Kilpailumääräykset 27.6.2018

Osallistumisoikeus

Ellei kilpailukutsussa toisin mainita, kilpailut ovat avoimia kaikille EGA-tasoituksen omaaville amatööripelaajille sekä ammattilaisille. Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassa olevaa EGA-tasoitusta, osallistumisoikeuden ratkaisee Kuusamo Golf ry:n kilpailutoimikunta. Toimikunnan ollessa estynyt päätäntävalta on kilpailun johtajalla.

Kaikissa Kuusamo Golf ry:n järjestämissä kilpailuissa noudatetaan kentän omia paikallissääntöjä.

Kilpailun tuomari

Kilpailuun juryyn nimetään kolme tuomaria.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Kuusamo Golf ry:n järjestämiin kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu joko puhelimitse tai sähköpostitse caddiemasterille tai kirjoittamalla oma ja seuran nimi sekä jäsennumero klubirakennuksen ilmoitustaululla olevaan ilmoittautumislomakkeeseen. Kilpailuihin ilmoittautuminen alkaa kaksi viikkoa ennen kilpailupäivää ja päättyy kilpailua edeltävänä iltana klo 18:00 ellei kilpailukutsussa toisin mainita. Ilmoittautuminen on sitova.

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun. Mikäli pelaaja on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian caddiemasterille. Kilpailun peruutus on tehtävä viimeistään neljä (4) tuntia ennen kilpailun alkua, jotta vapautus kilpailumaksusta myönnetään.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuneita otetaan mukaan vain siinä tapauksessa, että jo arvotuissa kilpailuryhmissä on tilaa tai pelaaja voidaan muuten ottaa mukaan ilman, että lähtöluetteloon joudutaan tekemään muutoksia.

Kilpailumaksut

Kilpailumaksu on maksettava ennen kilpailua. Kilpailumaksu peritään, vaikka pelaaja ei olisikaan osallistunut kilpailuun, ellei hän ole peruuttanut osallistumistaan ennen ilmoittautumisajan päättymistä tai ellei hänellä ole päteväksi katsottavaa syytä poisjääntiin. Perittävä kilpailumaksu toimitetaan laskuna pelaajan kotiseuraan.

Sarjat ja mahdolliset muutokset sarjoihin

A-sarjaan kuuluvat pelaajat, joiden tarkka tasoitus on enintään 18.4 ja B-sarjaan ne pelaajat, joiden tarkka tasoitus on 18.5 tai suurempi.

Kuusamo Golf ry:llä on oikeus perua kilpailusarja, mikäli sarjaan ei ole ilmoittautunut vähintään neljää osanottajaa. Ilmoitus peruuntumisesta tehdään mahdollisimman pian ao. sarjaan ilmoittautuneille.

Myöhästyminen

Ryhmän kaikkien pelaajien on oltava aloituspaikalla valmiina pelaamaan kilpailuohjeissa määrättynä lähtöaikana lyöntivuorosta riippumatta. Jos pelaaja tulee aloituspaikalle valmiina pelaamaan ennen kuin 5 minuuttia on kulunut hänen lähtöajastaan, rangaistus myöhästymisestä on reikäpelissä reiän menetys ja lyöntipelissä kaksi lyöntiä. Mikäli pelaaja myöhästyy enemmän kuin 5 minuuttia, on rangaistus sekä reikäpelissä että lyöntipelissä pelistä sulkeminen.

Hidas pelaaminen

Jos ryhmä on selkeästi muita ryhmiä hitaampi eikä hidastelu johdu ohituksesta, joutuu ryhmä aikatarkkailuun. Mikäli ryhmän pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun oli hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti:

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti

Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä

Kolmas rikkomus: Pelistä sulkeminen
 

Ratkaisut tasatulostilanteessa

Tasoituksellinen lyöntipeli ja pistebogey: pienemmän tarkan tasoituksen omaava voittaa. Mikäli tasoituksetkin samat, niin sovelletaan alla kuvattua matemaattista menetelmää.

