kunnialla ja vaihtelevalla menestyksellä edustaneet kuusamolaista golfia. KIITOS.

Lauantaina 26.8.2017
Viikko vilahti ihan päivittäjän huomaamatta, mutta taas on lauantai. Ohjelmassa oli kolme erillistä kilpailua, joihin osallistuminen tosin oli mahdollista yhden kierroksen aikana! Tulokset löytyvät tavan mukaan kilpailukalenterin kautta klikkaamalla tästä, mutta eräs asia todettakoon tässä. Yksilösuorituksista erottui selvästi Karri Koramon 42 bogipisteen kierros. Hän oli ainoa, jonka tulous ylitti maagisen 36 pisteen rajan.

Tähän kolmen kilpailun yhdistelmään oli eräänä syynä kahden aiemmaksi suunnitellun saama pienehkö ilmoittautumisaktiviteetti. Olikohan tämän seurausta sitten se luontoon liittyvä havainto, jonka ainakin klo 11.00 liikkeelle lähtenyt peliryhmä teki viimeisillä väylillä. Heitä kävi yläilmoissa tervehtimässä haikara, joka vaikutti jotenkin eksyneeltä. Vauvaa ei näkynyt, joten ehkäpä se oli jo ehditty toimittaa perille.

Rotarien mestaruus ratkaistiin jo viikko sitten, mutta vasta eilen perjantaina annettiin tulokset julkisuuteen. Voittajaksi pb-kilpailussa saatiin Kyösti Tammi, jolle mestaruus oli 2000-luvulla jo ainakin 5. Tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä.

Lauantaina 19.8.2017
Takana on pari hyvää peli- ja kilpailupäivää. Perjantaina ratkaisivat rotarit oman mestaruutensa, mutta tulokset julkaistaan vasta tulevana perjantaina. Lauantaina oli vuorossa Puumiesten SM-kilpailut, jotka olivat avoimet kaikille. Tosin mestaruuteen vaadittiin puumies-status. Kovatasoisen kilpailun kaikki tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä, mutta muutama poiminta:
Avoimen A-sarjan voitti Helge Määttä tuloksella 69 lyöntiä ja avoimen B-sarjan Lasse Liikanen tuloksella 42 bp.
Scratch-kilpailun voittivat Raimo Määttä 78 lyöntiä (A-sarja) sekä Jukka Tarjanne ja Lasse Liikanen 88 lyöntiä (B-sarja)

Päivän huippuhetki koettiin kuitenkin vasta kilpailun päätyttyä ja kellon näyttäessä aikaa 16.20. Tällöin onnistui Ritva Saapunki väylällä 11 lyömään rauta 7:lla HOLARIN. Tämä oli kauden toinen ja kaikkiaan 12.

Tiistaina 15.8.2017
Kenttä senkun paranee. Alkukaudesta valitettiin ruohon puutetta ja nyt sitä on paikotellen jo liikaakin! Ainakin raffiin lyöneiden mielestä!
Viikonvaihde meni mestaruuskilpailujen merkeissä. Tulokset löytyvät Kilpailutuloksista tai Kilpailukalenterista Yllättävän vähän oli kilpailijoita nytkin mukana. Varsinkin jälleen henkiin herätetty miesten B-sarja oli järjestäjille pettymys: vain 4 rohkeata. Jos joku tämän lukijoista tietää (hyvän) keinon kilpailuaktiviteetin lisäämiseksi, hän on tervetullut kertomaan siitä päivittäjällä. 

