• Etusivu
  • Pelaamaan
  • Paikallissäännöt

Paikallissäännöt 1.8.2017

Pallon ollessa selvästi ruohottomalla alueella väylällä tai karheikossa sen saa asettaa lähimpään paikkaan, jossa ruohoa on, ei kuitenkaan lähemmäs lippua eikä esteeseen tai viheriölle.

Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa (sääntö 24-1).

Kentällä olevat päällystetyt tiet ovat kiinteitä haittoja, joista vapautuminen säännön 24-2b mukaan ilman rangaistusta. Päällystetty tie on sellainen, jonka pinta on mursketta tai sepeliä.

Pelialueella olevat sähkökaapit ovat kiinteitä haittoja, joista vapautuminen säännön 24-2b mukaan ilman rangaistusta (sähkökaappiin osunut lyönti on uusittava, ei rangaistusta.)

Pelialueella olevat risu- ja maa-aineskasat sekä työkoneiden jäljet väylillä ja karheikoissa tulkitaan kunnostettaviksi alueiksi, vaikka niitä ei ole erikseen merkitty. Vapautuminen(Sääntö 25-1). Pelialueen määritelmä: Pelialue käsittää koko kentän lukuun ottamatta a) pelattavan reiän tiiauspaikkaa ja viheriötä ja b) kentän kaikkia esteitä

Pelialueella olevat muurahaiskeot sekä sinivalkoisin paaluin merkityt alueet ovat kunnostettavaa aluetta, josta pelaaminen on kielletty. Vapautuminen säännön 25-1b mukaisesti.

Väylä nr. 1. Jos keltaiselta tai valkoiselta lyöntipaikalta lyöty pallo jää lyöntipaikan edessä olevaan vesiesteeseen, pelaaja voi jatkaa yhden lyönnin rangaistuksella punaisen lyöntipaikan takana olevalta ”droppausalueelta”.

Väylä nr 8: Jos punaiselta tai siniseltä lyöntipaikalta lyöty avauslyönti jää vesiesteeseen pelaaja voi jatkaa peliä yhden lyönnin rangaistuksella ”droppaus alueelta” väylän vasemmasta reunasta. Keltaiselta lyöntipaikalta veteen jäänyt avauslyönti uusitaan tai jatketaan normaalisti vesiestesäännön mukaan. Jos pallo jää vesiesteeseen valkoiselta lyöntipaikalta pelattuna, peliä voi jatkaa yhden lyönnin rangaistuksella droppaamalla pallo punaiselle lyöntipaikalle, tiitä ei saa käyttää.

Väylät nr. 12, 14 ja 18: Jos valkoiselta tai keltaiselta lyöntipaikalta lyöty pallo jää edessä olevaan vesiesteeseen voi pelaaja, niin halutessaan, jatkaa peliä yhden lyönnin rangaistuksella droppaamalla pallon punaiselle lyöntipaikalle merkitylle droppausalueelle, tiitä ei saa käyttää. Pelaaja voi jatkaa peliä myös alkuperäiseltä lyöntipaikalta yhden lyönnin rangaistuksella. Jos siniseltä tai punaiselta lyöntipaikalta pallo menee vesiesteeseen, peliä jatketaan lyöntipaikalta yhden lyönnin rangaistuksella.

Väylä nr. 15: Viheriön takana on syvä jyrkkärinteinen kuoppa. Kuoppa on merkitty sinivalkoisin paaluin eikä sieltä saa pelata. Kun pallo on selvästi mennyt kielletylle alueelle, täytyy pelaajan jatkaa viheriön oikeassa reunassa olevalta droppausalueelta, ei rangaistusta.

Vain etäisyyttä mittaavien laitteiden käyttö on sallittu.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA

Reikäpeli: Reiän menetys
Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä

 

Yhteystiedot

Kuusamo Golf Ry
Ruskareitti 18
93600 Kuusamo

Ajanvaraus on suljettu 

toimisto@kuusamogolf.fi
caddie@kuusamogolf.fi 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Kenttä ja Breikki on suljettu talvikaudeksi alkaen maanantai 2.10.2017.

 

   ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info   polkky strongw nega    nordea  lahitapiola   osuuskauppa  Cumulus    oleary  StaffPoint transparent rgb 01