Osakastiedote / 10.11.2017 b

 

Huom: Tämä Kuusamon Golf Oy:n hallituksen puheenjohtajan viesti on lähetetty osakkaille 10.11.2017.

---------------------------------

Hyvät Kuusamon Golf Oy:n osakkeenomistajat!

Tiedätte varmaan, että yhtiön taloudellinen tilanne on jo pitkään ollut huono. Hallitus on tehnyt kaikkensa tilanteen selvittämiseksi, mutta tiistaina 7.11.2017 on hallitus kuitenkin ollut pakotettu tekemään ratkaisevan päätöksen. Koska velat painavat päälle ja yhtiön rahavarat ovat loppuneet, on yhtiön hallitus päättänyt hakea Kuusamon Golf Oy:n konkurssiin. Hakemus on jätetty 9.11.2017.

Tilanne on ollut jo muutaman vuoden kriittinen, kuten kaikki tietävät. Kaikki sai alkunsa Petäjäkankaan kentän rakentamisesta tehdyistä valituksista, jotka siirsivät kentän valmistumista useilla vuosilla. Samaan aikaan taloudelliset suhdanteet ja golfkenttien yleinen taloustilanne kääntyi laskusuuntaan. Oma vaikutuksensa tilanteeseen oli myös sillä, että yllättävän moni osakkeenomistaja jätti yhtiöjärjestyksen mukaiset maksut suorittamatta siinä vaiheessa, kun siirryimme Rukan kentältä uudelle Petäjäkankaan kentälle. Myös kuluneen kolmen vuoden aikana on lisää osakkaita jättänyt hoitovastikkeensa suorittamatta. Tämä oli mahdollista, kun yhtiöjärjestyksessä (monesta muusta vastaavasta poiketen) ei ollut pakollista vastikemaksua. Tästä syystä olemme menettäneet satojatuhansia euroja. Näin ollen yhtiön tulopohja kärsi odottamattoman ja pahan kolauksen samalla, kun muutama huonosäinen kesäkausi vaikeutti vieraspelaajien saamista kentällä. Vaikka vieraspelaajien määrä onkin kasvanut näiden vuosien aikana, ei kasvu kuitenkaan ole vastannut odotuksia ja toiveita.

Olemme hallituksessa myös todenneet, että osakkaiden kokoontumisessa osakkaat eivät ole esiintuoneet haluaan rahoittaa enempää yhtiötä epävarmassa tilanteessa. Tästä syystä, kun emme tiedä jatkosta, emme ole lähettäneet osakkaille rahoitusvastikelaskuja. Hallitus on koko kuluneen vuoden ajan tehnyt kaikkensa positiivisen ratkaisun saamiseksi, mutta ei ole tässä onnistunut. Ulkopuolista rahoitusta ei ole löytynyt useista neuvottelukosketuksista huolimatta. Velkojamme ovat pitkään suhtautuneet kärsivällisyydellä tilanteeseen, mutta nyt on tultu tien päähän. Hallitus on katsonut, että lainanlyhennysten, korkojen ja tilivelkojen yhteissumma on kasvanut liian suureksi emmekä ole saaneet kentän pyörittämiseen rahoittajia. Tässä tilanteessa hallituksen velvollisuus on viheltää peli poikki ja hakea yhtiö konkurssiin. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että velkojat käynnistävät tämän hakuprosessin.

Myös kaupunki on aivan viime metreille asti suhtautunut asiaan myönteisesti, mutta...

Tulevaisuudesta on tällä hetkellä mahdotonta sanoa mitään varmaan. Neuvotteluissa Kuusamon kaupunki on ilmaissut haluavansa, että golfia pelataan Kuusamossa myös tulevina vuosina. Uskomme vakaasti, että kentälle löytyy pyörittäjä ensi kesänä.

Haluan painokkaasti todeta, että meillä on ollut tehokas ja hyvä henkilökunta, joka on hoitanut kenttää vaikeissa sää- ja taloustilanteissa todella tehokkaasti. Kustannukset ovat sen suhteen olleet suunnitellut ja tavoitteet on osin jopa alitettu. Sama koskee myös Breikin henkilökuntaa, joka tämän kesän Pelaaja Ensin -tutkimuksessa sijoittui vieraspelaajien listalla keskimääräistä selvästi paremmaksi.