Keskiviikkona 9.8.2017
Kulunut viikko on tuonut esille (ainakin) yhden ihmeellisyyden: Minne on kadonnut kuusamolaisten (ja ehkä muidenkin) kilpailuhenkisyys? Viime lauantain Holiday Club Golf Tourin osailpailu Kuusamossa peruutettiin järjestäjien taholta erittäin pienen ilmoittautumisaktiviteetin vuoksi. Nyt on tapahtunut sama juttu kahden muun kilpailutapahtuman (liittyvät BusunessGolf tapahtumaan) vuoksi. Tarkemmin ottaen kilpailun on siirretty Venetsialaisten yhteyteen, jonne tulee uusi kutsu aivan lähipäivinä. Lisäksi seuranmestaruuskilpailuihin on vain 17 osallistumisilmoitusta (tilanne keskiviikona ap) runsas vuorokausi ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Ja tämä vaikka miehille on lisätty B-sarja ja naiset pelaavat mestarudesta puneiselta tiiltä.

Kertokaapa päivittäjälle miksi tilanne on tämä ja miten meihin voisi vaikuttaa aktivoivasti. Tämä kesä on vielä kesken, mutta varsinkin ensi vuotta ajatellen jotain uutta pitää keksiä!

Seniorit kilpailivat LappiCupin kolmannen osakilpailun Leville viime sunnuntaina ja nyt on edessä vain se viimeinen ja ratkaiseva kilpailu elokuun lopulla Torniossa. Tämän kilpailun tulokset löytyvät osoitteesta mlgk.nexgolf.fi/mlgk/tournaments. Alareunasta löytyvät myös kokonaistilanteet sarjoittain.

Sarjassa N50 ovat Tuulikki Aho ja Anne-Kaisa Olva hyvissä asemissa sijoilla 2 ja 3. Neljästä osakilpailusta lasketaan kullekin pelaajalla kolmen parhaan kilpailun pisteet.

Sarjassa N60 ei kenelläkään kuusamolaisille ole enempää kuin yksi tulos, joten loppusijoituksista ei kannata puhua.

Sarjassa M50 on V-P Hokkanen piikkipaikalla, mutta erot eivät ole vielä mitenkään ratkaisevat. Lisäksi ainakin kahdella kilpailijalla on kaksi hyvää suoritusta, joten Tornio ratkaisee lopputulokset.

Sarjassa M60 on kahdeksan kärkipelaajan joukossa 4 kuusamolaista, joista parhammissa asemissa ovat Jouko Virranniemi ja Pekka Ylisoivio, joista varsinkin jälkimmäisellä on hyvät mahdollisuudet onnistuessaan paranaa asemiaan huomattavastikin.

Sarjassa M70 taitaa kuusamolaisten peli olla pelattu, mutta kärjessä on sitäkin tiukempaa ennen viimeistä kilpailua.

Keskiviikkona 2.8.2017
Golfsenioreiden aluetourin kilpailu tänään oli menestys. Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä, mutta lyhyesti:

Kaikkiaan kuudesta sarjasta peräti kaksi sarjavoittoa tuli Kuusamoon: Pekka Ylisoivio voitti sarjan M60 ja Tauno Tahkola sarjan M65 tuloksella 71. Molemmat löivät myös sarjansa parhaan scratch-tuloksen. Pekan jälkeen toisen sijan vei Alpo Leinonen samalla hyvällä tuloksella 73. Netin tuloksissa Tane näkyy vasta toisena, mutta parhaaksi merkitty Esa Juntunen oli mukana ulkopuoisena koko aluetourin koordinaattorina.

Lisäksi kilpailuihin osallistuivat vaihtelevalla menestyksellä Airi Määttä, Ritva Saapunki, Ulla Määttä, Hannu Virranniemi, V-P Hokkanen, Raimo Määttä, Kari Saapunki, Jouko Virranniemi, Sauli Tuulimo ja Jukka Tarjanne. Kiitokset myös heille osallistumisesta ja lipun näyttämisestä.

Kaikkiaan mukana oli 105 kilpailijaa, jota voidaan pitää todella hyvänä lukemana. Ilma oli suosiollinen, aamuyöstä satoi ja kilpailujen päättymisen satoi vettä, mutta kilpailu vietiin läpi lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Kenttä oli saatu olosuhteet huomioon ottaen hyvään kuntoon, joka paljastui selvästi myös pelaajien lausunnoista. On turha moittia omaa kenttää vieraspelaajille!

