• Etusivu
  • Seura
  • Kilpailu- ja kenttätoimikunta

Reikäpelit 21.-22.7.2018

Reikäpelimestaruudesta pelataan v 2018 seuraavasti

1. Kilpailuun on ilmoittautunut 8 pelaajaa (Jyrki Oikarinen, Heikki Kovalainen, Tarmo Mustonen, Alpo Leinonen, Kyösti Tammi, Jani Jaakkola, Jouni Hakala, Hannu Virranniemi). Pelaajat on numeroitu

2. Lauantaiaamuna klo 09.30 suoritetaan pelaajaparien arvonta. Arpalipukkeet nostetaan hatusta ja peräkkäin nostetut lipukkeet pelaavat keskenään ensimmäisen kierroksen. Lipukkeita nostetaan kunnes kaikki parit ovat selvillä. Parien lähtöjärjestys muodostuu arvonnan mukaan.

3. Ensimmäisellä kierroksella pelataan reiät 1-9 tai jos tilanne vaatii, jatketaan takaysillä niin kauan, että voittaja löytyy. Ensimmäinen pari starttaa klo 10.00 ja muut parit siitä eteenpäin 10 minuutin välein. Kun ensimmäisen kierroksen voittajat ovat selvillä suoritetaan uusi arvonta jatkoon päässeiden  kesken.

4. Toinen kierros alkaa klo 13.30.

5. Toisen kierroksn voittajat jatkavat sunnuntaiaamuna klo 10.00. Peliä pelataan 18 reikää ja tarvittaessa niin kauan, että voittaja ratkeaa.

Auton käyttö on sallittu yli 70 vuotta täyttäneille.

Sääntömuutoksia 2016-2019

Sääntömuutokset kohdistuvat seuraaviin sääntökohtiin:

Sääntö 18-2b on poistettu. Jos pallo liikkuu sen jälkeen, kun pelaaja on tähdännyt sitä, ei tästä seuraa rangaistusta automaattisesti. Yhden lyönnin rangaistus tulee vain silloin, kun pelaaja on todella aiheuttanut pallon liikkumisen. Tällöin pallo palautetaan alkuperäiselle paikalleen. Jos pallo on ilman pelaajan osallisuutta, jatketaan peliä siitä kohdasta, johon pallo pysähtyi.

Sääntöä 6-6d (väärä tulos tuloskortissa) on muutettu: Jos pelaaja palauttaa tuloskortin, jossa jokin reikätulos on pienempi kuin todellinen ja virhe johtuu rangaistuslyönneistä, joita pelaaja ei tiennyt saavansa, lisätään tulokseen rikotun säännön mukaiset rangaistuslyönnit ja lisäksi säännön 6-6d rikkomisesta kaksi rangaistuslyöntiä lisää. Kaikissa muissa tapauksissa liian alhaisenb tuloksen ilmoittaminen tuloskortissa johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Sääntö 14-3 (keinotekoiset välineet, epätavalliset varusteet ja epätavallinen käyttö): Tämän säännön ensimmäinen rikkominen johtaa kilpailusta sulkemisen sijaan reiän menetykseen reik'pelissä tai kahteen rangaistuslyöntiin lyöntipelissä. Mikä tahansa säännön 14-3 seuraava rikkominen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Sääntö 14-3 ja Liite IV osa 5. Matkaa mittaavien laitteiden ollessa sallittuja ovat sallittuja myös sellaiset matkamittarit, jotka mittaavat vaikkapa väylän kaltevuutta tai tuulen voimakkuutta, kunhan näitä kiellettyja mittaustuloksia ei pelaaja katso tai hyödynnä millään tavalla. Tämä mahdollistaa siis myös älypuhelimen käytön matkan mittaamiseen.

Sääntö 14-1b (mailan tukeminen) kieltää mailan tukemisen lyönnin aikana joko suoraan (maila koskettaa vartaloon) tai tukipisteen avulla (mailaa pitävän käden tukeminen vartaloon). Rangaistuksena on reikäpelissä reiän menetys ja lyöntipelissä kaksi rangaistuslyöntiä.

 

Tasoitusjärjestelmän muutoksia

 

TASOITUSMÄÄRÄYSTEN TÄRKEIMMÄT MUUTOKSET KAUDELLE 2016

(Golfliiton seuratiedote huhtikuu/2016)
9 reiän tasoitustulokset
9 reiän tulokset huomioidaan nyt myös tasoitusryhmässä 2 eli tasoituksesta 4.5 ylöspäin. Tämä koskee harjoitus- ja kilpailukierroksia. Tasoituskierroksia voidaan pelata useampi kuin yksi päivää kohden, mutta edelleenkään 9 reiän tasoitustulos ei voi olla osa 18 reiän kierrosta.

Tasoitusryhmän 5 kerroin
Tasoitusryhmässä 5 uusi laskukerroin on 0.1 vanhan 0.2 sijaan.

Tasoitusryhmä 6
Tasoitusryhmä 6 ei ole enää seuratasoitus vaan siitä on tullut virallinen tasoitusryhmä ja täten suurin mahdollinen EGA-tasoitus on 54. Pelitasoitus määräytyy entisellä seuratasoituksen laskukaavalla.