Scratch-lyöntipeli, matemaattinen menetelmä:

18 reiän kilpailu: Tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sitten paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

36 reiän kilpailu: Tasatuloksen ratkaisee viimeisen kahdeksantoista (18) reiän tulos, sitten paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sitten paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

54 ja 72 reiän kilpailu: Tasatuloksissa ratkaisee paras viimeisen 36 reiän tulos, sitten viimeisen 18 reiän tulos, sitten paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sitten paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

Seuran lyöntipelimestaruuskilpailuissa ratkaistaan sijat 1-2 aina välittömästi suoritettavalla sudden death-uusinnalla lyöntipelin säännöin. Lähtökohtaisesti pelataan väylät 1., 2., 3., 8., 9.

Matkapuhelimen käyttö

Kilpailun aikana puhelimet on pidettävä äänettöminä ja puhelimella soittaminen on kielletty paitsi jos kyseessä on hätäpuhelu tai yhteydenotto kilpailunjohtajaan tai tuomariin. Puhelimeen ladatun golfsovelluksen käyttö on sallittua, ellei kilpailukutsussa sitä ole erikseen kielletty.

Etäisyysmittarin käyttö on sallittu, jos sitä ole kilpailukutsussa erikseen kielletty.

Golfauton käyttö

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan. Pelaajat, jotka ovat vähintään 70-vuotiaita, voivat perustelluista syistä saada poikkeusluvan auton käyttöön ilman lääkärintodistustakin. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran hallituksen puheenjohtaja koko kaudeksi tai kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

Autoa ei voi myöskään käyttää caddie -tarkoituksiin, mikäli pelaajalla ei ole autonkäyttöoikeutta.

Käyttäytyminen

Jos pelaajan katsotaan rikkoneen golfetikettiä, on kilpailutoimikunnalla oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen joko antaa pelaajalle huomautus tai varoitus tai sulkea hänet kilpailusta. Törkeän etikettirikkeen kohdalla voidaan harkita kilpailukieltoa määräajaksi. Törkeäksi rikkomukseksi katsotaan toiminta, joka aiheuttaa turvallisuusriskin muille pelaajille.

Sääntövilppi

Tietoinen sääntövilppi on vakava rikkomus ja se sulkee pelaajan pois kilpailusta. Törkeä vilppi johtaa ankarampiin seuraamuksiin ja käsitellään erikseen kapteenin johdolla.

Palkitsemiset

Tulosten julkistaminen ja palkintojenjako suoritetaan välittömästi kilpailun päätyttyä. Joissakin kilpailuissa järjestetään myös arpajaisia kilpailuun osallistuneille pelaajille. Arpajaispalkintojen voittaminen edellyttää läsnäoloa palkintojenjakotilaisuudessa.

Kilpailun varsinaisen palkinnon saajalla on oltava voimassa oleva EGA-tasoitus.

Pelattava tee ja pisi draivi -kilpailu
Miehet pelaavat oletusarvoisesti keltaiseselta teeltä ja naiset punaiselta teeltä. Jos yli 70-vuotias mies haluaa pelata punaiselta teeltä, on tämä ilmoitettava ilmoittautumisajan puitteissa. Jos siniseltä teeltä pelaavia ilmoittautuu vähintään 3, järjestetään heille oma sarja. Myöhemmät ilmoitukset eivät ole sallittuja. Pisin draivi -kilpailuissa on vain kaksi sarjaa: miehet keltainen tee ja naiset punainen tee.

Paikallissäännöt

Voimassaolevat paikallissäännöt ovat nähtävissä Club Cafe Breikin ilmoitustaululla.
 

Yhteystiedot

Kentän käyntiosoite Kylpyläntie 4

Caddiemaster -toimintaa ei ole
puh 0400 215341 ei vastaa
caddie@kuusamogolf.fi  toimii


Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi  toimii

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Kenttä on suljettu talven ajaksi. Kunhan kenttä on lumeton, aloitetaan pelaaminen jälleen.

    ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info  logo Pölkky50 brodeeraus printti  polkky strongw nega  nordea   logo lahitapiola2 logo plkky mets  logo Ski Inn  logo Wetteri 2  logo Neste 2     logo GoOn  logo SOL  logo pizzeria ruka  logo RENTA  logo scandic  LOGO KONE PAJULA  logo canorama  logo koillissanomat