VALITETTAVASTI lauantaiksi suunniteltu Holiday Club Golf Tourin osakilpailu on peruutettu järjestäjien päätöksellä. Syyksi on ilmoitettu vähäinen ilmoittautumisaktiviteetti huolimatta siitä, että ilmoittautumisaika olisi päättynyt vasta perjantaina illalla.

Sunnuntaina 30.7.2017
Tulipa pitkä päivitystauko! Kyllä kentällä tapahtuu koko ajan, mutta kaikki mielenkiintoinen ja kertomisen arvoinen ei aina tule päivittäjän tietoon. Ja kaikkea ei myöskään voi eri syistä kertoa!

Pölkky Golf pelattiin 29.7. jo noin kahdennenkymmenennen kerran. Sää suosi ihan mukavasti, vaikka välillä vähän satoikin. Alku ja loppu olivat lähes ihanteellista peli-ilmaa, joten hyvä muisto senkin suhteen jäi. Kilpailut päättyivät maittavaan ruokailuun juomineen Breikin terasseilla, minne oli katettu hyvät "pöperöt". Palkinnotkin jaettiin ja arvontojakin oli. Kilpailuun oli sijoitettu myös uusi erikoiskilpailu. Väylälle 8 oli viritetty keskiviivaa myötäilevä nauha, jonka päälle tai ainakin mahdollisimman lähelle avauslyönti oli saatava. Voittajan saavutus oli 29 cm. Samanlainen kilpailu oli muutaman kerran jo Rukalla, mutta nyt se herätettiin uudelleen henkiin.

Naisten perinteinen Ladies Scramble Open pelattiin sunnuntaina 31.7. vajaan 20 leidin voimin teeman ollessa tänä vuonna, aivan oikeutetusta SININEN JA VALKOINEN. Parhaan puvun palkinto meni Tuula Granrothille.

Torstaina 20.7.2017
Eilen pelatiin sitten maraton todella hyvissä olosuhteissa - ei liian kuuma eikä juurikaan tuulta. Osallistujia oli erilaisten vaiheiden jälkeen täysi tusina. Yksi ilmoitti ennakkoon pelaavansa 4 kierrosta ja loput 11 tyytyivät 2 kierrokseen. Lopulta tuo 4 kierrosta typistyi kolmeen. Toisaalta yksi puolikkaalle halunnut pelasi kuitenkin kolme kierrosta. Kaikki tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä. Saavutettuja pistebogilukemia ei ole asetettu paremmuusjärjestykseen, koska kysymyksessä ei ollut kilpailu vaan tapahtuma. Voittajia olivat kaikki mukana olleet!

Tilastonikkari voi kuitenkin todeta seuraavaa:
1. Kolmen kierroksen pelaajista Jukka sai kokoon 93 bp ja Tane 92 bp.

2. Kahden kierroksen pelaajista keräsi pisteitä eniten Teijo 81 bp, toiseksi eniten V-P ja Kyösti T 63, ja seuraavina olivat Marja-Leena, Kari H ja Reijo M 61. Seuraavina olivat Helge ja Alpo pisteen välein. Tellervo T:lle päivä ei ollut paras mahdollinen ja Jalolta on saatu voin 2. kierroksen tiedot.

3 Kun katsotaan parhaita kierrostuloksia bogipisteiden valossa, löytyvät kärjestä Teijo 43, Kyösti T 37 ja Jukka 36. Seuraavina olivat sitten Marja-Leena 34, Tane 33 sekä Kari, Reijo ja V-P M 32.

Erinäisistä syistä mureni tapahtuman tarkoitettu läpivienti siten, että osallistujat olisivat koko päivän kiertäneet peräkkäisissä lähdöissä. Myös aikataulutus osoittautui hieman tiukaksi. Kehtittämisen varaa on sekä järjestelyissä että toteutuksessa ja tulosten kirjaamisessa. Tässä on parantamisen paraa sekä järjestely- että osallistujapuolella.
 