Ensimmäinen tasoitus
Pelaaja voi saada ensimmäisen tasoituksen jo yhdellä tasoitustuloksella. Tasoitustoimikunnan tulee tällöin tarkkailla pelaajan tasoituksen kehitystä ja puuttua mahdollisiin epäkohtiin.

CBA (Computed Buffer Adjustment)
Laskukaavaa on hiukan muokattu edellisestä vuodesta ja CBA:n arvovälit ovat muuttuneet. CBA:n mahdollisia arvoja ovat nyt +1, 0, -1, -2 ja -2&RO, kun ne aiemmin olivat +1 - -4&RO.

HR (Handicap Revew) tasoituksen tarkistus
HR korvaa vuositarkastuksen (AHR). Tasoituksen tarkastus tehdään lähtökohtaisesti aina vuoden vaihteessa. Se voidaan myös tehdä kesken kauden esim. jos pelaajalle ei ole voitu tehdä tarkastusta vuoden vaihteessa, koska hänellä on ollut liian vähän tasoitustuloksia tasoitusrekisterissään. Pelaaja voi pyytää tarkastusta tasoitustoimikunnalta, mutta tasoitustoimikunnalla on aina oikeus tehdä tarkastus pelaajan tasoitukselle.

Tasoituksen tarkastuksessa lasketaan viimeisen 12 kk aikana tehdyt tulokset. Tasoitustuloksia tarvitaan vähintään 8 kappaletta. Tasoituksen tarkastuksella voi tasoitus muuttua  entisen kahden kokonaisluvun sijaan seuraavasti:
• Tasoitusryhmässä 1  : ±1 lyöntiä
• Tasoitusryhmässä 2  : ±2 lyöntiä
• Tasoitusryhmässä 3-5  : ±3 lyöntiä

Lisälukemista: EGA Handicapping System
Lisätietoja: Mika Wikström 0400-739 877 (email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Lue tarkemmin tasoitusjärjestelmästä kohdasta Kilpailut / Tasoitusjärjestelmästä.

Ukkonen

Golfliitto: Ohjeet ukkosella pelaamiseen

Suomen Golfliitto haluaa muistuttaa kaikkia golfareita siitä, miten golfkentällä tulee toimia ukkosen iskiesä. Ukkosta ei tarvitse pelätä, mutta siihen tulee suhtautua vakavasti. Noudata seuraavia ohjeita:

- Keskeytä pelisi välittömästi, kun ukkonen yllättää.
- Pyri hakeutumaan sisätiloihin.
- Älä mene puun alle. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu puun korkeutta vastaavalle etäisyydelle puusta ja kyykistyy jalat yhdessä.
- Älä käytä sateenvarjoa.
- Unohda mailasi ukkosen iskiessä. Golfkärry vetää puoleensa salamoita.
- Vain metallikorinen kulkuväline antaa hyvän suojan salamalta, golfauto ei. Vastoin yleistä harhaluuloa kumipyörillä ei ole suojauksen kannalta merkitystä.
- Jos et ehdi hakeutua aukealta paikalta kuten golfkentältä ajoissa suojaan, paras keino suojautua on kyykistyminen.

Muista, että vastuu turvallisuudesta on aina pelaajalla itsellään.
(GolfDigest Golflehti n:o 6/2017)

Ilmatieteen laitos: Ohjeita ukkosen varalle

Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus, kannattaa golfkentällä olla äärimmäisen varovainen. Sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on vaarallista.

Kun kentän toimihenkilöt varoittavat mahdollisesta ukkosen vaarasta tai näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta,  täytyy peli keskeyttää oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. Ukkosen lähestyessä kentän henkilökunnan on syytä kiertää kentällä kertomassa pelin keskeyttämisestä. Mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi, vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Salama voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.

Kun ukkonen on kentän läheisyydessä, kannattaa mailat ja kärryt jättää kentälle pelaajien itse hakeutuessa suojaan. Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa. Kilpailuissa kilpailunjohtajan tehtävänä ja velvollisuutena on keskeyttää kilpailu ukkosen uhatessa, ja pelaajien on tällöin pakko keskeyttää peli ja hakeutua suojaan sisätiloihin.

Lähde: Ilmatieteenlaitos

Lue lisää Ilmatieteenlaitoksen sivuilta:
http://ilmatieteenlaitos.fi/suojautuminen-salamalta
http://ilmatieteenlaitos.fi/salama-ja-ukkonen

Punaisen ristin ohjeet elvytykseen:
http://www.punainenristi.fi/ensiapuohjeet/elvytys

 

Yhteystiedot

Kentän käyntiosoite Kylpyläntie 4

Caddiemaster 8-20
puh 0400 215341
caddie@kuusamogolf.fi

Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Breikki on auki päivittäin klo 8 - 20

  ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info logo Pölkky50 brodeeraus printti  polkky strongw nega    nordea  lahitapiola       logo plkky mets   logo Ski Inn logo Wetteri 2logo Neste 2