Mahdolliset asiaa koskevat tiedustelut on suunnattava toimitusjohtaja Kyösti Salmirinteelle, joka myös vastaa kaikesta asiaa koskevasta tiedottamisesta tämän jälkeen. Kuusamo Golf ry:n toimintaan ei kenttäyhtiön konkurssilla ole suoranaisesti mitään vaikutusta, mutta välillisesti kyllä. Kaikki riippuu tietenkin siitä, miten kentän toiminta jatkossa järjestyy. Tästäkin on eri neuvotteluvaiheissa ollut esillä useita erilaisia vaihtoehtoja, mutta asiasta on turha tässä vaiheessa spekuloida sen enempää. Toivomme ja uskomme, että pelitoiminta Petäjäkankaan kentällä jatkuu ensi keväänä, mutta kuka kentän omistaa ja kuka toimintaa pyörittää, on tietenkin täysin auki oleva kysymys. Vastaus saadaan tähänkin varmasti aikanaan, mutta se ei ole enää meidän vallassamme.

Kuusamo Golf Oy
Jouko Virranniemi
Hallituksen puheenjohtaja
---------------

Konkurssi on astunut voimaan 15.11.2017.
Toimintaa ylläpitää toistaiseksi Kuusamo Golf ry.
 

Osakaskisa ja -päivä la 2.9.2017

Osakaskisa alkaa klo 09.00 aikalähdöin. Pelataan 18 reikää pb hcp ja sen jälkeen lounas Tropiikissa. Ilmoittautumiset Breikkiin. Tarkempi kutsu kilpailukalenterissa.

Osakasetuja eri kentillä

Jo vuonna 2016 käyttöön tulleet eri kenttäyhtiöiden osakkaiden edulliset pelioikeudet ovat hieman laajentuneet. Kuusamon Golf Oy:n osakas, jonka kaikki maksut ovat kunnossa, voi hakea (ei maksa mitään) caddiemasterilta osakaskortin, jota näyttämällä voi kauden 2017 aikana pelata kerran 50% alennuksella kierroksen alla mainituilla kentillä.

- Botnia Golf , Kauhajoki
- Härmä Golf
- Kajaani Golf
- Kalajoki Golf
- Katinkulta Golf, Vuokatti
- Kemi Golf
- Kokkola Golf
- Kuortane Golf
- Kuusamo Golf (Alennus on voimassa vain muiden kenttien osakkaille, ei siis omalle kentälle.)
- Lappajärvi Golf
- Nivalan Seudun Golf
- Oulun Golfkerho, Sankivaara
- Pietarsaari Golf
- Raahentienoon Golf, Siikajoki
- Remson Golf, Pietarsaari
- Ruuhikoski Golf, Seinäjoki
- Santa Claus Golf (entinen Arctic Golf), Rovaniemi
- St. Lake Golf, Pyhäjärvi
- Tornio Golf
- Vaasan Golf
- Virrat Golf
- Virpiniemi Golf
- Vöyri Golf
- Ähtärin Golf

Lisäksi Ruotsin puolelta löytyvät seuraavat kentät:
- Normjöle Golf, Uumaja
- Sörforts Golf, Uumaja
- Umeå Golf, Uumaja

 

Yhtiökokous ke 28.2.2017

Kuusamon Golf Oy:n yhtiökokous pidetään Kuusamon Tropiikin tiloisssa keskiviikkona 28.2.2017 alkaen klo 17.30. Esillä sääntömääräiset asiat.

HUOM:
Kuusamo Golf ry:n kokous on sunnuntaina 26.2.2017 klo 18.00 Kuusamon Tropiikin tiloissa.

Osakaspäivä 11.9.2016

Osakaspäivä järjestetään jälleen sunnuntaina 11.9. alkaen klo 12.30 Breikillä. Pelataan 9-reikäinen kilpailu, jonka pelimuoto ja muut yksityiskohdat sekä koko tilaisuuden ohjelma tarkentuvat myöhemmin. Ilmoittautumiset caddiemasterille tai suoraan Kyösti Salmirinteelle.

Hoitovastikkeet

(6.5.2016)

Hoitovastikkeiden laskut ovat tulossa 9.5. alkavan viikon alussa. Teknisistä syistä eräpäivä tulee hyvin nopeasti, johon osakkaita pyydetään suhtautumaan ymmärryksellä ja maksamaan laskut mahdollisimman pian.

Lisää artikkeleita...

  • 1
  • 2

Yhteystiedot

Kuusamo Golf Ry

Ajanvaraus on suljettu 

toimisto@kuusamogolf.fi
caddie@kuusamogolf.fi 

 

       Kuvia

Aukioloajat

Kenttä ja Breikki on suljettu toistaiseksi alkaen maanantaina 2.10.2017.

 

   ruka kuusamo  kuusamo hirsitalot info   polkky strongw nega    nordea  lahitapiola   osuuskauppa  Cumulus    oleary  StaffPoint transparent rgb 01