Sunnuntaina 16.7.2017
LappiCupin Kuusamon osakilpailu tältä vuodelta on käyty. Mukana oli 50 senioria ja veteraania, jotka saivat nauttia hienosta kesäsäästä, joskin muutamalla väylällä oli turhan paljon isoja paarmoja. Voittajat saatiin kuitenkin selville.

Tulostaso ei muodostunut kovin korkeaksi, kun vain yksi osallistuja alensi tasoitustaan ja 7 pelasi bufferiinsa.

Naiset pelasivat pb-kilpailut, joissa tulokset olivat kuusamolaisten osalta seuraavat:
Sarja N50
1. Anne-Kaisa Olva 42 bp
3. Tuulikki Aho 32 bp

Sarja N60
6. Tellervo Tahkola
7. Elmi Hakala

Miehet pelasivat tasoituksellista lyöntipeliä seuraavin tuloksin
Sarja M50
1. Hannu Virranniemi 77 lyöntiä
5. V-P Hokkanen

Sarja M60
1. Pekka Ylisoivio 75 lyöntiä
3. Jouko Virranniemi
6. Alpo Leinonen
13. Tauno Tahkola

Sarja M70
3. Helge Määttä 79 lyöntiä
4. Sauli Tuulimo
9. HJukka Tarjanne
11. Juhani Wendelin

Lauantaina 15.7.2017
Vuoden 2017 ensimmäiset seuranmestaruudet ratkaistiin tänään hyvän sään vallitessa. Tosin ensimmäiset sadepisarat lankesivat aivan viime minuuteilla, joten viimeiset pari ryhmää taisivat saada muutaman pienen pisaran. Enemmänkin kilpailijoita olisi mukaan mahtunut, mutta ehkäpä ensi vuonna...

JUNIORIT pelasivat 9 reikää seuraavin tuloksin:
1. Tuomas Väisänen
2. Aapo Väisänen
3. Luka Karjalainen
4. Anssi Aikio

Mainittakoon, että kaksi parasta puolustivat menestyksellisesti vuoden 2016 sijoitruksiaan, kun taas kaksi seuraavaa vaihtoivat keskenään paikkaa paremmusjärjestyksessä.

NAISTEN kilpailuun oli ilmoittautunut vain 3 leidiä, jotka pelasivat näin ollen yhdessä sarjassa. Voittaja ratkesi 2 lyönnin erolla hopeatilaan.
1. Marja-Leena Heiskanen
2. Tellervo Tahkola
3. Elmi Hakala

MIESSENIORIT pelasivat yhdistetyssä M50 + M60 -sarjassa 8 miehen voimin. Voitto ratkesi yhden lyönnin erolla seuraavaan, samoin hopeatilan erotti pronssista yksi lyönti. Todettakoon, että Harrin tulos tiesi tasoituksen laskemista 1,2 pisteellä.
1. Harri Heiskanen
2. Raimo Määttä
3. Tauno Tahkola

MIESVETERAANIT, siis yli 70-vuotiaat, ratkaisivat paremmuuden 5 pelaajan kesken. Voittaja ratkesi selvällä 6 pisteen erolla.
1. Helge Määttä
2. Jukka Tarjanne
3. Juhani Wendelin

Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkaamalla tästä.

Parhaat kiitokset kaikille osallistumisesta ja onnittelut hyvin pelanneille.

Tiistaina 11.7.2017  
Tänään vieraili 9 KuuG:n jäsentä Virpiniemessä osallistumassa Suomen Golfsenioreiden pohjoisen aluetourin tämän vuoden toiseen osakilpailuun. Tämäkin oli Nivalan tapaan loppuunmyyty eli 144 kilpailijaa. Toivottavasti sama määrä saadaan mukaan myös Kuusamoon 2.8.

