• Etusivu
 • Seura
 • Puheenjohtaja ja johtokunta

kuva 6 20150905 1409718085Hannu Virranniemi, puheenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 0400 686 220

Talkoot ja puheenjohtajan viesti 21.6.2017

Kesä tulee kuitenkin

Viime vuoden keväänä lehti oli koivussa jo toukokuun toisella viikolla, tänä vuonna ei ollut, eikä ollut vielä kesäkuun alussakaan. Poikkeuksellisen kylmä kevät ei ollut yksistään pohjois- Suomen golfkenttien ongelma, vaan koko Suomi on kärsinyt myöhäisestä kevään tulosta.

Nyt kuitenkin, tässä juhannusviikolla alkaa jo pikku hiljaa olla kesän tuntua, vaikka lämpötila ei aivan hellelukemilla olekaan. Juhannuksen ajaksi on säätiedotus ”luvannut” puolipilvistä ja 10 - 15 asteen lämpötilaa, ei kuitenkaan sadetta. Juhannuskisa tullaan kuitenkin todennäköisesti pelaamaan jo kesägriineille.

Kilpailuja on tulossa tälle kesälle hieman viimevuotista enemmän. Näistä ehkä tärkein on senioreiden Aluetourin osakilpailu 2. elokuuta. Tämä on ensimmäinen kerta kun seuramme saa järjestettäväkseen tämän tasoisen tapahtuman. Ensimmäisessä osakilpailussa Nivalassa pelaajia oli 144. Toivottavasti saamme saman verran osanottajia tänne Kuusamoonkin elokuussa. Meille on suotu myös tilaisuus isännöidä valtakunnallista NeuvosGolf tapahtumaa 8. elokuuta, Kuusamosta tähän kilpailuun osallistuu kaksi golfaavaa neuvosta. Perinteiselle Golf Around the Clock- viikolle on myös kerätty monenlaisia tapahtumia. Lappi Cup osakilpailu on Kuusamossa 16.7, Rovaniemen osakilpailu jouduttiin sääolosuhteista johtuen siirtämään heinäkuun 9. päivälle. Toivottavasti sadekausi on nyt päättymässä ja oikea kesä alkaa.

Pieniä kunnostustöitä olisi talkootyönä tarjolla ensi lauantaina alkaen klo 10. Kouluttajien mailakopin kattoon laitetaan uusi huopa ja terassilla on pientä korjailuhommaa. Tarvitaan siis henkilöitä joilla työkalujen käyttö onnistuu. Pelaaminenkin on mahdollista aamusta alkaen, vaikka illalla osallistuisikin Juhannuskisaan. Suunnitteilla on myös bägivaraston rakentaminen, mutta sen toteutus menee heinäkuulle. Kentälle on myös suunnitelmissa tehdä jonkin verran pelaamista helpottavia muutostöitä: väylä 8:n punaisen lyöntipaikan siirtäminen eteenpäin tai jopa kokonaan väylän alkuun. Tämä helpottaa etenkin naispelaajien avauslyöntiä. Toinen parannusehdotus on väylä 4:n kosteikon kaventaminen sen oikeasta reunasta. Ilmeisesti kosteikon osittaiseen täyttämiseen tarvitaan lupa. Edellä mainittujen toimenpiteiden toteuttamisajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Oikein hyvää alkanutta golfkautta

Hannu Virranniemi, puheenjohtaja

Seuran kevätkokous

KuusamoGolf ry:n kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.2.2017 alkaen klo 18.00 Kuusamon Tropiikin tiloissa. Johtokunta kokooontuu samassa paikassa klo 17.00.

Puheenjohtajan viesti 17.1.2017

Hyvä Kuusamo Golf Ry:n jäsen

Viime vuosi oli Kuusamo Golf Ry:n kolmas täysi kausi Petäjäkankaan kentällä. Pelaamaan päästiin jo toukokuun puolella, kiitos lämpimän kevään, ja pelaamista jatkettiin pitkälle lokakuun puolelle. Kokonaisuudessaan kesä oli säiden puolesta erinomainen ja pelaajamäärät nousivat edellisistä vuosista. Erityisesti lisäystä tuli vieraspelaajien taholta.

Kenttä oli erittäin hyvässä pelikunnossa jo kesäkuun alusta lähtien ja kentälle tehtiin alkukesästä muutamia pelaamista nopeuttavia muutostöitä, joista tuli paljon kiitosta niin omilta kuin vieraspelaajiltakin.

Golfliiton uusi sähköinen jäsenkortti ja harrastajan golfsovellus, eBirdie, esitellään Golfliiton 60-vuotisjuhlagaalassa 4.3. ja otetaan käyttöön 17.3. Golfmessujen yhteydessä. Messuista alkaen sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien puhelimiin veloituksetta. Tästä tulee liiton taholta lisätietoa lähiaikoina.

