Paikallissäännöt 8.9.2018

Pallon ollessa selvästi ruohottomalla alueella väylällä tai karheikossa sen saa asettaa lähimpään paikkaan, jossa ruohoa on, ei kuitenkaan lähemmäs lippua eikä esteeseen tai viheriölle.

Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa (sääntö 24-1).

Kentällä olevat päällystetyt tiet ovat kiinteitä haittoja, joista vapautuminen säännön 24-2b mukaan ilman rangaistusta. Päällystetty tie on sellainen, jonka pinta on mursketta tai sepeliä.

Pelialueella olevat sähkökaapit ovat kiinteitä haittoja, joista vapautuminen säännön 24-2b mukaan ilman rangaistusta (sähkökaappiin osunut lyönti on uusittava, ei rangaistusta.)

Pelialueella olevat risu- ja maa-aineskasat sekä työkoneiden jäljet väylillä ja karheikoissa tulkitaan kunnostettaviksi alueiksi, vaikka niitä ei ole erikseen merkitty. Vapautuminen(Sääntö 25-1). Pelialueen määritelmä: Pelialue käsittää koko kentän lukuun ottamatta a) pelattavan reiän tiiauspaikkaa ja viheriötä ja b) kentän kaikkia esteitä

Pelialueella olevat muurahaiskeot sekä sinivalkoisin paaluin merkityt alueet ovat kunnostettavaa aluetta, josta pelaaminen on kielletty. Vapautuminen säännön 25-1b mukaisesti.

Väylä nr. 1. Jos valkoiselta tai keltaiselta lyöntipaikalta lyöty pallo jää lyöntipaikan edessä olevaan vesiesteeseen, pelaaja voi jatkaa yhden lyönnin rangaistuksella punaisen lyöntipaikan takana olevalta ”droppausalueelta”.

Väylä nr 8: Jos punaiselta tai siniseltä lyöntipaikalta lyöty avauslyönti jää vesiesteeseen, pelaaja voi jatkaa peliä yhden lyönnin rangaistuksella droppausalueelta väylän vasemmasta reunasta. Keltaiselta lyöntipaikalta veteen jäänyt avauslyönti uusitaan yhden lyönnin rangaistuksella lyöntipaikalta tai jatketaan normaalisti vesiestesäännön mukaan. Jos pallo jää vesiesteeseen valkoiselta lyöntipaikalta pelattuna, peliä voi jatkaa yhden lyönnin rangaistuksella droppaamalla pallo punaiselle lyöntipaikalle, tiitä ei saa käyttää.

Erikoissääntö, joka koskee vain naispelaajia: Väylällä nr 6 miehet pelaavat normaalisti punaiselta teeltä, mutta lyöntipaikkojen edessä oleva uusi punainen lyöntipaikka on varattu pelkästään naispelaajille.

Väylät nr. 12, 14 ja 18: Jos valkoiselta tai keltaiselta lyöntipaikalta lyöty pallo jää edessä olevaan vesiesteeseen voi pelaaja, niin halutessaan, jatkaa peliä yhden lyönnin rangaistuksella droppaamalla pallon punaiselle lyöntipaikalle merkitylle droppausalueelle, tiitä ei saa käyttää. Pelaaja voi jatkaa peliä myös alkuperäiseltä lyöntipaikalta yhden lyönnin rangaistuksella. Jos siniseltä tai punaiselta lyöntipaikalta pallo menee vesiesteeseen, peliä jatketaan lyöntipaikalta yhden lyönnin rangaistuksella.

Väylä nr. 15: Viheriön takana on syvä jyrkkärinteinen kuoppa. Kuoppa on merkitty sinivalkoisin paaluin eikä sieltä saa pelata. Kun pallo on selvästi mennyt kielletylle alueelle, täytyy pelaajan jatkaa viheriön oikeassa reunassa olevalta droppausalueelta, ei rangaistusta.

Vain etäisyyttä mittaavien laitteiden käyttö on sallittu.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA

Reikäpeli: Reiän menetys
Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä

Yhteystiedot

Kentän käyntiosoite Kylpyläntie 4

Caddiemaster -toimintaa ei ole
puh 0400 215341 ei vastaa
caddie@kuusamogolf.fi  toimii


Kuusamo Golf ry
toimisto@kuusamogolf.fi  toimii

 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Kenttä on suljettu 17.10.2018 alkaen talvikauden ajaksi.

    ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info  logo Pölkky50 brodeeraus printti  polkky strongw nega  nordea   logo lahitapiola2 logo plkky mets  logo Ski Inn  logo Wetteri 2  logo Neste 2     logo GoOn  logo SOL  logo pizzeria ruka  logo RENTA  logo scandic  LOGO KONE PAJULA  logo canorama  logo koillissanomat