Kuusamolaisten menestys oli Hannu V:n varassa hänen oltuaan M60 -sarjassaan 3. tuloksella 71. Eli tasoitus aleni. Hyvä Hannu! Samassa sarjassa oli mukana myös V-P (26.).
Sarjassa M60 olivat mukana Alpo Leinonen (9.), Tapio Selkälä (10.) ja Raimo M (23.)
Sarjassa M65 olivat mukana Tauno T (16.) ja Jouko Vi...(23)
Sarjassa M70 olivat mukana Sauli T (14.) ja Jukka T (25).  

Maanantaina 10.7.2017
Eilen sunnuntaina käytiin Rovaniemellä aiemmin rästiin jänyt LappiCupin osakilpailu. Kuusamosta oli mukana 10 kilpailijaa, mutta tulokset jäivät valitettavan alhaisiksi, siis tuloksellisesti. Naisten sarjassa N50 Tuulikki Aho oli kuitenkin kolmas, samoin V-P Hokkanen sarjassa M50. Sarjassa M60 oli Pekka Ylisoivio paras kuusamolainen sijoituksellaan 12. Saman sijoituksen keräsi myös sarjassa M70 prarhaaksi kuusamolaiseksi selviytynyt Helge Määttä. Toinen osakilpailu käydään jo viikon kuluttua Kuusamossa, jossa on varmasti kupa odottaa runsaanpaa osallistujamäärää Kuusamosta, eikö niin!

Tänään päättyi myös Golf Around the Clock -viikko, joka valitettavasti kärsi pahoin pelaajakadosta viikon alkupuolen huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Toivottavasti vuosi 2018 on parempi. Kiitokset kaikille mukana olleille, ensi vuonna yöpelataan jälleen!

Sunnuntaina ja maanantaina olivat myös yhteydet poikki vuorokauden verran kotisivuillemme, mutta nyt kaikki tuntuu jälleen toimivan. Vika oli jossain, mutta en tiedä missä. Ei kuitenkaan meillä!

Huomenna tiistaina ahkerat seniorit vierailevat runsaslukuisina Virpiniemessa, missä käydään Suomen Golfsenioreiden pohjoisen alueen senioritourin toinen osakilpailu. Ensimmäinen käytiin Nivalassa kesäkuussa ja kolmas sitten 2.8. Kuusamossa.

Lauantaina 8.7.2017
Pari Selkälä + Reijonen voitti soitten tuon SUOMI 100 -.kilpailun. Osallistujapareja oli lopulta vain 10, mikä oli pienoinen pettymys. Samoin lauantain LähiTapiola Open-kilpailun keräämän osallistujamäärä 24 jäi yllättävän pieneksi. Jos joku lukija keksii syyn näihin alhaisiin lukemiin, niin tervetuloa kertomaa se Päivittäjällä. LähiTapiolan voittajiksi selviytyivät A-sarjassa paremmuusjärjestyksessä Paula Kemppainen, Aki Karjalainen ja Jouko Viranniemi. B-sarjassa olivat kolme parasta vastaavasti Tapio Selkälä, Tuulikki Aho ja Tellervo Tahkola. Pisin avaus keltaiselta teeltä löi Aki Karjalainen, joka myös löi lähimmäksi lippua.

Perjantaina 7.7.2017
Aamulla viileätä, suorastaan kylmää, ja tuulista. Iltaa kohtiaurinkoisempaa ja lämpimämpää. Ehkäpa viikonvaihyeeksi tulee suotastaa kesäistä?? SUOMI 100 -golf alkoi aamusella ja tuossa kahden aikaan oli pisimmälle päässyt pari Tapio Selkälä - Martti Reijonen. Lopetuslyönti päätyi väylällä 14 greenin rinteeseen. Pari edellistä merkintää olivat väylän 13 greenillä. Vielä on kuitenkin pareja matkalla (kellon näyttäessä ilta kahdeksaa).

Lauantain sääennuste näyttää kohtalaisen lupaavalta, joten ehkäpä videokuvauksetkin onnistuvat.