Myös sovelluksen käyttäminen on kokonaan ilmaista. eBirdiestä löydät mm. automaattisesti päivittyvän tasoitustietosi, Golfliiton jäsenkenttien tiedot sekä rahanarvoisia jäsenetuja ja tarjouksia Golfliitolta, kotiseuraltasi sekä näiden yhteistyökumppaneilta.

Jäsenseurojen pelaajat, joilla ei iOS- tai Android-käyttöjärjestelmän puhelinta ole, saavat kotiseurastaan halutessaan tulostetun tasoitustodistuksen.

Sinulle on lähetetty jäsenmaksulasku ja toivoisin, että maksat sen eräpäivään 10.2. mennessä. Myöhästyneistä maksuista perimme 10 € viivästysmaksun. Johtokunnan päätöksen mukaan aikuisten jäsenmaksu säilyy ennallaan 110€, mutta junioreiden jäsenmaksua alennettiin 30 €:on (oli 55 €)

Hyvää golfkesää odotellen

Hannu Virranniemi
Puheenjohtaja, Kuusamo Golf Ry

Kausi alkoi etuajassa

Ennätyksellisen aikainen kevät on yllättänyt positiivisesti kuusamolaisen golfyhteisön. Eipäs heti muistu mieleen milloin aikaisemmin olisi ollut lehti puussa jo toukokuun puolivälissä. Toukokuun alun aurinkoiset ja lämpimät päivät sulattivat lumet Petäjäkankaan kentältä ennätysvauhtia. ja golffarit seurasivat suurella mielenkiinnolla, että millaisessa kunnossa viheriöt vapautuvat lumen alta. Tänä keväänä lumen alta paljastuivat vihreät, hyvin talvesta selvinneet, viheriöt.

Kausi alkoi talkoilla lauantaina 14.5 ja väkeä oli paikalla ennätysmäärä. Pelaamaan päästiin talviviheriöille talkoiden jälkeen. Talkoita on tehty nyt kahtena lauantaina ja osa porukasta rahdannut risuja viikollakin. Talkoissa on todellakin ollut hyvin porukkaa ja jälki näkyy maastossa ja väylien ympäristössä. Suuri kiitos siitä teille kaikille. Breikin isompi terassi on nyt saanut uuden värin ja tulevana lauantaina on myös rangen puoleisen terassin vuoro.


Kenttä näyttää todellakin talvehtineen hyvin, mutta pelikauden alkaessa meidän pelaajien tulisi muistaa se, että omalla toiminnallamme autamme kenttää myös pysymään hyvässä kunnossa. Lyöntijälkien korjaaminen ja divotien paikalleen laittaminen tulee pitää mielessä samoin kuin pallon alastulojälkien korjaaminen viheriöillä. Yksi tärkeä asia on myös viheriöiden ympäristön suojeleminen. Kärryt ja autot tulisi jättää sopivan matkan päähän viheriöltä ja merkittyjä poistumisteitä on ehdottomasti käytettävä. Näin lähipelialueiden nurmi säilyy hyvänä. Kentälle tullaan laittamaan ”liikennemerkkejä” joilla ohjataan golfautojen kulkua viheriöiden lähistöllä.


Kentälle on tehty joitakin, peliä selkeyttäviä ja nopeuttavia, muutoksia. Joidenkin väylien reunapuihin on maalattu valkoisia viivoja helpottamaan metsään menneen pallon löytämistä. Paikallissääntöihin on tehty pieniä muutoksia, joten niihin kannattaa tutustua.

Golf-kierros Petäjälammen kentällä on n. 10 kilometrin pituinen. Neljän pelaajan ryhmän tavoiteaika on 4 tuntia 15 minuuttia. Jotta kierros etenisi kitkattomasti ja joutuisasti, pelaajan tulee aina olla valmis lyömään mahdollisimman nopeasti omalla vuorollaan. Joutuisa eteneminen tarkoittaa myös kohtalaisen reipasvauhtista kävelemistä, mutta juosta ei tarvitse.

Muutamia ohjeita pelinopeuden ylläpitämiseksi:
Jos pelaajat alkavat jäädä jälkeen edellä kulkevasta ryhmästä, on takana tuleville annettava mahdollisuus ohittamiseen. Ohittaminen käy mainiosti vaikkapa siten, että pelaajat antavat viheriön tuntumassa takaa tuleville ohitusmerkin ja antavat näiden lyödä. Sen jälkeen oma ryhmä pelaa reiän loppuun ja jää seuraavalle tiiauspaikalle odottamaan kunnes ohittanut ryhmä on edennyt lyönnin kantamattomiin.