Torstaina 6.7.2017
Tänään piti videokuvata kenttää ja pelaajia. Mutta eipä kuvattu! Uusi yritys tehdään lauantaina aamuvarhaisella ja / tai illansuussa. Toivottavasti ilmojen haltijat sallivat tämän.

Keskiviikkona 5.7.2017
Sääennustus näyttää pitävän paikkansa, valitettavasti: aamulla taivas on tasaisen harmaa ja veden tulokin onn tasaista. Huominenkin näyttää vielä huonolta, mutta katsotaan nyt miten torstaiksi suunnitellun maratonin käy. Iltapäivä näyttää jo paremmalta, joten ehkäpä videokuvaukset Kuusamon kansainvälisen matkailun tarpeeseen saadaan hoidettua kunnialla?

Ja niinhän siinä sittren kävi, että kilpailukalenteriin oli tehtävä muutoksia:
1. Suomi 100 siirtyi siis perjantaille ja toteutustapakin muuttui. Enää ei pelata best ballia, vaan kumpikin joukkueen jäsen pelaa omaa tasoituksellista lyöntipeliään. Lähtöajan voi vapaasti valita normaalisti ajanvarauksesta välillä 10.00 - 24.00. Ilmoittautuminen caddiemasterille ennen kierrokselle lähtöä. Tarkemmat ohjeet löytyvät kilpailukalenterista. Kaikkien pelaajien toivotaan osallistuvan tähän 100-vuotistapahtumaan. Osallistusmaksu 10 euroa / hlö sisältäen pullakahvit.

2. Maraton siirrettiin keskiviikoksi 19.7.

Tiistaina 4.7.2017
Eilen maanantaina alkoi sitten koko viikon kestävä GOLF AROUND THE CLOCK. Vuorokausi on takana ja kaikki hyvin. Sääennuste ei tosin oikein hyvältä näytä ja tuo SUOMI 100 -golf jouduttiin jo siirtämään perjantaiksi surkean sääennusteen vuoksi. Tilanne on mikä on eikä siitä miksikään valittamalla muutu.

Ja tänään ratkoivat kuusamolaiset yrittäjät perheenjäsenineen paremmuuttaan. A-sarjassa Matti Wendelin oli ylivoimainen tasoituksellisessa lyöntipelissä hyvällä tuloksellaan 68, joka oli 7 lyöntiä parempi kuin seuraavalla eli Jouko Virranniemellä. B-sarjassa pelattiin pistbogikisaa. Voittajaksi selviytyi Tuulikki Aho, joka voitti toiseksi tulleen Kalevi Ingetin ja kolmanneksi itsensä lyöneen Sirpa Virranniemen.

Sunnuntaina 2.7.2017
On koettu muutama hieno pelipäivä, joiden aikana Kapteeni Malja löysi uuden omistaja. Se siirtyi nyt Akin joukkueelta Marja-Leenan joukkueelle yhden pisteen voittomarginaalin turvin. Sama tilanne oli voimassa jo ensimmäisen päivän eli lauantain jälkeen. Tarkemmat tulokset löytyvät kilpailutuloksista klikkaamalla tästä.

Alkava viikko on sitten täynnä tapahtumia. Toivottavasti sääennusteet eivät toteudu aivan niin surkeina kuin miltä tilanne juuri nyt näyttää.(ikävä pelata yöllä sateessa tai koko päivä sateessa!!):
- golfia periaatteella 24/7 yötäpäivääyötäpäivää viikon ajan
- tavallisia open-kilpailuja
- erikoiskilpailu SUOMI 100
- maraton ja puolikas

Viikon kaikista tapahtumista löytyy lisää tietoa seuran tiedotustoimikunnan sivuilta tai kilpailukutsuista.

Torstaina 29.6.2017
Eipä ole paljon kerrottavaa: kentällä pelaajia, ruoho kasvaa, kenttä vihertyy jne. Todellinen superviikko lähestyy: viikonvaihteessa Kapteenin Malja ja sitten Golf Around the Clock lukuisine kilpailuineen ja tapahtumineen. Yöpelaamista 24/7, golffari  maraton eli 4x18 putkeen.

Sunnuntaina 25.6.2017
Juhannus on vietetty ja Juhannuskisan (24.6.) voittajat selvitetty. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan kilpailukalenterista klikkaamalla tästä. Sarjavoittajiksi selvisivät Harri Heiskanen (A-sarja) ja Sirpa Virranniemi (B-sarja).

Sunnuntaina saatiin sitten myös kauden 2017 ensimmäinen HOLARI. Sen tekijä oli Aija Orjasniemi väylällä 3 ja kelloaika oli 11.04. Päivittäjä onnittelee ja kiittää samalla tarjoilusta.

Juhannusaattona, perjantaina 23.6.2017
Tulipa taas pitkä päivitystauko, mutta eipä ole ollut paljon kerrottavaakaan. Ilmat ovat olleet mitä ovat olleet, joten kentällä on ollut pelaajia harvakseltaan. Sen verran edistystä on kuitenkin ollut, että huomenna juhannuspäivänä saamme kesägriinit käyttöön. Kannattaa muuten käydän katsomassa Kenttämestarin sivulla hieman kentänhoidollisia asioita otsikoilla Kentänhoidon tietoisku 1 ja Kentänhoidon tietoisku 2. Ei mene muuallakaan kovin hyvin: LappiCupin ensimmäinen osakilpailu Rovaniemellä jouduttiin keskeyttämään ja peruuttamaan viime sunnuntaina ukkosen ja rankkasateen vuoksi. Seuraava yritys tehdään sunnuntaina 9.7.

Lauantaina 17.6.2017
Kesän kilpailukausi Petäjäkankaan kentällä Kuusamossa on sitten avattu. Sääolosuhteet olivat kerrassaan mainiot: lämpöä oli sopivasti, sade ei päässyt muutamasta pisarasta huolimatta häiritsemään, talvigriinit osoittautuivat todella haastaviksi, lyöntipaikat olivat loistavassa kunnossa, väyliltä pelaaminenkaan ei tuottanut suurempia vaikeuksia. Voittajat löytyivät, vaikka tasaista olikin. Täydelliset tulokset löytyvät kilpailukalenterista klikkamalla tästä, mutta lyhyesti ne näkyvät myös tästä:
1. Vakio(scramble)pari Marja-Leena ja Matti, 60 lyöntiä
2. Aviopari Tarja ja Jukka, 61 lyöntiä
3. Aviopari Tuula ja Pekka, 64 lyöntiä
4. Senioripari Helge ja Lasse, 66 lyöntiä
5. Veteraanipari Martti ja Jukka, 67 lyöntiä
6. Junioripari Joonas ja Riku, 68 lyöntiä
7. Naispari Airi ja Maija, 69 lyöntiä

Lähimmäksi lippua (1,5m) väylällä 11 avasi Pekka Y. Pisimmät draivit väylällä 16 menivät Jukka S:n ja Maija K:n nimiin. Varsinkin Maijan avaus (runsaasti yli 200m) par 4 väylän griinin yli on huomion arvoinen ja harvoin nähty asia.

Perjantaina 16.6.2017
Uutisia vierailta kentiltä:
Suomen Golfsenioreiden pohjoisen alueen aluetourin osakilpailuun (tasoituksellinen lyöntipeli) Nivalassa 15.6. osallistui 6 kuusamolaista. Tässä ote tuloksista:
- Sarja M60 (28 osallistujaa): 1. Tapio Selkälä 63;  8. Alpo Leinonen 72;  20, Raimo Määttä;  27. Kari Saapunki
- Sarja M65 (26): 22. Tauno Tahkola
- Sarja M70 (25): 7. Jukka Tarjanne 75