Muista myös:

 • Varsinkaan harjoituskierroksella ei ole välttämätöntä välittää ”honorista”, vaan se joka on valmis, voi aloittaa.
 • Avauksen jälkeen mene omalle pallollesi välittömästi, heti kun voit tehdä sen turvallisesti.
 • Tutustu puttilinjaasi, kun toiset puttaavat. Vältä kuitenkin häiritsemästä muita.
 • Pelaa varapallo aina, jos pallosi on vaarassa kadota muualle kuin vesiesteeseen tai kentän rajojen ulkopuolelle.
 • Kun aloitatte kadoksissa olevan pallon etsimisen ja takana on ryhmä valmistutumassa avaukseen, päästäkää takana tulevat välittömästi ohi.
 • Voitte jatkaa peliä, kun ohittava ryhmä on turvallisen etäisyyden päässä.
 • Pallon etsimiseen saa käyttää korkeintaan viisi minuuttia.

Oikein hyvää golfkesää toivottaen

Puheenjohtaja

Seuran kevätkokous pidetty

Kuusamo Golf ry:n kevätkokous pidettiin 28.2.2016 Kuusamon Tropiikissa. Kokouksessa hyväksyttiin kauden 1.11.2014-31.10.2015 toimintakertomus ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Lisäksi keskusteltiin tulevasta kauden kilpailu- ja kenttätoiminnasta. Näistä informoidaan tarkemmin, kunhan kaikki yksityiskohdat ovat selvillä.
 

Pj:n kirje helmikuu 2016

Hyvä Kuusamo Golf Ry:n jäsen

Olet varmaan jo saanut jäsenmaksulaskusi kaudelle 2016. Muistathan, että tasoituskortin saaminen edellyttää maksettua jäsenmaksua. Toivon, että maksat jäsenmaksusi eräpäivään mennessä, että saamme toimitettua uudet jäsenkortit kaikille jäsenille huhtikuun loppuun mennessä ennen kuin vanhan tasoituskortin voimassaolo loppuu.

Talvi ei ole vielä taittumassa kevääseen, mutta sekin aika vielä koittaa. Vielä olisi hyvin aikaa valmistautua tulevaan golfkauteen, vaikkapa golfsimulaattorin avulla. Golf-simulaattori on nyt käytettävissä Koillismaan Osuuskaupan Pop-Up shopin tiloissa Luomantiellä. Simulaattorissa on mahdollisuus harjoitella lyöntiä virtuaalisella rangella, harjoitella chippejä ja putteja sekä myös pelata kierroksia yli 150 kentällä ympäri maailman. Simulaattorissa on myös lyö ntianalysaattori joka näyttää mm. mailanpään asennon ja nopeuden osumahetkellä, pallon lähtönopeuden ja lyönnin pituuden sekä erilaiset kierteet. Analysaattorin tulosten perusteella on mandollista korjata lyönnin eri osa-alueita. Simulaattorin käyttö on helppoa ja harjoitella voi omassa rauhassa, yksin tai kavereiden kanssa. Simulaattori on hauska ja vaivaton tapa tutustua golfiin ja kokeneemmille se on oiva tapa hioa lyöntiä tulevaa kautta varten.

Kuusamo Golf Ry:n jäsenet voi varata ajan simulaattorilta NexGolf ajanvarausjärjestelmän kautta. Simulaattorissa voi pelata kerrallaan korkeintaan neljä henkilöä, tuntihinta/pelaaja on 10 6 Neljän pelaajan varaus on korkeintaan 2 tuntia ja kanden pelaajan yksi tunti. Myös kausikortteja on saatavilla. Kausikortti A, maksaa helmi-kesäkuulta 220 euroa ja junioreilta 110 euroa. Se mandollistaa pelaamisen kaikkina viikonpäivinä kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kausikortti B, maksaa helmi-kesäkuulta 150 euroa. Se mandollistaa pelaamisen arkisin eli ma-pe 6-16 ja viikonvaiheessa (la-su) kaikkina aikoina. Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuusamo Golf Ry:n sääntömääräinen kevätkokous on 28. helmikuuta Kuusamon Tropiikissa alkaen klo 18:00. Tervetuloa

Kesää odotellessa

Hannu Virranniemi
Puheenjohtaja, Kuusamo Golf Ry

 

 • 1
 • 2

Yhteystiedot

KUUSAMO GOLF

Kylpyläntie 4, 93600 KUUSAMO

Caddiemaster/ Ravintola Talonpöytä - Cafe Breikki

puh 0400 215341

caddie@kuusamogolf.fi 

Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Caddiemaster/ Ravintola Talonpöytä - Cafe Brekki 

Avoinna:

1-23.6.2019 päivittäin klo 10.00-19.00

Juhannuksen jälkeen aukioloajat pitenevät

Kilpailujen aikana aukioloajat voivat vaihdella

    ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info  logo Pölkky50 brodeeraus printti  polkky strongw nega  nordea   logo lahitapiola2 logo plkky mets  logo Ski Inn  logo Wetteri 2  logo Neste 2     logo GoOn  logo SOL  logo pizzeria ruka  logo RENTA  logo scandic  LOGO KONE PAJULA  logo canorama  logo koillissanomat