Mexcedes Trophy Virpiemessä 15.6.
- Sarja Kutsuvieraat (39): 3. Esa Niinisalo 39 bp
- Sarja Friends (19): 2. Paula Kemppainen 39 bp

Maanantaina 12.6.2017 
Tulipa pitkä tauko näissä päivityksissä. Jokin tuntematon - mutta nyt ainakin osittain selvitetty - ongelma iski kotisivuillemme. Eihän tässä mitään korvaamatonta tapahtunut. Kesäsäitä riitti usean päivän ajan ja kyllähän niitä vieläkin tulee, vaikka pari viime päivää onkin ollut viileän puoleisia. Ruoho kasvaa kohinalla ja griinejä hoidetaan hellästi, jotta ne saadaan pelikäyttöön mahdollisimman nopeasti. Päivämäärää ei kenttämestari vielä ole suostunut ennustamaan, mutta parhaansa hän joukkoineen tekee. Ei hän pelaajia halua kiusata, joten luotetaan hänen ammattitaitoonsa eikä valitella ja hoputeta, ainakaan kovin paljon!

Lauantaina 10.6. oli toinen talkoorupeama, jonka aikana luotiin alku Breikin ympäristön kukkamerelle, valmistettiin ensimmäiset 7 uutta penkkiä eri lyöntipaikoille ja rangelle, maalattiin ensimmäiseen kertaan rangen varastorakennus ja siivottiin pysäköintialueen, Breikin ja 18. greenin ympäristöä edustuskuntoon. Paljon saivat ahkerat kädet ja jalat aikaan. Suurkiitokset kaikille mukana olleille.

Talkoissa kerättiin myös huomattava määrä tupakantumppeja, joiden jättäjät eivät varmaankaan ole kaikki olleet talven hiihtäjiä.

Vetoan jälleen kaikkiin kentällä liikkujiin: Pidetään kenttä ja kenttäalue siistinä! Tuodaan pois kaikki se tavara ym, jonka sinne viemme: pullot takaisin tyhjinä, tupakantumpit, karamellipaperit, tyhjät pullot ym ym ym. Muistattehan, että kenttä pysyy parhaiten siistinä, kun huolehdimme siitä yhdessä joka päivä!

Torstaina 8.6.2017
Kenttä avautui sitten 7.6. heti talkoiden jälkeen. Kiitos senioreille, jotka huolehtivat siitä, että bunkkeriroskat poistettiin ja bunkkerit tasoitettiin pelikuntoon. Pelaajia riitti mukavasti koko iltapäivän ja illan. Aurinko paistoi ja lämpöäkin riitti. Ruoho kasvoi melkein silmissä, kun se vihdoinkin sai kaipaamaansa lämpöä.

Torstain sää jatkoi samaan malliin ja pelaajat olivat tyytyväisi. Aurinkoa, lämpöä ym.

Tiistaina 6.6.2017
Pitkä kylmä kevät on takana ja kenttä aukeaa keskiviikkona 7.6., voisi sanoa vihdoinkin. Range on tosin ollut auki jo toista kuukautta, sillä se avattiin jo niinkin aikaisin kuin 14.5. Vuonna 2016 rangelle päästiin 6.5., joten alku näytti lupaavalta. Sitten alkoivat vaikeudet sään kanssa. Vuonna 2016 kenttä aukesi jo 14.5., mutta tänä vuonna jäätiin tuosta ennätysaikaisesta päivämäärästä 3,5 viikkoa.

Yhteystiedot

CADDIEMASTER
Tropiikin vastaanoton yhteydessä
caddie@kuusamogolf.fi
puh. 0400 215341

KUUSAMO GOLF ry
Kylpyläntie 4, 93600 KUUSAMO
Kaikki kilpailuihin liittyvät asiat hoidetaan
alla olevin yhteyksin
toimisto@kuusamogolf.fi
puh. 0400 215552

 

       Kuvia

Aukioloajat

Caddiemaster toimii 24/7 Tropiikin vastaanoton yhteydessä.